canım çorba miktarını artırabilirsin..meyve ne kadar veriyorsun?
bebeğin 9 aya kadar günde 700-1000cc annesütü/formül süte ihtiyacı vardır.300 cc süt yetmez.bebeğinizin aldığı süt bence az ve kalsiyum gereksinimini karşılayamıyor olabilir.d vit veriyorsunuzdur umarım.iştahsız bebekle uğraşıyorum ben de.günlük süt 500 cc yi bulmuyor.zorla da veremiyorum ama aslında uğraşmak lazım biraz.pekmez ve muz kilo aldırır ,gelişimi için öneririm.siz emzirdiğiniz sürece omega 3 (doktorunuza danışarak)tableti kullanın,bebeğin gelişimini destekler.
bir de bebeğinize özel boy ve kilo tablosu hazırlayın.aydan aya gelişimini takip edin.başka bebeklerle karşılaştırmaktansa kendi gelişimini takip etmek daha önemli.
malesef sağlık ocağında bazı bilgisiz hemşireler 6 aydan sonra anne sütü sanki gereksizmiş gibi anneleri yanlış yönlendiriyor,bunu duydum.
ayrıca tombiş bebek daha tehlikeli.ileride obezite,diyabet,kalp damar hastalıkları,hatta kanser riski bebekliğinde şişman olanlarda daha yüksek.en önemli nokta boy uzamasının yeterli olup olmadığı..onu da persentil eğrilerinden ve anne -baba boyundan yola çıkarak değerlendirebiliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?