- 13 Mayıs 2021
- 1
- 0
- 1
- 47
- Konu Sahibi familyyardim
merhabalar.öncelikle bayramınızı kutlar sağlık dilerim. İsmim filiz.Almanya'da yaşamaktayım.ikinci çocuğum şu an 6 aylık.doğduğundan beri net göz teması kurmadığı için ,gözlerinde aşırı hareketlilik olduğu için , gözlerinde belirgin şekilde kayma da olduğu için 2021 Şubat ayında bir kliniğe götürdük.doktor ,muayene neticesinde herşey normal gözüküyor fakat içinizin rahat etmesini istiyorsanız sizi hastaneye sevk edelim dedi.biz de kabul ettik.fakat Şubat ayında sevk edilmemize rağmen hastane randevu sıramız henüz dün geldi maalesef. hastaneye gittik ve hiçbir test ve tarama yapmadan sadece ışıkla ve damla yaparak muayene ederek çocuğun gözü organ olarak sağlam , korkmayın kör değil fakat bulanık görüyor ve düzelmez dediler. Yazacakları gözlükle çok zayıf bir ihtimal düzelebilir dediler.rahatsızlıpın adını bile söylemediler.fakat çok itimat edemedim ve size yazma ihtiyacı hissettim.ayrıca Oğlum son 3 haftadır her iki gözünü de sürekli ovalıyor.bununla birlikte çok da güleç bir bebek ve elimi oynattığımda ya da renkleri oynattığımda bariz bir şekilde takip ediyor.bende ve ebeveynlerimde hiçbir göz kusuru bulunmamakla birlikte eşimde çocukluktan beri devam eden göz tembelliği mevcut. Şu an mevcut olan sıkıntıları şunlar ; 1.Gözlerde aşırı hareketlilik.her iki göz senkronize hareket, 2.Gözlerde kayma.sol daha fazla, 3.Her iki gözü iki elini tersten yumru yaparak ovalamak, 4.Göz temâsı yapmamak, 5.Yakın göz temâsı için yaklaşıldığında kişinin alnına bakması. Sizlerin de aynı ya da benzer sorunlarınız olduğunu okumuştum.çocuğunuz ne durumda şu an?tavsiye tecrübelerinizi paylaşırsanız minnettar kalırım.teşekkür eder arz ederim.