Bebek Beslenmesi 6 aylık bebeğime şunları veriyorum.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

turbuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
191
0
96
40
Çanakkale
bebeğimin 1 hafta sonra 5.ayını bitecek.Evde kendim tarttım hiç kilo almamış ben de yavaş yavaş ek gıdaya geçmeye karar verdim.ilk gün 2 çorba kaşığı kadar havuç suyu soneaki 2 gün elma suyu.Geceleri 30 ml kadar sütlü pirinçli mama verdim.Dün bunlara ek olarak sebze çorbası(havuç,pirinç,patates,kabak) bugün de çorbaya bunlara ek olarak az brokoli koydum.Dün ve bugün az yoğurt verdim.Yarın da yine bunlara ek olarak kahvaltıda çeyrek yumurta sarısı,ıhlamur,1 çay kaşığı pekmez,2-3 tane de bebe bisküvisi vermeyi düşünüyorum.Anne sütüne de devam ediyorum bu verdiklerimin de 2 çay bardağını geçmeyecek şekilde veriyorum.Sizce doğru mu yapıyorum.Fazla mı olmuş?

canım benim gün içinde hepsini yiyorsa eğer süt alımı azalabilir.verdiklerin güzel ama sanki sebze çorbası fazlaca karışık daha küçükmüş bebeğin.önce sadece havuç püresi ver bir kaç gün sonra içine patates ekle bir kaç günde böyle ver,zamanla alıştıkça 15-20 gün sonra içine pirinç koyarsın.irmikte faydalı ha birde bal kabağını püre yap eminim çok sevecektir ek gıda için süper bi başlangıç.acele etme yavaş yavaş ver ki sonra tiksinmesin bebişin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…