• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 6 aylıkken bebeğiniz kaç kiloydu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Esrs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2009
430
6
96
İstanbul
Arkadaşlar 6 aylıkken bebeğiniz kaç kiloydu benim kızım 2320 doğdu şuan altı aylık 5700 kilosu boyu 60 cm çok mu geriğiz acaba

Kaç haftalık doğdu? kilo çocuktan çocuğa değişiyor. ayda 600 ile 900 gr arası alımı doktorlar normal kabul ediyor.

ek besine geçtiniz mi canım ? bazı bebekler bu dönemde daha iyi kilo alıyor.. benim kızım 6 aylıkken ( düzeltilmiş 4 aylık) 7200 felandı..

Son düzenleme:
merhaba canim .. benim bebegimde düzeltilmis 6 aylik 6 kiloyuz ... benim bebegimde cok istahsiz zor yediriyorum herseyi ,,, cok zor istahsiz bebek büyütmek bütün vaktim onu doyurmakla geciyo ... yemek saati gelirken icime sizilar düsüyo .. ama saglikli olsunlar biraz zayif olsunlar napalim .... bebisni öptüm canim

benim kızım da düzeltilmiş 6 aylık biz 4 aylık diyoruz... kilosu 5850 ve boyu 59. doktorun dediğine göre çok normal...

burayı görünce nasıl rahatladım anlatamam demekki benim kızımdan başka yemeyen bebeklerde var. kızım acıkmıyor ya bütün gün mama vermesem çocuğun aklına gelmiyor. anne sütüde almadı. şimdide mama almıyor. ona rağmen bir hareketli çok şaşırıyorum ve yediremediğim için sinir olduğumla kalıyorum

canım annelik ne zor değil mi?senin bebişin prematüre doğmamış,sadece düşük doğum ağırlıklı doğmuş..38.hafta çok normal kabul edilir..benimkiler 33 haftalık doğdular..biri 2000 diğeri 1660 gr..3 hafta küvözde kaldılar..6 aylıkken oğlumun biri 7500 diğeri 6000 gr falandı..boylarıda 66 cm di sanırım..

ek gıdaya geçtin mi?mama veriyor musun hala ya da emiyor mu?peki doktorun birşey demedi mi?benim oğlumun biride çok iştahlı değil ama türlü oyunlarla falan yediriyorum..müzik falan dinletiyorum,ben şarkı söylüyorum,çıngırak çalıyorum:)).

birde motor gelişimi iyiyse o da zayıf büyüsün annesi,nasılsa kilo alır..

Son düzenleme:
Evet düşük doğum kilolu doğdu. motor gelişimi dönmek harici iyi ben destek vermeden kendi dönmüyo sağa sola dönüyor ama yüzüstü sırtüstü dönmüyo neden olabilir bilmiyorum kilo ile ilgisi varmıdır acaba doktoru geçtiğimiz aya kadar iyi dedi ama en sonuncuda 20 günde 120 gram almıştı az buldu tabiki size birgünde aldığı öğünü yazıyorum sizce az mı?

sabah kahvaltı

100 ml anne sütü
4/1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı tereyağ
3 tane bisküvi

ara öğün meyva

öğlen

1 çay bardağı etli sebze çorbası

ara öğün

yoğurt alerji yaptı şimdilik meyva

akşam

yarım kase muhallebi

gece 120 ml mama

sabah 100 ml mama yada anne sütü

canım çorba miktarını artırabilirsin..meyve ne kadar veriyorsun?

bebeğin 9 aya kadar günde 700-1000cc annesütü/formül süte ihtiyacı vardır.300 cc süt yetmez.bebeğinizin aldığı süt bence az ve kalsiyum gereksinimini karşılayamıyor olabilir.d vit veriyorsunuzdur umarım.iştahsız bebekle uğraşıyorum ben de.günlük süt 500 cc yi bulmuyor.zorla da veremiyorum ama aslında uğraşmak lazım biraz.pekmez ve muz kilo aldırır ,gelişimi için öneririm.siz emzirdiğiniz sürece omega 3 (doktorunuza danışarak)tableti kullanın,bebeğin gelişimini destekler.
bir de bebeğinize özel boy ve kilo tablosu hazırlayın.aydan aya gelişimini takip edin.başka bebeklerle karşılaştırmaktansa kendi gelişimini takip etmek daha önemli.
malesef sağlık ocağında bazı bilgisiz hemşireler 6 aydan sonra anne sütü sanki gereksizmiş gibi anneleri yanlış yönlendiriyor,bunu duydum.
ayrıca tombiş bebek daha tehlikeli.ileride obezite,diyabet,kalp damar hastalıkları,hatta kanser riski bebekliğinde şişman olanlarda daha yüksek.en önemli nokta boy uzamasının yeterli olup olmadığı..onu da persentil eğrilerinden ve anne -baba boyundan yola çıkarak değerlendirebiliriz.

