• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 6 aylık bebeğin beslenmesiyle ilgili sorularım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gingerr

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
444
7
318
- Yurtdışı
arkadaşlar önümüzdeki ay bebeğim 6 aylık olacak ve nası besleyeceğim ile ilgili hiç bir fikrim yok.nette araştırıyorum ama aklım karışıyor. aklıma takılanları kısaca sormak istiyorum:

hala anne sütü içmeye devam edecek değil mi?
anne sütü varken devam sütü kullanılacak mı?
bizim yediğimiz yemekleri mi püre haline getiricem yoksa ona ayrı yemekler mi yapıcaz?
bizim gibi beslenmeye mi başlıyacak yani kahvaltı,öğle yemeği,akşam yemeği gibi?
bebeğim mama mı yiyecek yoksa bizim yediklerimizi mi?
mama yiyecekse illaki bu hazır mamaları mı yemeli yoksa biz kendimiz mama yapabilirmiyiz?

daha çok sorum var ama şuan aklıma gelenler bunlar.bana yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler.

arkadaşlar önümüzdeki ay bebeğim 6 aylık olacak ve nası besleyeceğim ile ilgili hiç bir fikrim yok.nette araştırıyorum ama aklım karışıyor. aklıma takılanları kısaca sormak istiyorum:

hala anne sütü içmeye devam edecek değil mi?
anne sütü varken devam sütü kullanılacak mı?
bizim yediğimiz yemekleri mi püre haline getiricem yoksa ona ayrı yemekler mi yapıcaz?
bizim gibi beslenmeye mi başlıyacak yani kahvaltı,öğle yemeği,akşam yemeği gibi?
bebeğim mama mı yiyecek yoksa bizim yediklerimizi mi?
mama yiyecekse illaki bu hazır mamaları mı yemeli yoksa biz kendimiz mama yapabilirmiyiz?

daha çok sorum var ama şuan aklıma gelenler bunlar.bana yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler.

anne sütü içmeye devam edecek anne sütü varken bence devam sütünün anlamı yok sütten kesmiyorsan bizim yediğimiz yemekleri 1 yaşından sonra ona ayrı hazırlıcaksın.evt sabah kahvaltı öğlen akşam gibi bende yavaş yavaş başlıyorum aslında arkadaşım.meyve suyu verdim elmayı rendeledım 2 tatlı kaşığı kadar suyunu verdim 2 gun dunde püresinden kattım birazcık öle verdim.yavaş başlamak ve bence hergün bir gıdayı denemek lazım bebişlerimizde alerji varmı yokmu ben öle yapacağım elmadan sonra havuç ,sonra kabak sonra yoğurt mayalıcam hergun tek tek .bir gıdayıda 3-5 gün vericem.Ek gıdanın amacı bebşlerimizin yeni tatlara alışması acele etmemek lazım birde zorlamamak tiksindirmemek için.zor bir süreç bende korkuyorum malesef.

öncelikle 1 yaşına kadar kesinlikle yememesi gerekenleri bilmen gerekiyor... ve sana tavsiyem; meyve püresiyle değil sebzeyle ek gıdaya geçiş yap... meyve ilk tat olduğunda o şekerli hoş tadın ardından sebzeyi benimsemeleri zor oluyor demişti doktor.... bize verilen ek gıdaya geçiş menüsünü sonra yazacağım... bol şans.

