6 aylık evliyim ama çok sıkılıyorum :(

zynmhm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2014
527
418
34
merhaba kızlar nereden nasıl başlasam bilmiyorum. eşimle aynı şehirde ankarada tanıştık çok severek evlenme kararı aldık. ama eşim ailesinin yanında küçük bir şehirin küçük bir ilçesinde iş kurma kararı aldı. nişanlıydık ben de kabul ettim. başkasının yanında gece yarısına kadar çalışıp 3-5 kuruş alacağına kendi işi olsun rahat olsun ben de yanında çalışıurım vs diye düşündüm. eşim, eşimin ailesi ve bir abla çalışıyorlar. eşim biz nişanlıyken ailesinin yanına gitti işe başladı. ben ankaradaydım. gittikten sonra ise sorunlar başladı. oysa biz hiç kavga etmezdik. :KK43: her neyse ufak tefek sorunlardı umursamadım. ama düğünden bir gün önce öyle canım sıkıldı ki. nişanı büyük nişan istedi ailesi. biz de maddi durumumuz müsait değil evde aramızda yakın akrabalarla yapalım dedik. ama onlar salon tuttular. ama biz istemedik yani salon falan. her neyse takılar takıldı biz de kaldı. daha dğünden önce çok borca girdikleri için tüm altınları alacaklarını biliyordum gözüm yok alsınlar sonuçta düğündü yeni işti sıkışıldı tamam. ama ne kadar çok olursa o kadar çok harcarlardı biliyordum. o yüzden düğün öncesi hep dedim ki nişanda takılan altınlar kalsın onları ankaraya el öpmeye gittiğimizde alalım hepsi karışmasın. annemde kalsın onlar. eşime dedim tamam dedi. düğünden bir gün önce sadece bilezikleri verdik ki o tarafa düğünde taksınlar yine diye. altınları vermedik. kayınbabam kınada bizimle olamadı geç saatte geldi. o geldikten sonra eşim bana bir soguk anlayamadım. aşağı bir in diyor evin önüne gelmiş. neyse indim. hayırdır dedim. babası demişmiş ki eğer düğünde de kendi taraflarının taktığı altınları vermeyecekse hiç takmasınlar. annesine öyle desin. iyi derim dedim. eve çıktım söyledim anneme. annem aradı eşimi konuşuyor oğlum niye vermeyim hani zaten verecektim sonra alırız karışmasın dedi kızım falan dedi. yani ben öyle dedim. ama bizimki bir bağırıyor bir bapırıyor. siz bize güvenmiyosunuz diye. neyse o gün annemin eli ayagı titredi. tüm moral alt üst beni onların yanına gönderecek ertesi gün düğünden sonra. ben sabaha kadar ağladım. arayıp gönlmü bile almadı. ertesi gün çok mutsuz çıktım annemin evinden. unutmaya çalıştım. 1 hafta sonra evlendikten eşime dedim ki çok zouma gitti falan konuşuyorum. ama bizimki asla konuşmaz adam akıllı sonradan öğrendim bu huyuu da. konuşmaya başladığında ordan onu katar burdan bunu seni suçlu hale getirir kavga eder bir de üstüne sen suçlu olursun. o gün öyle oldu. bağrış çağrış annenin evine git gelme dedi. evden çıktı gitti. 2 saat falan sonra geldi. ben gidicem dedim. otobüs bileti al dedim. beraber gideriz el öpmeye sonra döneriz dedi. göndermedi. ilk kavgamız buydu ilk haftamızda.

