Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
İlk denemede havuç patates kaynattım suyunu biraz verdim.2. denemede havuç patatesi ezdim ama sulu kıvamda bıraktım yediremedim.3. denemede havuç patates az zeytinyağı yine yemedi.4.denemede havuç patates ve 1-2 yaprak ıspanak kaynatıp verdim yine yemedi.resmen öğürüyor verince yavrum.tiksiniyor.unla yoğurtla yapılmış içinde başka birşey olmayan tarhanadan yaptım yine öğürmekten işi bitti.Sebze çorbalarını nasıl pişiriyorsun tariflerinizi verirmisiniz ek gıdaya yeni geçtik yoğurt meyve suyu yumurta peynirde sorun yok sebze çorbasını yemek istemiyor.yardıma ihtiyacım var.Bir şekilde sebze çorbasıda içmye başlamalı.
kizim 5 buçuk aylik olunca 2 hafta boyunca hergun azicik meyve puresi verdim, git gide çogalttim (doktor tavsiyesi uzerine)
6. ayinda sebzelere basladim
çeyrek elmayla basladim, cam rendeyle pure yaptim, ertesi gun çeyrek armut vs..
kizim dudaklarini yaliyodu
![Big Grin :21: :21:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk2.gif)
Körler sağırlar,birbirini ağırlar.
Kayıtlı Üye
BENİM OĞLUMDA ilk başta havuç ,patates,pirinç le yaptığım çorbayı yemedi iki kez denedim.
sonra tavuk suyu ve küçük bi soğan ilave ettim 1 tatlı kaşığıda mercimek.hepsini kaynattım.
çok az çektim robotta .az pütürlü oldu.ilk başlarda devam sütüde kattım.çok güzel yedi denemeni tavsiye ederim...
bebeğim meyve suyunu seviyor sorun yok ama sebze çorbasını sevmiyor.Soğan mercimek katınca dokunmadımı bebişine canım
Benim kızım tarhana çorbasını hep severek yedi anne sütüne eş değer diye okumuştum bi yerde tarhana için.. mümkün olduğunca tarhana içirmeye bakın ben tarhanayı biraz suda önce ıslatıyorum sonra tereyağını kavurup suyunu koyuyorum ardından tarhanayıda içine katıp karıştırıyorum kıvamı biraz lapa olmasına dikkat ediyorum gayette severek yiyor kesinlikle tavsiye ederim. Benim kızım 11 aylık fakat ben ek gıdalara başladığımdan bu yana bütün çorbalarına nerdeyse küçük rendeyle sarımsak rendeliyorum antibiyotik gibi sarımsağıda kesinlikle tavsiye ediyorum. Allah bütün bebeklere iştah açıklığı versin.
aayrıca bebeklerin çok sevdiği bi çorba tarifini daha vereyim yani benim kızım çok seviyor. Gerçi genelde bütün anneler bilir ama şöyle;
1 kaşık unu tereyağında kavuruyorum sonra içine biraz su koyup karıştırdıktan sonra biraz süt ilave ediyorum severek yiyor bu karışımı çok sıvıda değil çok lapada değil kıvaamıda gayet güzel oluoyor ayrıca akşamları yatmadan önce vermek için gayet iyi bir çorba muhallebi gbibi. Tavsiye ederim.
Benim kızım tarhana çorbasını hep severek yedi anne sütüne eş değer diye okumuştum bi yerde tarhana için.. mümkün olduğunca tarhana içirmeye bakın ben tarhanayı biraz suda önce ıslatıyorum sonra tereyağını kavurup suyunu koyuyorum ardından tarhanayıda içine katıp karıştırıyorum kıvamı biraz lapa olmasına dikkat ediyorum gayette severek yiyor kesinlikle tavsiye ederim. Benim kızım 11 aylık fakat ben ek gıdalara başladığımdan bu yana bütün çorbalarına nerdeyse küçük rendeyle sarımsak rendeliyorum antibiyotik gibi sarımsağıda kesinlikle tavsiye ediyorum. Allah bütün bebeklere iştah açıklığı versin.
Çok sağol canım tarhanayı daha sonraki aylarda diye biliyordum 6 aylık verebiliyorsam kesinlikle veririm eniyi çorba.büyük kızım sevmiyordu halada sevmez tarhanayı umarım ufaklık sever.tereyağını kavurmak midesine dokunmuyormu?sarımsak tadını seviyor eğer dokunmuyorsa bende koyarım çorbalara.
Çok sağol canım tarhanayı daha sonraki aylarda diye biliyordum 6 aylık verebiliyorsam kesinlikle veririm eniyi çorba.büyük kızım sevmiyordu halada sevmez tarhanayı umarım ufaklık sever.tereyağını kavurmak midesine dokunmuyormu?sarımsak tadını seviyor eğer dokunmuyorsa bende koyarım çorbalara.