selam...........benım kızlarda cok kılolu degıl aynı sayılır ama benımkıler cok mınık dogdular.......yınede dr ıyı demıstı altı aylık bes kılo olunca.....sımdı yasımıza gırdık belkı dokuz kılo ancayız ama saglıklı ve hareketlıyız.......vıtamın demır devıt balık yagımız var duzenlı beslenıyoruz az olsada yıyolar ...ama dort aylıktan berı ek gıdaya basladık yogurdumuzu ve aksamkı muhallebımızı kecı sutunden hep yaptım ......zeytınyagı herseylerıne koydum yogurtlarına bıle benım drum asla olçu vermedı ne kadar yıyosa yıyebıldıgı kadar bazen az bazen fazla yıyolar hazır kasık mamalarını cok sevıylar ırmıklı ballı ve yulaflı tahıllı mamaları cok sevıolar yemek veremedıgımde onları verıyorum ıyı oluyoo degısık oluyo hem....devam mmamız hala ıçılıyoo ama gumduz az gece ıcılıyo onceye gore azaldı...aksamkı muhallebıye sadece pırınc unu koymuyurm az nısasta az ırmık az mısır unu cok az ama ıyı oluyoo bence saglıklı olsun kafanı takma her bebek farklı ....azda olsa kılo alıyosa cok ıyı...ama yemeyen cocuk cok zor anne ancak bebegı yıyınce rahatlıyo..saglıklı gunler olsun canım

benim kızımda 27 haftalık doğdu 1.170 gdı hastanede 1kg düşmüştü sonra 50gün yoğun bakımda yattı 1800gr la çıkardılar ondan sonraki aylarda ben çok dikkat ettim her ay nerdeyse 1kg ma yakın alıyodu 6aylıkken 6 kg dı benim kızımda şuan tam bilmiyorum 17 aylık en son 14 kg filandı hatta doktor obezite yolundasınız dedi korkuttu beni normalde 3 yaşın kilosunun 14 kg olması lazım dedi şimdi okadar beslemiyorum kaşık maması çok şişirdi benim kızımı hep kaşık maması verdim çoçuğuma şimdiki aklım olsa idi sebzeden başka bişe vermezdim ama çok harekli hiperaktih allah yardımcımız olsun bütün prematürelerin kaderi hiperaktih olmakmış çoğu kişiden öyle duydum korkmana gerek yok kilosu ile ilgili sağlıklı ise asla sorun etme bence:)

bebeğin 9 aya kadar günde 700-1000cc annesütü/formül süte ihtiyacı vardır.300 cc süt yetmez.bebeğinizin aldığı süt bence az ve kalsiyum gereksinimini karşılayamıyor olabilir.d vit veriyorsunuzdur umarım.iştahsız bebekle uğraşıyorum ben de.günlük süt 500 cc yi bulmuyor.zorla da veremiyorum ama aslında uğraşmak lazım biraz.pekmez ve muz kilo aldırır ,gelişimi için öneririm.siz emzirdiğiniz sürece omega 3 (doktorunuza danışarak)tableti kullanın,bebeğin gelişimini destekler.
bir de bebeğinize özel boy ve kilo tablosu hazırlayın.aydan aya gelişimini takip edin.başka bebeklerle karşılaştırmaktansa kendi gelişimini takip etmek daha önemli.
malesef sağlık ocağında bazı bilgisiz hemşireler 6 aydan sonra anne sütü sanki gereksizmiş gibi anneleri yanlış yönlendiriyor,bunu duydum.
ayrıca tombiş bebek daha tehlikeli.ileride obezite,diyabet,kalp damar hastalıkları,hatta kanser riski bebekliğinde şişman olanlarda daha yüksek.en önemli nokta boy uzamasının yeterli olup olmadığı..onu da persentil eğrilerinden ve anne -baba boyundan yola çıkarak değerlendirebiliriz.

Şimdi 8 aylık olduk 10 gün önce doktora gittiğimde 20 günde 200 gram almış ve boyu 2,5 cm uzamıştı. balıkyağı verdi doktoru zincomega kullanıyorum pekmez muz'da benim doktorum 500 ml hesaplarken sadece formül sütü saymıyormuş yani baktığımda aslında 500 ml aldığını gördüm sabah sütü, yoğurdu, kaşık maması,peyniri derken 500 ml buluyor kızım aslında prematüre doğmadı 38. haftada düşük doğum ağırlıklı dünyaya geldi hiçbir sağlık problemimiz yok çok şükür ama minyon 7,5 aylıkken 6 kilo 100 gramdı boyuda 62,5 cm olmuştu. çok hareketli akıllı ama insan ister istemez kafaya takıyor. Yavaş yavaş emekleme pozisyonu almaya başladı zorladığında kendini ileriye doğru atabiliyor yüzüstü kendi etrafında kendini döndürebiliyor 360 derece bilmiyorum ama motor gelişimindede sorun olduğunu düşünmüyorum ama işte bu kiloya takıyorum.....

benimkide 1900 gr 45 cm doğdu,düzeltilmiş kronolojik 5,5 aylıkken 6100 gr 64 cm di.

Back