sonrasında bir sürü öyle kavgalarımız oldu. çünkü ben çok sıkıldım burada. pek işyerine gidip çalışasım gelmedi çünkü. 2 gün gitmesem 3. gn özlemiyomusun niye gelmiyosun falan. ama ben sürekli gitmek istemedim. kayınbabam ve kayınvalidem de oradalar. eşim benimle hiç zaman geçiremedi ilk dönemler. bir yemeğe çıkmadık gezmeye gitmedik eve kapandım kaldım bilmediğim yerde küçücük ilçede. ben çalışan insandım gezerdim sinemaya giderdim arkadaş ortamım vardı. o kadar sıkıldm ki her gün ağlar duruma geldim. çalışayım dedim çalışmama izin yok. gezsem küçücük yer. yol bilmem iz bilmem gezilecek yer de pek yok. eşime söylüyorum yok. benim annem babam senin kölen mi sen yat onlar çalışsın bir de ben geziyim falan diyor. yani haftada 1 gün olsun beraber kalkalım kahvaltı yapalım gezelim. yok yok yok.

kavga kavga kavga derken en sonunda bizimki 2 haftada bir falan öyle bir çıkarmaya başladı beni. ama yine de yetmiyor alışkınım çalışmaya ben. evde otur otur stres oluyorum. derken bir de sorunlar. ailmi özlüyorum bir taraftan ki eşimin ailemle sıkıntısı yok ama yine de onlardan uzağım :KK43:

eşimle mücadele ede ede bir iş buldum çağrı merkezi hep bayanlar çalışıyor. eşimi de götürdüm görüşmeye giderken içinde şüphe kalmasın diye. 1 haftalık deneme süreci var dediler. eşim de tamam dedi biraz dene bakalım sıkılırsan çık dedi. ertei gün gittim başladım. akşamı eşim aradı. işten çıkmam için. kendi işyerleri için bir iş gelmiş onun için bana ihtiyacı varmış. kesin mi dedim. kesin dedi digorta yapacam sana falan. iyi dedim. ertesi gün kayınbabam çağırdı konuşalım diye. gittim. işte laf söz olur kendi işyerleri varken başka yere girdi falan. zaten millet laf arıyor vs. iyi dedim. ama eşime çok kızdım. çünkü beni savunamamış. şunu diyebilirdi ben eşime güveniyorum yeri de gördüm denesin bakalım orada mutluysa orada çalışsın. :'( elli ekz dedim ki kimse bir şeye karışmasın nasıl ki ben ailemi karıştırmadım çıktım geldim bu küçücük yere bizim kararımız dedim sen de bu bizim kararımız de karıştırma hesap verme. ama yok anlamadı.

en son dün kayınbabam görümcem ben işyerindeydim oturuyoruz. kayınbabam dedi ki kömür aldınız mı binamız kömürlü bizim kalorifer yakmak için kömür kullanılıyor. yok almadık daha baba dedim. o ev çok yakar binada iki aile var toplam 3 ev var zaten. ben deidm size köye yanımıza gelin diye dedi. yani demedi bana öyle bir şey ilk kez duydum. ne köyü baba ben burda patlıyorum bir de köye gelirsem artık sinir hastası olurum hastaneye yatırırsınız dedim. gülümseyerek tai. o zaman ankaraya gönderiyim dedi. ankarada ne yapacaz işimiz yok orada dedim. oğlum eski işine girer sen de bir yere girersin dedi. görümcem de güldü biriniz kir BİRİNİZ EV MASRAFINI ÖDERSİNİZ ARTIK DEDİ. ben çalışırım severim biliyorsunuz bıraksanız burada da çalışacağım dedim. görümcem hemen atladı. yok işlte burda kınarlarmış. ok işte kendi iş yerin varken başka yere gidilirmiymiş. sen gel çalış sigortanı yatırmazlarsa konuş. arkadaş ortamım olsun istiyrum ben başka insanlar görmek istiyorum diyorum. görümcemin öyle bir konuşması var ki sanki ahlaksız bişi istiyorum. öyle olur mu aaa kınarlar insanı falan diye ağzını doldura doldura.

