Kontakt Lens 6 aylık lensleri yıllarca kullanmak normal mi?

Hamilton

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2011
90
0
kızlar ben daha bugun yeni konu açtımki lensi çıkarınca oh be dünya varmış diyorum görüşüm netleşiyor.ama bizim üst katta oturan kız var biliyorum aynı lensi süresi 6 aylık olmasına rağmen tam 5 sene taktı neymiş aynı seriden daha yokmuş diye yurt dışındanmı ne getirtmiş şimdide bulamıyormuş.dedim çok tehlikeli.ilk başta doktoruda çok kızmış ama sonra 6 ayda bir gözleriyle lensi kontrol ediyormuş artık doktorda ikna olmuş.ya sizce bu normal mi?

Son düzenleme:
Ne kadar çıkarsada sonuçta her lensin belli bir kullanım süresi var. Nasıl son kullanma tarihi geçmiş ürünleri tüketmiyorsak lenste de aynı mantık. Lensin kullanım süresi 1 aylıksa 1 ay kullanılmalı. Doğru olan bu.
İşte çok temiz bakanlar ya da herhangi bir sorun yaşamayanlar süreyi uzatıyorlar ama 6 aylık lense 5 yıl kullanım süresi çok saçma geldi bana. Böyle birşeyin olabileceğine ihtimal veremiyorum.

ama öyle hep diyorduda ben şaka yapıyor sanıyordum.bugun ciddi ciddi sordum evet dedi.hatta anneside doktoruda çok kızıyormuş başta ama şimdi ikna olmuşlar.onunla daha net görüyorum diyor.acaba gözünemi uyum sağladı hiç bi fikrim yok.

Son düzenleme:
burayı görmeseydim keşke.benim de numarasız lenslerim vardı 1 yıl kadar kullandım sonra da attım.lenste hiçbir sorun yoktu ve çok temiz kullanıyordum.eve gelince hemen çıkarıyordum.1yıl daha kullanabilirdim belki

ya tamam var öyle çevremden duyduğum bildiğim 1 yıllık lense bir yıllık daha bi ömür verilebilirde de 5 yıl çüş

Son düzenleme:
bende bir aylık lensimi 6 ay kullandım.ama hergün takmadım.bide bi gözlükcüye danıştım eger görmende bozukluk yoksa batmalar olmuyorsa problem olmaz demişti

Bende bazen 1 aylik lensleri bir iki hafta daha uzun kullaniyorum ama yani bir kac yilda yuh,
gozlerine batmiyomuydu ya bisey..

yıllardır lens kullanıyorum.gereken süreyi biraz geçtim diye ki bunu iki kez yaptım.birinde beyaz iltihaplar aktı gözlerimden hem de günlerce.gözümü kaybediyordum.diğerini de daha geçen ay yaşadım gözümün kızarıklığı daha yeni geçti.
gözdür bu şakaya gelmez.

üstelikde gece onlara kalmaya gittiğimde lensini ellerini yıkamamaktan dolayı yani tembellikten selpakla çıkarıyor .parmaklarının etrafına doluyor selpağı .o lensinden vazgeçiremedik onu.serisi yokmuş artık böle üretmiyorlar diyo.

Son düzenleme:
Allah akıl fikir versin komşunuza.
kör bile olabilir.ne demek üretilmiyor.benden önemli mi yahu?
ona yakın kalitede başka marka alsın o zaman.

Aman Allahim, benim uzerine 2 hafta gecince tedirgin oluyorum.. oysaki insanlar lenslerinin turshusunu tutmus resmen..
Cok tehlikeli, mikrop kapar arti lensler eskidigi zaman goz yeterince oksijen alamiyor..

Son düzenleme:
Aman Allahim, benim uzerine 2 hafta gecince tedirgin oluyorum.. oysaki insanlar lenslerinin turshusunu tutmus resmen..
Cok tehlikeli, mikrop kapar arti lensler eskidigi zaman goz yeterince oksijen alamiyor..

işte buna koptum
ben aylık lenslerimi bazen iki ay kullanıyorum ama korkuyla.

işte buna koptum
ben aylık lenslerimi bazen iki ay kullanıyorum ama korkuyla.

Haha.. valla bende.. yillik lensleri bile ben 1 yil kulanmaktan yana degilim.. en fazla 3-4 ay diye dusunuyorum..
cunku lens eskidikce ve inceldikce goze zarari daha cok.. guzellik ugruna gozlerimi kaybetmek istemiyorum..
Ayrica tam 6 yildir lens kulaniyorum, ve yavas yavas azalttim.. cunku gozlerde kuruma basladi..:18:

Çok komik geldi bana yaptığı öyle şey olur mu üretilmiyorsa kaç çeşit lens üretiliyor hiç mi kendine uygun lens bulamamış yaptığı çok sağlıksız gözüne bir zarar verecek. Lenslerin de bir kullanım süresi var sonuçta tamam biraz daha uzatılabilir de 5 yıl da mümkün değil ya batar acıtır nasıl kullanıyor anlamadım

söylediği şeyse o lenslerle daha rahat görmesi , hiç bi lensle bu kadar net göremiyorum diyor.acaba diyorum kullanan kullana lens ondan bi parça halinemi geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…