yazdıklarını okuyunca kendimi gördüm.bende başta böyleydim.önce çok panik yapma.sabır isteyen ve yavaş ilerleyen bi süreç ek gıda.öncelikle anne sütüne devam.anne sütü olduğu sürece devam mamalarını gerek yok.yetmezse eğer o zaman devam sütü kullanırsın.ben ilk yoğurtla başladım.hala günlük kemdim mayalıyorum pastörüze sütten.en önemli kural azar azar başlıcaksın ve her yeni verdiğin ek gıdayı 3-4 gün ara ile deniceksin.bunun sebebi de bir besine karşı alerjisi varsa hangisinen kaynaklandığını bulabilmek.yoğurda başladıktan 1 hafta sonra meyve suyuna başladık.sonraki 2 haftada da sebze çorbasına.sebze çorbasına başladıktan sonra meyveleri püre olarak verdim.sebze çorbasını da ilk iki hafta tel süzgeçte geçirdim iyice alıştıktan sonra ise sadece çatalla ezdim.7.ayda sebze çorbalarına kıym,itavuk koymaya başladım.8.ayda da balık vermeye başladım.şimdi biz ne yersek ondan yiyor neredeyse.ama tuz,şeker,yumurtanın beyazı,bal,çilek falan yaşına kadar yasak..ben ek gıdalardan öğrendimki stres yapmıcaksın.yoksa çocukta etkilenip reddediyor.birde yemezse ısrarcı olma.3-4 gün sonra tekrar dene.zor iş anne olmak.ama asıl zorluk bundan sonra başlıcak sanırım:)

canım biz de şu an 6,5 aylığız, yeni geiyoruz ek gıdaya, sana tavsiyem şimdiden meyve sularıyla başla, her gün 2 çay kaşığı meyve suyunu aynı saatlerde ver ki yavaş yavaş alışsın. Bize 6 ay kesinlikle bişey vermeyeceksin dediler, 6 aylık olduğumuz gün de hadi başlıyoruz, kahvaltı yapacak ardından ara öğün meyve, sonra çorba, sonra ara öğün yoğurt, sonra akşam yemeği yada muhallebi dediler, damdan düşer gibi olunca da şimdi kızım yemek istemiyo, bi geçiş dönemi olmalı ve siz tam da bu dönemdesiniz, 1-2 ay geriye dönme şansım olsaydı meyve suyu veya yoğurdu her gün bir kaç çay kaşığı kadar verirdim, şu an çok zorlanıyorum, hatta dün oturup ağladım, hiç bişey yemiyo :14:

canım biz de şu an 6,5 aylığız, yeni geiyoruz ek gıdaya, sana tavsiyem şimdiden meyve sularıyla başla, her gün 2 çay kaşığı meyve suyunu aynı saatlerde ver ki yavaş yavaş alışsın. Bize 6 ay kesinlikle bişey vermeyeceksin dediler, 6 aylık olduğumuz gün de hadi başlıyoruz, kahvaltı yapacak ardından ara öğün meyve, sonra çorba, sonra ara öğün yoğurt, sonra akşam yemeği yada muhallebi dediler, damdan düşer gibi olunca da şimdi kızım yemek istemiyo, bi geçiş dönemi olmalı ve siz tam da bu dönemdesiniz, 1-2 ay geriye dönme şansım olsaydı meyve suyu veya yoğurdu her gün bir kaç çay kaşığı kadar verirdim, şu an çok zorlanıyorum, hatta dün oturup ağladım, hiç bişey yemiyo :14:

cnm sen herkesi dinlemişsin ve olaya hızlı girmişsin bende 5 buçuk 6 ya yakın başladım 1 hafta meyve suyu 2. hafta yogurt mayaladım şuan 3. hafta öğle n havuç ve kabak haşlıyorum suyundan vverıyorum sebze çorbası gibi.şimdi noldu sabah anne sütü veriyorum 10 gibi meyve püresi öğlen sebze çorbası akşam yoğurt tabi her zaman anne sütü var.nolcak bunların mıktarı artıp bir öğünü kapsayacak acele edersen yemez şuan hala az verıyorum alerji var mı yok mu kontrol etmek için.sende yavaş başşla cnm nolcak önemli olan onları değişik tada alıştırmak sonra yine eklıcez kahvaltıyı öğün olarak sonra muhallebiyi falan derken bir bakmışız biizimle yicekler cnm aceleye gelmez bence tiksindirmmemek lazım.

Back