Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
2 Tane dünya tatlısı kızlarım var ( ikiz)
Haftaya 6 aylık olacaklar, ek gıdaya başladık meyve sebze vs veriyorum.
Sizler neler veriyorsunuz ve nasıl hazırlıyorsunuz?
Ozellikle çorba olarak neler veriyorunuz?
benim kızım da 6 aylık. et yada tavuk suyuna pirinç çorbası yapıyorum bebeğim severek yiyor ayrıca pirinç unu ve irmikle muhallebi yapıyorum başka ne yapabilirim bende tarif arıyorum açıkcası:)
Ben oğlumda 6 ayının içinde 2 hafta önce ek gıdaya başladık. meyve olarak şeftali armut kayısı veriyoruz dönüşümlü. sabah ara öğününde öğlende en fazla 3 sebze olmak şartıyla az suda haşlayıp blenderdan geçirip az zeytinyağ ekleyip muhallebi kıvamına getiriyoruz. Şuan iyi gidiyor ama şu günde 500 ml anne sütü yada formül süt olayını tam yapamıyoruz. ek gıdaları yediğinden aptamile pek yer kalmıyor. Akşamlarıda milupanın sütlü pirinçlisini yapıyorum. Önce kendim pirinç unu ile yapayım diye düşündüm ama o mamanın içinede aptamil ekliyorsun değişen birşey olmadığından hazır aldım. şimdilik severek yiyor. Doktorumuz konulabilecek sebzeler için patates havuç kabak taze fasülye enginar maydanoz ve mbaşka mevsim sebzeleri dedi. Tabi önemli olan her defasında tek yeni ürün eklemek. Örneğin bebek hiç patates ve maydanoz yemediyse ikisini aynı anda eklemiyoruz. Herhangi bir alerji durumunda hangisinden kaynaklandığını anlamak için. Birde kesinlikle tuz ve şeker 1 yaşından önce yok. Meyvelerdede cam rende metalle teması olmayacak. Birde 6. ayını doldurmasına yakın ev yoğurdu başlayacağız. Bunların hepsini yerken o mamayı nasıl 500 ml tüketecek orasını çözemedim :)
ben de yavaş yavaş alıştırmalara başladım.şeftali,elma ve armut püresi,yoğurt bir de patates, havuç, pirinç azıcık da zeytinyağı ile hazırlanmış çorba :)yalnız ben bunları şuanda hergün düzenle vermiyorum.tattırma aşamasındayım hala...
benim de oglum 5 aylik oldu bu konuyu arastirmaya calisiyorum ilk oglumda cok bilincsizdim hep hazir mamalar verdim anne sutu benim cahilligimdne dolayi almadi neyse simdi 2. oglumu hala emziriyorum ek gidaya bu yazida anlattigi sekilde gecmeyi dusunuyorum. burda yogurt ve sut vermeyin diyor mesela...