• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 aylık bebekte su çiçeği...

Uyuyan Adamdan Nefret

bir varmış bir yokmuş!!!
Pro Üye
31 Ocak 2013
8.639
29.961
748
Merhaba hanımlar..

Büyük kızım ( 4 buçuk yaşında) okuldan su çiçeği salgınından nasibini aldı ve evde yatıyor. Küçük kızımda 6 aylık aynı gün ateşlendi. Doktor kontrollerine göre; şimdilik bişey yok ama su çiçeği önceden belli olacak bişeyde değil zaten ve % yüzde 90 onada bulaşıcak..

Ablası aşılı onu dert etmiyorum aslında, hatta ilk okulda olup derslerinden geri kalacağına şimdi olsun daha iyi.

Ama henüz aşı olmamış 6 aylık bebek su çiçeğini nasıl geçirir hiç bilmiyorum. Gören veya yaşayan varmı :(

Çok panik yaptım sanki rahatlamak istiyorum :cry:

Siz su çiçeği gecirdiyseniz sizden gelen bağışıklıktan dolayı 1 yaş altı bebeklere bulaşmaz?
Büyük kiziniza zovirax şurup basladiniz mi? Hemen toparlar bu surupla, bu surup ic organlarda cikan su çiçeklerini de sondurur.

Siz su çiçeği gecirdiyseniz sizden gelen bağışıklıktan dolayı 1 yaş altı bebeklere bulaşmaz?
Büyük kiziniza zovirax şurup basladiniz mi? Hemen toparlar bu surupla, bu surup ic organlarda cikan su çiçeklerini de sondurur.
Hayır sadece ağrı kesici ateş düşürücü ve kaşıntısını engelleyici allerset alerji şurubu veriyorum.
Doktor bişeyr gerek olmadığını söyledi zaten hafif geçiriyo.
Tek düşündüğüm küçük kızım, ateşi sürekli çıkıyo muhtemelen vucudu virüsle savaşıyo diye düşünüyorm. Doktorda %90 bulaştı diyince üzüldm :(

Emziriyorsaniz sutunuzden aldığı bağışıklık onu koruyacaktır. Benim bebeğim henüz üç günlükken koskoca eşim şu çiçeği geçirdi. Bebeğe geçecek diye ödüm kopmuştu ama hiçbirşey olmadı çok şükür.
Korkmayın. Ama yinede temkinli olun.

Emziriyorsaniz sutunuzden aldığı bağışıklık onu koruyacaktır. Benim bebeğim henüz üç günlükken koskoca eşim şu çiçeği geçirdi. Bebeğe geçecek diye ödüm kopmuştu ama hiçbirşey olmadı çok şükür.
Korkmayın. Ama yinede temkinli olun.
Tşkler bu biraz rahatlattı beni. İnşallah dediğiniz gibi olur bizimkide :) zaten çok kilolu değil ufak tefek kızım. Allah yavrularımızı beterinden saklasın..

Merhaba hanımlar..

Büyük kızım ( 4 buçuk yaşında) okuldan su çiçeği salgınından nasibini aldı ve evde yatıyor. Küçük kızımda 6 aylık aynı gün ateşlendi. Doktor kontrollerine göre; şimdilik bişey yok ama su çiçeği önceden belli olacak bişeyde değil zaten ve % yüzde 90 onada bulaşıcak..

Ablası aşılı onu dert etmiyorum aslında, hatta ilk okulda olup derslerinden geri kalacağına şimdi olsun daha iyi.

Ama henüz aşı olmamış 6 aylık bebek su çiçeğini nasıl geçirir hiç bilmiyorum. Gören veya yaşayan varmı :KK43:

Çok panik yaptım sanki rahatlamak istiyorum :cry:
yiğenim çıkarttı eylül doğumlu ve genelde poposu ile başının içinde çıkmış çokta rahat geçmiş kaşınsa bile kaşıyamadıkları için iz kalmadan atlatmış kuzum. hareketlenmeden çıkartması daha iyi

yiğenim çıkarttı eylül doğumlu ve genelde poposu ile başının içinde çıkmış çokta rahat geçmiş kaşınsa bile kaşıyamadıkları için iz kalmadan atlatmış kuzum. hareketlenmeden çıkartması daha iyi
Aaaa ne güzeel yaa olsada öyle olur inşallah. Benim kuzumda eylül doğumlu.. öyle olucaksa şimdi çıksın daha iyi :KK49:

Aaaa ne güzeel yaa olsada öyle olur inşallah. Benim kuzumda eylül doğumlu.. öyle olucaksa şimdi çıksın daha iyi :KK49:
çok rahat atlatmış dha dün konuştuk kuzenle. kafasında bir tane kızarıklık vardı kuzumun sordum ne oldu diye su çiçeği çıkarttı genelde poposundaydı geçti gitti dedi. ben kendimden hatırlıyorum da aklım başımdaydı çıkarttığımda feci kaşıntı ile kendimi kaşımamak için zor tutuyordum :D

çok rahat atlatmış dha dün konuştuk kuzenle. kafasında bir tane kızarıklık vardı kuzumun sordum ne oldu diye su çiçeği çıkarttı genelde poposundaydı geçti gitti dedi. ben kendimden hatırlıyorum da aklım başımdaydı çıkarttığımda feci kaşıntı ile kendimi kaşımamak için zor tutuyordum :KK70:
Benim büyük kız öyle kaşımıyo güya bizim görmediğimiz yerlerde sırtını duvarlara sürtüyo çocukluğumu hatırlıyorım :D

Hayır sadece ağrı kesici ateş düşürücü ve kaşıntısını engelleyici allerset alerji şurubu veriyorum.
Doktor bişeyr gerek olmadığını söyledi zaten hafif geçiriyo.
Tek düşündüğüm küçük kızım, ateşi sürekli çıkıyo muhtemelen vucudu virüsle savaşıyo diye düşünüyorm. Doktorda %90 bulaştı diyince üzüldm :KK43:
Normal şartlarda bulaşmaması lazım. Ama bilemeyiz tabi.
Tahmin ettiğim gibi alerji şurubu vermişler. Benim çocuk doktorum ikisinede zovirax verdi zaten benimkilerde asiliydi ve hafif geciriyorlardi. Allerset bir ise yaramiyormus zaten. Bu şurubu neden verdiğini sorunca iç organlarda çıkan su çiçeğini söndürecek ve hastalik surecjni kisaltacak yoksa zaten hafif geçiriyor demişti. Neyse benim çocuk doktorum bir uzaylı zaten ama beni onla tanıştıran Rabbime bin şükür.:KK51: Kimse inanmasa da bana.:KK47:
Her gün sabunsuz veya sampuansiz dus aldirirsaniz kesinlikle kasinmaz. Terdeki tuz kasinmaya sebep oluyor çünkü.
Geçmiş olsun.

Back