Bebek Beslenmesi 6 aylık bebek beslenmesi lütfen yardım!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Benim Minik Prensesim 6 ayını doldurdu..5 aya kadar sadece anne sütü aldı
Ama 5. aydan itibaren nedense memeden uzaklaştı, gribal enfeksiyon geçirdik , o ara memeyi istemedi, sadece uykuda emzirdim ama o kadar zordu ki, saatlerce aç duruyodu, ..Doktorumuz mama takviye etmemizi ve katı gıdalara yavaş yavaş tattırmamızı tavsiye etti..Bizim menümüz şöyle:

Sabah 7:00 gibi 125 cc lik mama (aptamil) içiyo, tekrar uykuya devam..
Kahvaltı 11:00 gibi...(100cc devam sütü içine 1/4 yumurta sarısı, labne peynir, 1 tatlı kaşığı ceviz,4 bebe bisküvisi, 1 kaşık milupa 8 tahıllı kahvaltı katıp oynata zıplata yediriyorumm..
14:30 gibi.. elma, armut, muz, mandalina püresi ...içine demir damlası katırorumm..
15:30 gibi uyutup uykusunda azda olsa emziriyorumm..(Sütüm iyice azaldı, uyanıkken emmiyoo((
17:30 gibi sebze çorbası ama püre kıvamına yakın..(patates, havuç, kıyma, pirinç, ıspanak ne varsa karıştırıyorum)(bunu zor yiyo ama oyunla yutturuyorum:)
20:00 gibi arı pirinç unundan muhallebi yediriyorumm.
Bu arada sık sık su veriyorum gün içinde...
23:30 gibi sallamaya başlıyoruz uykuya dalınca 125 cc lik devam sütü..
gece 04:00 gibi tekrar 125 cc devam sütü..

Yoğurt yedirmekte zorlanıyorum ama ısrarla kırıcam inadını:)

karismak gibi olmasin ama ogleden sonra cok sik besiyorsun bebegi buda ters tepebilir istahinda.yogurt sevmiyorsa zorlama benim kizim ilk zamanlar seviyordu sonra istemedi ara verdim tekrar yemeye basladi arda ozlesin tadi.biskuvi verme 6 aylik bebek sekerliye alismasin.ben 10aya kadar biskuvi verdmedim halende oyle cok sevmez muhallebiyi yemez.ama yesil gordugu seyleri hemen yer sever :) allaha sukur ondan yirttik :) benim kizim sutu oyle cok sevmez aciksa bile iki kasik yemek yer.sutu uykusunda veririm simdi ispanak corbasi yedirdim(sut yerine) burun kivirmadi sevdi.dunyalar benim oldu sanki.bak benim kizim 6 aylikken ben sabah emzirirdim yada hazir mama 150.sonra 10 a dogru emerse emer emmzese vermezdim bi sey 12 de hazir sebze yemeklerinden verirdim 100 gr lik ikindinde meyve puresi yada meyvenin kendisini o zamanlar yazdi bir yada iki tane kayisi yedirdim uzerine 60 gr lik yogurt aksam sut icirridim geceleri emzirridim. zaten ne olduysa 10 aylikten sonra olan istahida gitti halen daha disi yok

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…