• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 6 aylık bebeğime vereceğim yogurt mayalamada süt nasıl olacak?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bistrogirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2007
289
3
96
Adana
6 aylık bebeğime doktor ikindi üzeri yogurt vermemi önerdi.
1 haftadır ben danoni ufak kutularda satılan yogurt veriyordum... sıkılarak yiyordu içine pekmez kattım verdim daha cok sevdim..

Soru1) ama 1 haftadır yedirdiğim danoni ufak kutudaki yogurt cocuğa zarar mı verdi sizce?

Soru2) mayalı yogurt kullanmam mı gerek? peki yogurt mayasında bebeğin sağlığı açısından bizlerin içtiği pastorize süt mü kullanacığım yoksa açık süt saten bir amca var.ondan mı alim?

Soru3) Yogurt yapma makinesi alacağım....ama sütte karar kılamıyorum...bana yardımcı olurmusunuz? KAFAM COK KARIŞIK...akannehir

Bence hazır yoğurt verme kendin süt al mayala maya olarakda hazır bir yoğurdu kullanabilirsin.Ben hep kay markanın keçi sütüyle mayaladım daha sonra maya olarak kendinin mayaladığın yoğurdu kullanabilirsin ama belli sir süre sonra tutmayabiliyor o nedenle iyi bir markanın yoğurdunu kullan maya olarakda günlük cam şişedeki sütlerden alabilirsin yoğurt yapmak için açık süt için bilemiyorum kaynayınca vitamini ölüyor diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum kaynatmasanda mikrobu ölmezYoğurda pekmez katarsan süt ürünleriyle demir ilacı verilmez ya demirin emilimini azaltır meyve katarak deneyebilirsin sevmiyorsa sadeyi

Back