Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 6. ayını dolduran bebişleriniz neler yapabiliyor?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

pembekzm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2009
211
7
118
gel dediğimiz zaman kendini atıyo bize doğru alkış yapıyoruz ağzı aşağı yatarken sağına doğru dönüyoruz sola pek yanaşmıyor daha emeklememiz yok bi ara ayakta çok güzel duruyordu şimdi parmak uçlarına basıyor sadece ve hemen kendini yere atıyor yürüteç kullanmıyoruz acaba ondan mı bebeğim kilolu birazda tosun gibi popoyu kaldıramıyo sizlerde durum nasıl

benim bebişimde ayaklarını ve başını aynı adna sağa sola sallıyo,
bizim kızda basamıyo ayaklarına neden ki ya-tatlicadiarzu-
dişlerimiz de çıkmadı daha

bizim dişler 2 hafta önce çıktı 1 yaşına kadar çıkmaması normalmiş endişelenme bunun için

bizimki ayaklarını kaldırıp ağzına alıyor gel dediğimizde kendini atıyor daha dişlerden haber yok..oturuyor ama destekli..dişler çocuklara göre deişiyo hepimize kolay gelsin

kızlar hiç endişelenmeyin benim kızım 11 aylık şu anda 10 ayına kadar nerdeyse hiçbir şey yapmadı. alkışı bile sonradan yapmaya başladı. ilk alkışı yaptığında ağlamıştım. şimdi her şeyi yapıyor hatta maşallah diyeyim kare top üçgeni kutularına yerleştirebiliyor. ben de kızımın allah beni affetsin biraz "geri" olduğunu bile düşündüm. beni bu düşünceye iten de tamamen kıyaslama. eyvah onun çocuğu şöyle benimki niye böyle. üzülmeyin her şey zamanla olur. bizim dişimiz geçen ay patladı şu anda 6 dişi var 1 ayda 6 diş patlattı.
ayakları üstüne basmazdı neler dediler doktora bile götürdük. ayaklarının üstüne basmasıyla sıralamaya başlaması emeklemesi ve hatta çekmeceleri açması arasında 15 20 gün anca vardır.

mesela benim kızım hala gel gelden tam manasıyla anlamıyor ama hayırdan anlıyor, oley yapıyor. sarılmıyor, öpmeyi bilmiyor ama türlü türlü başka şeyler yapıyor. HER BEBEK AYNI DEĞıLDıR LÜTFEN KIYASLAYIP CANINIZI SIKMAYIN.

benim oğlum şuan 6 ay 25 günlük daha 4 aylıken pıtır pıtır adımlar atıyodu ama ne olduysa bıraktı şimdi zıplamayı öğrendi destek aldıgı yerden hemen zıplamaya başlıyooo hiç yorulmuyoo

durucuk yapıyoruz 1 dk filan sırtını yaslayarak ayakta durabilyo
emeklemeye dair hiçbir ipucu yok yüzüstü yatmayı hiç sevmiyoo ama döne döne bi odayı baştan başa gezebiliyo onunla oynanmasından konuşulmasından çok hoşlanıyo toplumda laf dinlemeyi çok seviyo kim konuşuyosa ona bakıyor gözünü ayırmıyor

bişeylere dokunmayı çok seviyo eli hiç boşkalmasın birisi kucaghına aldıgı gibi hemen yüzüne dokunur dayısının ve halasının saçlarını çekmeyi çokseviyoo

bişey gördüğü zaman hemen elini uzatır istemeyi biliyo özellikle gazete dergi gibi şeyleri çok seviyo

masada bişeyvarsa ve ona uzaksa gözleri nesnede elini masaya vurur istiyorum anlamında

daha çok şey var aklıma gelmeyen ama dişten eser yok bi ara eli ağzında zamansız ağlamaları oluyodu onlarda geçti

bizimkilerin arası pek yok 4 eylül bizimki de :)
aynı şeyleri yapıyor oğlumda :) 4 tane dişimiz çıktı ve biri de çıkmak üzere :) gerçi hep huysuzlaşıyor dişlerinden ama ne yapabilirim ki. bizim oğlan bir de çıplaklığı çok seviyor hep bezini çıkartmak istiyor ve bantlarını zaman zaman söküyor çoraplarını çıkartıyor, çarşaf vb. dolanıp oynuyor oyuncaklarıyla oynuyor ve artık istemediği bişey verirsek ağzını açmıyor ya da püskürtüyor. damla ilaç vs. istemiyor kaşığı gördüğü anda kafasını tesr yöne çeviriyor. dedesini görünce karşıdan atlıyor başı kapalı ve gözlüklü biri gelince ağlıyor. havaya atılmaya bayılıyor vs. gerçi hergün bişeyler öğreniyor minik beyimiz :)

benim oğlumda beş gün sonra 6 aylık olacak. daha desteksiz oturamıyor. benim oğluşum tembel biraz. anneannesi hırs yapıyor başka bebeklerle karşılaştırıyor fakat ben akışına bırakıyorum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…