sonuç bunlar sadece küçük bir kısım. eşim beni çok seviyor yaptıklarınan pişman oluyor kendini düzeltmeye çalışıyor ama nafile huylu huyundan vazgeçmiyor. herkesin lafına bakıyor. herkes her şeye karışabiliyor. yani benim hayatım haklarım ve özgürüğümle ilgili benden başka herkes söz sahibi olmaya çalışıyor. ben ne yapıyım bilmiyorum. kaç kez ciddi ciddi ayrılmayı düşündüm. ama eşim o kadar seviyor ki ben de onu kıyamıyorum. düzelir diye bekliyorum. düzelmeye çalışıyor. ama aileyle iç içe olduğumuz sürece asla düzelmicek biliyorum. çünkü onlara muhta.çünkü iş yerimizde kayınbabam olmazsa olmaz. işi bilen o. falan falan falan.

çok uzun oldu okuduyanız teşekkürler. ben içimi dökmek istedim. uzun zamandır yazma istiyordum. :KK43:

bu arada aöf okuyorum bu sene bitecek sonrasında çalışacağım devlet işi olursa ama devlet işi çpok zor biliyorum tek umudum bu kaldı. inşallah iyi bir yere girerim ünv den sonra yoksa kafayı yicem evde. :KK43:

off içim patladı yahu okurken.
sindirilmeye çalışıyosun sanki..
bence susma, haklı olduğun yerde saygısızlık etmeden konuş, söyle.
kimseden de korkma. bundan 20 sene sonra kendi kendine sinir olacaksın bu günler için.
madem başta kv ile kp yanında olmayı kabul etmek gibi bir hataya düştün, eşine de tatlı dille kafana yatmayan her şeyi açıkla anlat..
ha demiyorum ki kv ile kp öcüdür, hayır.. sadece iki aileden birinin yanında ol-muuu-yooor..

off içim patladı yahu okurken.
sindirilmeye çalışıyosun sanki..
bence susma, haklı olduğun yerde saygısızlık etmeden konuş, söyle.
kimseden de korkma. bundan 20 sene sonra kendi kendine sinir olacaksın bu günler için.
madem başta kv ile kp yanında olmayı kabul etmek gibi bir hataya düştün, eşine de tatlı dille kafana yatmayan her şeyi açıkla anlat..
ha demiyorum ki kv ile kp öcüdür, hayır.. sadece iki aileden birinin yanında ol-muuu-yooor..
canım eşimle belki 100 kez konuştum ya sessiz dinliyor hiç cevap vermiyor. hah anladı diyorum ama aynı. ya da parlıyor sinirleniyor bağırıp çağırıyor. başka başka şeyler açıyor. beni suçlu duruma getirmeye çalışıyor. ya da benim ne olurs olsun mutlu olmayacağımı doyumsuz olduğumu söylüyor. yahu ben ne yapayım. etrafımda görüyorum bir sürü yeni evli çift. balayına bile gidemedik. durumumuz olmadığında dedi eşim ama hayır değil. 3-4 gnlüğüne de olsa gidebilme imkanımız vardı. ama iş yerini bırakamadı. ben öyle düşünüyorum. erken rezervasyon yapalım ucuza gelir dedim martta evlendiğimizde. yok yaz gelsin gideriz dedi. yaz geldi fiyatlar çok yğksek seneye erken rezervasyon yapıp gidelim dedi.

canım eşimle belki 100 kez konuştum ya sessiz dinliyor hiç cevap vermiyor. hah anladı diyorum ama aynı. ya da parlıyor sinirleniyor bağırıp çağırıyor. başka başka şeyler açıyor. beni suçlu duruma getirmeye çalışıyor. ya da benim ne olurs olsun mutlu olmayacağımı doyumsuz olduğumu söylüyor. yahu ben ne yapayım. etrafımda görüyorum bir sürü yeni evli çift. balayına bile gidemedik. durumumuz olmadığında dedi eşim ama hayır değil. 3-4 gnlüğüne de olsa gidebilme imkanımız vardı. ama iş yerini bırakamadı. ben öyle düşünüyorum. erken rezervasyon yapalım ucuza gelir dedim martta evlendiğimizde. yok yaz gelsin gideriz dedi. yaz geldi fiyatlar çok yğksek seneye erken rezervasyon yapıp gidelim dedi.

