• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 6 aylık oğlum biberonu reddediyor devam sütünü içimyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

on7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2012
6
0
86
arkadaşlar oğlum 4 aylıkken bronşit oldu
o zamandan bu yana biberonu reddediyor
sadece uyurken alıyordu artık onu da istemiyor cebelleşirken uyanıyor hatta uyanıksa bir damla çekmiyor
içine katmadığım kalmadı denemediğim yöntem mama kalmadı
almadığım emzik ucu kalmadı
mama arası süre 5 değil 6 saat bile olsa o biberonu almıyor
çeşit çeşit ek gıdaya geçtiysek de onu da yutmuyor geri püskürtüyor
burnunu sıka sıka yutturuyorum
enjektörle ağzına sıkıyorum bişekilde günlük mama ihtiyacını karşılıyorum ama
gecemiz ayrı çile gündüzümüz ayrı çile
mama saati gelince kendimi öyle çok kasıyorum ki
bakıcıda bende kafayı yedik
psikolojim çok bozuldu

zor bir durum Allah kolaylık versin öncelikle arkadaşım.benim kızım anne sütü ancak 2.5 ay alabildi devamı hep mamayla büyüdü ve biberonu çok severek içmedi çoğu kez.çok stresli bir durum biliyorum ben de her mamadan önce dua eder yalvarırdım şu biberonu bitirsin diye..İnşaallah düzelir sizinki de.ek gıdalara geçmek rahatlattı zamanla alıştı çok şükür.şu an 15 aylık ve hala devam sütü ya da inek sütünü doğrudan içmez..naapalım yapısı böyle diyorum ben de başka şeylerle yoğurt örn. telafi ediyorum.
size önerim kaşık maması yapmanız şeklinde olucak,biz devam sütü içmemesini 1 yaşına dek bu yolla da telafi ettik, günde 2 kez falan devam sütü ile kaşık maması hazırladım milupanın gece tahılları ballı tahıllı vs. adında kaşık mamalarından alıyorduk.yediği kadar verdim.
şimdi de günlük cam şişe inek sütü alıp onunla mama yapıyorum uyumadan önce.

teşekkür ederim arkadaşım. gerçekten iştahsız bebek sahibi olmak çok zormuş. ancak yaşayan bilir.

rica ederim.böyle böyle büyüyecekler İnşaallah..ben geçmişe dönüp bakıyorum da büyüdükçe çok şükür daha iyi oldu.benim kızımda hala pütürleri kabul edememe ve haftada bir kez civarında kusma huyu var ama İnşaallah bunları da aşarız büyüdükçe.
Rabbim kolaylığını ve sabrını veriyor.

Back