6 aylık çocuk bunları yapar mı ?

deva-12

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2024
348
53
13
Arkadaşlar çocuğum etrafa aşırı ilgi alakalı ve çevreden hep farkediliyor bu .
Hiçbir şeyi unutmuyor sanki bir kedi resim gösterdim öğrettim dışarda gördüğünde hemen gülüyor tanıyor köpeği vs de öyle .
Mesela vitaminlerini verirken hemen başını yukarı doğru kaldırıyor aaaa yapıyor sağlık ocağında hemşire de şaşırmıştı rotavirüsü yaparken .
Sıkılınca öksürme hareketi yapıyor ehe ehe Ehe diye anne mama meme kelimelerini her zaman olmasa da arada söylüyor . Acıktığında dudaklarıyla mıck mıck ses çıkarıp mam diyor . Süt emmek istediğinde değil kaşık mamalarında yapıyor bunu ve bu tavırlar normal mi yoksa gerçekten farklı mı karşılaştırabileceğim sorabileceğim biri yok burda sormak istedim ?

Mesela başını koltuğun kenarına çarptı bi ara altına girmiş şimdi koltuğa yaklaştığında ben orda yoksam aaa aaa aaaa diye ses çıkarıyor ve altına girmiyor .

Arkadaşlar çocuğum etrafa aşırı ilgi alakalı ve çevreden hep farkediliyor bu .
Hiçbir şeyi unutmuyor sanki bir kedi resim gösterdim öğrettim dışarda gördüğünde hemen gülüyor tanıyor köpeği vs de öyle .
Mesela vitaminlerini verirken hemen başını yukarı doğru kaldırıyor aaaa yapıyor sağlık ocağında hemşire de şaşırmıştı rotavirüsü yaparken .
Sıkılınca öksürme hareketi yapıyor ehe ehe Ehe diye anne mama meme kelimelerini her zaman olmasa da arada söylüyor . Acıktığında dudaklarıyla mıck mıck ses çıkarıp mam diyor . Süt emmek istediğinde değil kaşık mamalarında yapıyor bunu ve bu tavırlar normal mi yoksa gerçekten farklı mı karşılaştırabileceğim sorabileceğim biri yok burda sormak istedim ?
Bebekler, çocuklar hayvanlara karşı çok ilgili. Yeğenim 8 buçuk aylık o da aynı şekilde evimizdeki kediyi görmek istiyor heyecanlanıyor. Annesi vitamin vereceği zaman kafasını sallar ağzını kapatır içmek istemez. Yemek yerken her bebek ses çıkarır bu çok normal bir şey. Birkaç kelime söyler, bizimki de mama, meme, anne, baba diyor .

Bezini değiştirirken çıplak kalmayı sever giydirince bağırır ağlar, kıyafet giydirilmesini hiç sevmez yeğenim. Şimdi 2 dişi var bu aralar çenemizi tutup dişliyor , dişini kaşıyor.

Belli ki kolay öğreniyor bebeğinizi destekleyin. Motor becerilerini geliştirmeye yönelik oyunlar oynayın. Bir şeyleri kapatmak açmak sökmek takmak gibi. Şimdiden yüksek zeka ya da başka bir şey için konuşmak anlamsız ama konuşma yönünden de destekleyin çabuk öğreniyorsa ne güzel

Back
X