şimdi bir şey diyeceğim herkes bana kızacak ama yine de söyleyeceğim.. gözünü korkut bence adamının. raptiyenin de dediği gibi 3.şahıslar burnunu sokuyorsa o tavizi onlara eşin veriyor. o seninle ömür geçirecekse insanların ağzını kapamasını da bilmeli. onlar ve senin aranda köprü olmalı dengeyi kurmalı. yoksa bu şekilde çooook çekersin..

borçlarımızın çok olduğu bir zaman biz daha 4 aylık kira parası yatırmamışız görümcem zor durumda kalmış. kayınbabam emekli maaşından onun kirasını göndermiş. bana da kimse bir şey söylemedi. eşime de söylemediler. ben de sinirlendim. çünkü iş yeri için aldığımız paralar kb da toplanıyordu. bi şekilde görümcemin kirasının ödendiğini öğrendim.görümcem ankarada yaşıyor. benim ailemin yanına gidip işte babam bu ay kiramı gönderdi yok işte ağlamayana meme yok falan dye dalga geçer gibi anlatmış annem de bana söyledi. benim kaç aydır kiram ödenmedi bi dışarı çıkıp gezemedim ne tatil yaptık ne bir dışarı çıkıp gezdik maddi sııntıdan dedim eşime. kayınbabama kızdım. eşim bana bişi söylemedi sakn sakin evden çıktı. işyerine gitmiş. ablasını aramış.babasına ablasına bağırmış çağırmış. ablası benim annemin evine gitmiş bağıra çağıra. anneme kızmış. annem de demiş ki benim kızım sırf sıkıntılardan tm altınları verdi hiçbir şeyin lafını etmedi. böyle olur mu falan. neyse annemin bir huyu vardır. ses yükseltmez kavga sevmez. sakin sakin konuşmuş. kardeşim sus demiş görmceme bağırırsan ben de bağırıcam artık demiş. bunu sakşnleştirmişler. sonra kb aradı beni yok işte annenlere söyle altınları kumarda yemedim ben ben konuşursam kötü konuşurum falan. iyice canım sıkıldı. eşim geldi ona kızdım. dedi ki annen ablam demiş ki herkes kendi parasını harcasın baban kendi parasını göndersin şirketten kazanılan paraya dokunmasın. annem demez dedim. soracam dedim. sordurmadı. ertesi gn sordum anneme.kızım asla öyle bir şey söylemedim dedi. bir de eşim diyor ki annen suçlu değil madem niye susturamadı ablamı niye bağırmadı. seviyesine düşmek istememiştir dedim.

ha ben kimseye para gönderilmesine karşı değilinm. ama benim görümcem ben eşimle nişanlıyken ve madi sıkıntılarımız varken eşimden aldığı kredi kartıyla düğün için bir elbise aldı zerine kahve döktüğü için ikincisini gşitti aldı. bize de kartı ödemediğini söylemedi. bankadan icralık olacaktı eşim. son anda öğrendi. asla çekinmez istedikçe ister. hastalığını kullanır ister. çocuğunu kullanır süt alamıyoruz diye duygu sömrüsü yapar ister. 30tl elektrik parasını bile yatırmamışlar onu bile istedi ki eşi de kendisi de günlük 7 liralık sigara alıyorlar. ve asla bir şeyden geri kalmaz. hep dolabı mutfagı dolu doludur. bu da ayrı bir sorunumuzdu o zaman da çok sinirlendim eşim beni haklı görmedi. benle kavga etti. kayınbabam sonra benle konuşup hak verdi. haklısın biliyorum ben kızımın huyunu dedi. seni kullanmaya çalışıyorlar baba dedim. ben herşeyden kıstım dei. o neyden geri kalıyor dedim. haklısın dedi. ama eşim hiç hak vermedi sağolsun hep kavga etti benle :KK43:

hangi bölüm aöfte?
adalet okuyorum canım.
eşime kaç kez söyledim soğuyorum dedim. ayrılmayı düşünüyorum ciddi ciddi dedim. önce ben de soğudum işte korkmuyorum ne yaparsan yap diyor. sonra gelip öpüyor özür diliyor ben seni çok seviyorum bilmem ne diyor. 2 gün düzeliyor sonra en ufak sorunda yine beni suçlu buluyor. ya da suçlu bulmasa da ailesini bana kötlememek için belki bana kızıyor. yine ben suçlu oluyorum.

