• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 6 aylık bebek beslenmesinde yapılan hatalar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

rehnuma_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
3
0
0
İstanbul
Çiçeği burnunda 6 aylık bir anneyim.kafam çok karışık doktorlar bir sürü karşık menü öneriyor.sabah kahvaltisina basladim 3 gun oldu.5 adet bebe biskuvisi biraz krem peynir pekmez ceyrek yumurta sarisi ne dersin? Tavsiyelerini bekliyorum.

-Canım arkadaşım doktorların fix verdiği menü bu, bende bu hataya düşüp çocuğuma başlamıştım 6 aylıkken bu menüyü.Sonra 7 aylıkken hasta olmaya 8,5 aylıkken bronşite yakalandık, hastanede yattık sonra 16 aylıkken yine hastanede yattık.Astımı teğet geçtik.Eve nefes açıcı makina bile aldık.Yakamızı zor kurtardık hastalıklardan.Şimdiki halimize Hamdolsun ...

1-Altı aylık bir yavruya çok ağır bir menü bu.Büyük insanların bile aynı anda peynir yumurta yemesi doğru değil.Böbrekler aşırı proteinden zorlanıyor ve ilerde böbrek problemleri yaşanabiliyor.

2-Aynı anda bu kadar şeyi karıştırıp verirsen hiçbirinden istediğin gibi vucudu faydalanamaz böyle karışınca birbirinin emilimlerini azaltıp hatta yok edebilirler bu yüzden tek tek vermen çok daha mantıklı ve sağlıklı.Mesela ıspanakla yoğurt yenirse ıspanağın demirini alır deniyor ya bunun gibi her besin her besinle uyumlu olmayabiliyor. Bunun için çok fazla karıştırmamak lazım.

3-Bebe bisküvisi hele tamamen ziyan bir şey. Çok zararlı yavrularımıza.İçerikleri çok yoğun ve katkılı.
Bir arkadaşımın kardeşine annesi küçükkken bebebisküvili karışımları çok yedirmiş çocuk şimdi kemik iliklerinden problem yaşıyor nedenide bebe bisküvisindeki süt tozunun diğer ek besinlerle etkileşimiymiş. Ancak 20 yıl sonra etkisi çıktı ortaya birike birike.Tıp daha teşhisini bile doğru düzgün koyamadı.Günümüz tıbbı ancak anlık etkilere bakıp bir ürüne sakıncalı veya değil diyor maalesef.

Çok teşekürederim paylaşım içinçok güzel bir bilgi olmuş ,bende katılıyorum kesinlikle bulamaçlara gerek yok..çocuklarımıza bir sürü şey yedirerek tam tersi onlara zarar vermiş oluyoruz.bağırsakları mavoluyor..

6 aylık bir bebeğin kahvaltıya başlaması için erken zaten normalde ek gıda dönemi 6.ayda başlıyor.kahvaltı için 7 7.5 ay beklenmeli.bu sayılanlar da hemen verilemez elbette.pekmezle peyniri beraber vermek zaten hata.
bulamaç konusuna gelince ben karşı değilim tam tersi olumlu bakıyorum.elbette büyüyünce herşeyin tadını bilsin zaten o ayrı ayrı yemek isteyecek.ama çocuk kahvaltı yaptı deniliyor e ne yedi belki bir parça peynirle ekmek.kahvaltı günün en önemli öğünüdür o yüzden çocukların kahvaltılarını iyi yapması gerekir.ama neyi ne zaman vereceğimizi de bilmek gerekir.burda önemli olan çok yedirmek değil yemesi gereken herşeyden taddırmaktır.ee ben onları ayrı ayrı vermeye kalkınca ikisini yiyor geri kalanınını bırakıyor.ne anladım o kahvaltıdan?bence en azından 1 yaşına kadar bulamaç yiyen çocuğa bu şekilde verilmeli sonra zaten belli bir süre sonra çocuk sıkılacaktır kendi ayrı yemek isteyecek yada sizinle kahvatı sofrasına oturmaya hazır hale gelecektir.

sanki reçete hazırlar gibi bu kadar menü yapmanın gereği yok.
onların herşeyden çok anne sütüne ihtiyacı var.azar azar tattırarak başlamak yeterli bence.
sanki bir robot gibi hergün o menüleri yemek zorunda değiller.
ne kadar yedikleri değil ne yedikleri önemli bence..
doğal ve saglıklı ,besleyici olmasına dikkat edin.miktarlar önemli değil.

ben daha kahvaltıya başlamadım ama bu bebe bisküvilerinden nefret ediyorum. ben hayatımdan şekeri çıkarmaya çelışırken 6 aylık bebeğe içinde şeker hatta katkı maddeleri bulunan bişey mi vereceğim? çok zor.. şekerin ne kadar zararlı olduğunu hergün 10 ayrı yerden okuyorum ve çok üzülüyorum. keşke mutfağımız bu kadar geniş olmasaydı da ben de şekeri terk etmeye her karar verdiğimde önüme reddedemeyeceğimbir tatlı gelmeseydi :78:
ama yine de bebeğime 1 yaşından önce hiç rafine şeker tattırmamak için çok yoğun birçaba sarfedeceğim... aynı şey tuz için de geçerli... :41:

ben daha kahvaltıya başlamadım ama bu bebe bisküvilerinden nefret ediyorum. ben hayatımdan şekeri çıkarmaya çelışırken 6 aylık bebeğe içinde şeker hatta katkı maddeleri bulunan bişey mi vereceğim? çok zor.. şekerin ne kadar zararlı olduğunu hergün 10 ayrı yerden okuyorum ve çok üzülüyorum. keşke mutfağımız bu kadar geniş olmasaydı da ben de şekeri terk etmeye her karar verdiğimde önüme reddedemeyeceğimbir tatlı gelmeseydi :78:
ama yine de bebeğime 1 yaşından önce hiç rafine şeker tattırmamak için çok yoğun birçaba sarfedeceğim... aynı şey tuz için de geçerli... :41:

size katılıyorum.ama malesef çevremde bunları hiç dikkate almayan anneler var.
ben oğluma 1.5 yaşına kadar market ürünleri yedirmedim.
herkes süte alışsın diye şeker atarken ben atmadım.
illa bişeyler yedirmeye
çalışmak yanlış bence.az yesin ama saglıklı şeyler yesin.
ayrıca bebekler birgün severek yediği besini ertesi gün yemeyebilir.
6 aylıktan 1.5 yaşına kadar herşeyden tattırılmalı ama ısrar edilmemeli..

peki madem bebe bisküviler zararli ve herseyi birden vermeyede (yumurta sarisi,pekmez,beyaz peynir) kahvaltisini nasil vermemiz lazim?
yani günlük yemekleri nasil olmasi gerekiyor?

evet bende merak ediyorum bebeklerin sağlıklı menüleri nasıl olmalı..benimde 7 aylık bir oğlum var ve ne versem öğürüyor..sevemedi ek gıdaları..

Back