Merhaba tatlım yani kavuruyorum derken eritiyorum öyle simsiyah olana kadar kavurmuyorum
![KK66 ;) ;)](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk66.gif)
sarımsağı kesinlikle tavsiye ediyorum canım. Ay bu yemeyen bebeklerle uğraşmak büyük sorun valla şöyle herşeyi bir çırpıda yese ne güzel olurdu
![KK66 ;) ;)](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk66.gif)
İlk denemede havuç patates kaynattım suyunu biraz verdim.2. denemede havuç patatesi ezdim ama sulu kıvamda bıraktım yediremedim.3. denemede havuç patates az zeytinyağı yine yemedi.4.denemede havuç patates ve 1-2 yaprak ıspanak kaynatıp verdim yine yemedi.resmen öğürüyor verince yavrum.tiksiniyor.unla yoğurtla yapılmış içinde başka birşey olmayan tarhanadan yaptım yine öğürmekten işi bitti.Sebze çorbalarını nasıl pişiriyorsun tariflerinizi verirmisiniz ek gıdaya yeni geçtik yoğurt meyve suyu yumurta peynirde sorun yok sebze çorbasını yemek istemiyor.yardıma ihtiyacım var.Bir şekilde sebze çorbasıda içmye başlamalı.
İlk önce Allah yardımcınız olsun gerçekten çok zor yemeyen bebek, benim de kızım tarhanadan başka bişey yemiyor arada sırada kabak çorbası yapıyorum (yeşil kabak) tavsiye ederim bunuda beğenerek yiyor
Yarım yeşil kabak
Yarım soğan
Bir diş sarımsak
Yarım patates
Biraz kırmızı mercimek ve pirinç hepsini kaynatın ve sonra zeytin yağı ilave edin rondodan geçirin bebeğiniz sevecektir İNŞ
canım her bebek sebze çorbası içmek zorunda değil.benim kızım da içmedi.bir hafra sonra tekrar denedim yine içmedi.yoğurt felan yedi ama çorba içmedi sevmedi ben de hiç zorlamadım.yayla çorbası yaptım içine yedirmek istediğim sebzeyi haşlayıp cam rendeden geçirip verdim o şekilde yedi.daha sonra yavaş yavaş çeşitlendirdim yemeklerini büyüdükçe tabi.yani zorlama tamamen soğuyabilir yemekten...
canım her bebek sebze çorbası içmek zorunda değil.benim kızım da içmedi.bir hafra sonra tekrar denedim yine içmedi.yoğurt felan yedi ama çorba içmedi sevmedi ben de hiç zorlamadım.yayla çorbası yaptım içine yedirmek istediğim sebzeyi haşlayıp cam rendeden geçirip verdim o şekilde yedi.daha sonra yavaş yavaş çeşitlendirdim yemeklerini büyüdükçe tabi.yani zorlama tamamen soğuyabilir yemekten...
ayrıca peynir için erken biraz.ben 9.ayda başladım kendim yaptım çökelek yani.hazır peynir verme kendin yapabilirsin.ben 1 bardak sütü kaynatıp içine yarım bardak yoğurt ilave ettim az az yapıyorum ki çabuk bitsin taze taze yesin diye.sonra tülbentten süzüyorum kalan peynir altı suyunu da atmayıp çorbalarına,yemeklerine katıyorum.müthiş bir kalsiyum kaynağı öneriririm.
ayrıca peynir için erken biraz.ben 9.ayda başladım kendim yaptım çökelek yani.hazır peynir verme kendin yapabilirsin.ben 1 bardak sütü kaynatıp içine yarım bardak yoğurt ilave ettim az az yapıyorum ki çabuk bitsin taze taze yesin diye.sonra tülbentten süzüyorum kalan peynir altı suyunu da atmayıp çorbalarına,yemeklerine katıyorum.müthiş bir kalsiyum kaynağı öneriririm.
Çok teşekkür ederim canım.sütü kaynatıyorsun yoğurdu koyuyorsun kaynatıyor musun yoksa ocaktan alıyor musun?Çok mantıklı geldide bana.
Çok teşekkür ederim canım.sütü kaynatıyorsun yoğurdu koyuyorsun kaynatıyor musun yoksa ocaktan alıyor musun?Çok mantıklı geldide bana.
canım sütü kaynatıyorsun ben hazır süt kullanmıyorum mandıradan alıyor eşim neyse kaynarken içine yoğurdu katıyorsun kesiliyor zaten birkaç dakika daha kaynat sonta ocağı kapat ılımaya yakın temiz bir tülbentten süz suyunu çorbalara kullan.çok lezzeti oluyor çökelek.ben kzızma menemn yapıyorum günaşırı yumurta sarısından sıklıdı çünkü.bol domates suyu,yumurta sarısı ve çökelek .severek yiyor bıdığım.sen de yap meleğine yarasın inşallah...