Şu 3. tekil şahislar, herşeye burnunu sokmasa olmuyor sankiiii...
ya aynen öyle. hatta bir köpek aldım bana arkadaş olsun diye. eşim kabul etti ses çıkarmadı. sonra kb kv evde köpek mi olur vs yorum yapa yapa yapa en sonunda eşim de istemedi köpeğimi de götürdüler :KK43: başkasına verecektim işyerinin oraya götürdüm. kayboldu orada da :KK43:((

fakındaysan yazarken bile görümcem sunu dedi kardesim söyle yaptı annem demedi vıdıvıdı bir sürü kişiden bahsediyorsun. işte ana sorun bu. yani eşin de sen de söylenenlere çok takılıyorsunuz. biz de evlenme sürecinde kendi annemden de kayınvalidemden de çook şeyler duyduk ama hiç bir zaman kendi aramızda annen sunu dedi seninki bunu dedi diye bir laf geçmedi.. çünkü onların ağzına bakarsan ohoooo.. bunu hem kendi annem hem kv için söylüyorum. eşimin ağzından çıkan ilgilendirir beni, aynı şekilde onu da benim ağzımdan... eşin bocalıyor gibi görünüyor, uyum sağlama sürecinde nasıl alıştırırsan öyle gider bilmiş ol canım..

ya aynen öyle. hatta bir köpek aldım bana arkadaş olsun diye. eşim kabul etti ses çıkarmadı. sonra kb kv evde köpek mi olur vs yorum yapa yapa yapa en sonunda eşim de istemedi köpeğimi de götürdüler :KK43: başkasına verecektim işyerinin oraya götürdüm. kayboldu orada da :KK43:((

Erkekler.. Gerçekten onlar hiç büyümüyorlar, anne ve babasının sözünden hiç çıkmıyorlar.. İşiniz zor.. Allah yardımcınız olsun...

fakındaysan yazarken bile görümcem sunu dedi kardesim söyle yaptı annem demedi vıdıvıdı bir sürü kişiden bahsediyorsun. işte ana sorun bu. yani eşin de sen de söylenenlere çok takılıyorsunuz. biz de evlenme sürecinde kendi annemden de kayınvalidemden de çook şeyler duyduk ama hiç bir zaman kendi aramızda annen sunu dedi seninki bunu dedi diye bir laf geçmedi.. çünkü onların ağzına bakarsan ohoooo.. bunu hem kendi annem hem kv için söylüyorum. eşimin ağzından çıkan ilgilendirir beni, aynı şekilde onu da benim ağzımdan... eşin bocalıyor gibi görünüyor, uyum sağlama sürecinde nasıl alıştırırsan öyle gider bilmiş ol canım..
haklısın canım. annemin söylediği şeylere takılmadım ama ben hiç takılmam. sadece görmcemin bizi böyle salak yerine koyar gibi yaptığı konuşma canımı sıktı. o yüzden bu konu açıldı. ama sonradan ben de şunu farkettim şu bunu dedi bu şunu olursa olaylar karışıyor. ben o olaydan önce de sonrada asla eşime ailemin istediği bişi konusunda dayatmadım. onların karışmasına izin vermedinm asla hala da öyle. annem bir şey söylerken bile işinize karışmak gibi olmasın da şöyle daha mantıklı olmaz mı der yani. asla şöyle yapsın niye böyle demez ben dedirtmedim asla çünkü.

X