Bebek Beslenmesi 6 aylık bebeğimin ek gıdaya geçme problemi...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

minik kelebek

evli,mutlu,çocuklu:)
Kayıtlı Üye
20 Mart 2008
1.169
3
slm kızlar,oğlum 6 ayını bitirdi.yaklaşık 1 ay önce geçtik ek gıdalara,kilo kaybettiği için.ama bi türlü alışamadı.günlük süt alımıda çok az.
ben sütümü sağarak veriyorum ve günde 400 cc sütü ancak içiyo.
hergün çorba yapıyorum ve hergün çöpe gidiyo malesef.
taze meyve püresi yada suyunu veriyorum yemiyo.evde bulunsun diye bikaç tane hipp markanın meyve püresini almıştım geçen gün onu açtım armut püresi onu severek yedi,bebek kaşığıyla 10 kaşık yiyo.ama ben sebze çorbası taze meyve yesin istiyorum.
sütünüde çok az içiyo,kilo vermesi durdu ama bu seferde kilo alması problem oldu.
size sormak istediklerim: anne sütünü sağarak veren ya da bebeğine mama veren ve ek gıdaya geçen anneler,bebeğinize günde kaç kez kaç cc mama veriyosunuz?
ben ek gıdaları ana öğün olarak mı vermeliyim,yoksa anne sütümü ana öğün olmalı?
ben genelde 120 cc süt veriyorum 5 saatte bir,aralardada yediği kadar ek gıda,ama bu sisteme alışamadı oğlum,süt içse ek gıda almıyo ek gıda yese süt içmiyo.gecede kesinlikle süt içmiyo,yaklaşık 10 saat aç kalıyo,kesinlikle içiremiyorum.kahvaltı hiç yemiyo zaten.sabah 9da kalkıyo,bikaç kaşık kahvaltı yerse bayram ediyorum.12de 120 cc süt içip uyuyo.
artık stresten saç diplerimde yaralar çıktı.yardım edin arkadaşlar.
ek gıdaya geçen anneler bana öğün bilgilerinizi yazarsanız sevinirim..

Ek gıalar tadına alışması için bu dönemde,doyup kilo alması için değil...anne sütü önemli 1 yaşına kadar,1 yaşından itibaren ek gıdalar önem kazanıyor...1-2 kaşık yemesi normal,benim kız da yemiyodu yaptığımı döküyodum,eninde sonunda yiyecek annesi,sen stres yapma,sütün etkilenmesin...

benim oğlumda daha bol bol biberon maması tüketiyor.
tam olarak alışık olmadığından yediği ek gıda onu 2 saat falan tutuyor.
bir tek bugün sadce 3 öğün biberon maması aldı.
ama ben acıktıkça sebze püresi yedirdim.
evde yapılanı oğlum sevmiyor hep kavanoz mamalarına yöneliyor.
doyurucu olsun istersen aldığın meyve püresine hipp in organik pirinçli mamasından kat onu yedir benim oğlum onu seviyor ve yediğinde daha geç acıkıyor. hatta sebze püresine de kat severse.
her bebeğin damak tadı farklı ama oğlum brokoli- patates püresine bayılıyor milupanın. ama bir oturuşta o da 100 gr yiyemiyor.
yavaş yavaş olacak canım meak etme.
ben bunu düşünerek kafama takmıyorum
benimki de kahvaltıyı hiç sevmedi.
yarın sabah yine evde savaş var.
sana yardımcı bir varsa annen veya kayınvalidem. onalar bırak besleme işini. bizler stres yapıyoruz bu da onlara yansıyor ve yemek istemiyorlar.
oğlum annemde çok güzel yer.
hepimize kolay gelsin.

Ek gıalar tadına alışması için bu dönemde,doyup kilo alması için değil...anne sütü önemli 1 yaşına kadar,1 yaşından itibaren ek gıdalar önem kazanıyor...1-2 kaşık yemesi normal,benim kız da yemiyodu yaptığımı döküyodum,eninde sonunda yiyecek annesi,sen stres yapma,sütün etkilenmesin...

sağol canım,evet aslında biliyorum anne sütü şuan en önemlisi.ama bi türlü içiremiyorum.
zaten 5 hafta boyunca zayıfladığı için ek gıdalara geçirdi doktor.
sabır evet,tek yapmamız gereken bu.ama iştahsız bebek annesi olunca zor bazen..
bebeklerimiz sağlıkla büyüsünler,gelişsinler inşallah..

benim oğlumda daha bol bol biberon maması tüketiyor.
tam olarak alışık olmadığından yediği ek gıda onu 2 saat falan tutuyor.
bir tek bugün sadce 3 öğün biberon maması aldı.
ama ben acıktıkça sebze püresi yedirdim.
evde yapılanı oğlum sevmiyor hep kavanoz mamalarına yöneliyor.
doyurucu olsun istersen aldığın meyve püresine hipp in organik pirinçli mamasından kat onu yedir benim oğlum onu seviyor ve yediğinde daha geç acıkıyor. hatta sebze püresine de kat severse.
her bebeğin damak tadı farklı ama oğlum brokoli- patates püresine bayılıyor milupanın. ama bir oturuşta o da 100 gr yiyemiyor.
yavaş yavaş olacak canım meak etme.
ben bunu düşünerek kafama takmıyorum
benimki de kahvaltıyı hiç sevmedi.
yarın sabah yine evde savaş var.
sana yardımcı bir varsa annen veya kayınvalidem. onalar bırak besleme işini. bizler stres yapıyoruz bu da onlara yansıyor ve yemek istemiyorlar.
oğlum annemde çok güzel yer.
hepimize kolay gelsin.

şimdi çorba yaptım oğluma,içine sütlü pirinçli karıştırıp vericem.süt içmedi çünkü bugün.kahvaltı yaptırdım bikaç kaşık yedi çok şükür.
yalnız büyütüyorum canım oğlumu,evet biraz sabırsız davranıyorum stres yapıyorum ama başka çarem yok.ailem uzakta.
brokoli patates almıştım bende onuda yemedi,sevdiği tek şey yoğurt,bende kaşık mamalarını yoğurda karıştırıp vereyim inşallah işe yarar.

canım Ata 'da bıktı sebze yemekten..
tarhana ve domatesli şehriye yapıp verdim çok sevdi onları :))
bugünde kıymayı 1 bardak suyla haşlarken içine az havuç ve kabak attım..
hepsi güzelce pişti ..tarhanayıda ıslatmıştım hepsini karıştırdım içine az tereyağ ve nane attım
yedi walla...
napim böylece sebzeyi sevdiği çorbayla yemiş oldu..
ham tahıl, hem sebze, hem et...

X