Bebek Beslenmesi 6 aylık beslenme

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Sevdeerva

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2019
87
19
38
6 aylk bebeğime ek gıdaya baslıyacagım ama doktor pirinç unundn muhallebi ile baslmamı söyledi siz anneler nasıl basladnız nasıl baslamalıyım yardım eder misiniz

Sebze ya da yogurtla basla.
Biz sebze ile basladik.
3 gun kurali ile git allerjisi var mi yok mu anlarsin.

Merhabalar ben Diyetisyen Güneş Aksüsü takip ediyorum kitabı da var bebek beslenmesiyle ilgili, sebzeden önce yoğurtla başlanılmasını söylüyor yazısını şurda bulabilirsiniz ek besinlere başlıyorum!

Son düzenleyen: Moderatör:
kitabın adını ekliyorum linkte,sevgiler ; Çocuğum ne yesin? |

Merhabalar ben Diyetisyen Güneş Aksüsü takip ediyorum kitabı da var bebek beslenmesiyle ilgili, sebzeden önce yoğurtla başlanılmasını söylüyor yazısını şurda bulabilirsiniz ek besinlere başlıyorum!
Teşekkür ederim 3 gün kuralıyla galiba

evet 3 gün kuralıyla ama kitabın içinde tariflerde var bana baya yol gösterdi :)

Teşekkür ederim yogurtla baslaym o zmn tarifteki gbi anne sütü ve davam sütü ile mi mayalıyrsnz pki norml inek sütü ile mi
Yoğurtta inek süta kullanılıyor. Ama içmede inek sütü önerilmiyor.. Çünkü yoğurt olarak işlem geçirmiş oluyor.. sormuştum ben normal inek sütüyle mi yoksa keçi sütüyle mi diye inek sütü olur demişti doktor.. önce yoğurt ile başlayın sonra hafif hafif sebzeleri tattırın sonra sebze çorbası yaparsınız. Nette tarifler de var ben de ordan tarifler alıyorum.. Sonra de meyve ama ayına uygun olarak verirsiniz. Hepsi nette yazıyor zaten..

Yoğurtta inek süta kullanılıyor. Ama içmede inek sütü önerilmiyor.. Çünkü yoğurt olarak işlem geçirmiş oluyor.. sormuştum ben normal inek sütüyle mi yoksa keçi sütüyle mi diye inek sütü olur demişti doktor.. önce yoğurt ile başlayın sonra hafif hafif sebzeleri tattırın sonra sebze çorbası yaparsınız. Nette tarifler de var ben de ordan tarifler alıyorum.. Sonra de meyve ama ayına uygun olarak verirsiniz. Hepsi nette yazıyor zaten..
Teşekkür ederim

Bizde yeni başladık ek gıdaya. Yumurta sarısı sebze çorbası meyve püresi şeklinde azar azar. Muhallebiyi artık önermiyorlar onunla başlatması tuhaf olmuş.

Bizde yeni başladık ek gıdaya. Yumurta sarısı sebze çorbası meyve püresi şeklinde azar azar. Muhallebiyi artık önermiyorlar onunla başlatması tuhaf olmuş.
Evet ben akşam uyutmadan önce tok tutsun diye yulaf ezmesiyle meyveli muhallebi yapıyorum hem daha sağlıklı hem daha besleyici hemde daha vitaminli ve lif kaynaklı.. unun neresi vitaminli bilmem.

Evet ben akşam uyutmadan önce tok tutsun diye yulaf ezmesiyle meyveli muhallebi yapıyorum hem daha sağlıklı hem daha besleyici hemde daha vitaminli ve lif kaynaklı.. unun neresi vitaminli bilmem.
Yani dediğiniz gibi en azından daha sağlıklı. Pirinç unu eskide kaldı diye biliyorum valla şimdi ki doktorlar hiç önermiyorlar.

6 aylk bebeğime ek gıdaya baslıyacagım ama doktor pirinç unundn muhallebi ile baslmamı söyledi siz anneler nasıl basladnız nasıl baslamalıyım yardım eder misiniz
Ben avokado ile başladım ,anne sütündeki yağlara en yakın yağları içerdiği için . Valla bebeğim bir yaşına geldi daha muhallebi falan vermedim bence muhallebi yanlış bi uygulama.ayrica tadım şeklinde başlıyorsunuz sakın yiyo diye abartmayın. Elma, yoğurt ,salata kabak,bal kabağı.... Zeytinyağı ekledim bunlara. Et suyu verdim . Verdiğim her şeyi seyrelterek verdim sindirim sistemi için.

Back