• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 6 aylık bebek için ne meyveler ne porsiyonda veriyorsunuz.....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
cilek ve kivi haric her meyveden verebilirsin.. porsiyonu bebegin kilosuna ve istahina gore degisir tabi ki.. 100-120 gr pure yiyebilir.

Ben elma ve havuçla başladım. Meyve ve sebze konusunda sadece mevsiminde olanları veriyorum. Porsiyon 1 çay bardağı kadar oluyor.Günde 2 kez. Bir seferinde meyve bir seferinde sebze şeklinde ya da iki öğün meyve şeklinde.

tabi iştahana bağlı... ara öğünde bize dr umuz 1 bardak meyve püresi derdi... 200-150 gr..... şuan şeftali bence ideal... kirazda dene... sevecektir.

bizde 6.ayımıza yeni girdik ben hepsinden vermeye çalışıyorum azar azar hiç ölçüsüne bakmadım zaten bi müddet sonra yemeyi reddediyo tahmini gün içinde bir çay bardağını anca buluyordur.en çok şeftali biraz muz kayısı elma falan veriyorum daha doğrusu hangisi hoşuna giderse o yemeyince kalanını ben yiyorum deneme yanılma yöntemiyle gidiyoruz bakalım :))))hepimize Allah kolaylık versin

malesef bebişler herşeyi sevmiyor. mesela benim kızım elma püresini ve suyunu hiç sevmiyor. armut püresini yiyordu onuda bıraktı hiç bi meyve püresini sevmiyor zorla yediriyorum . bi armutun 4/1 ni cam rendede rendeleyip veriyorum. elmanında aynı şekilde. sularını çıkardığım zaman en az 80-100 cc civarı meyve suyu veriyorum.
armut ve havuç suyunu çok seviyor. muzu da çok seviyor. ama dediğim gibi diğer meyvelerin püresini zorla veriyorum.
bu arada küçük bi kase muhallebiyi rahatlıkla yiyebiliyor. 3 yemek kaşığı yoğurtu da bi kaseye koyup içine bir dilim muz veya 2 bebe büsküvisi eziyorum öle yiyor.

Back