Bebek Beslenmesi 6 aydan sonra mamaya ne gerek varki??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulvary

CANımmmm
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
90
1
86
İzmir
Bebeklere mama verilmesine çok karşıyım ama sütü yetmeyen bir anne olarak bende bebeğime mama veriyorum şuan bebişim 3 aylık ama 6 aydan sonra kesinlikle vermeyi düşünmüyorum devam mamalarını kullanan anneler ek gıdalara geçtikten sonra daha mamaya ne gerek varki?? :ecrin_bebek:

canım devam sütünün faydası var.. ben 3 yaşına kadar inek sütü yerine devam sütü vermeyi düşğünüyorum...mama konusundada büyük konuşma derim bebeğin yeni tatlara alışması için mecburen veriyosun... çünkü kendi yapabildiğin mama öğünü çok sınırlı en azından 9 aylık olana kadar yava yava ş kendi yaptığın yemeklere dönersin...bebişini öle beslersin.. mesela ben kızım 7 aylık oldu.. ıspanak pırasa havuç patates kayısı kuru üzüm princi haşlayıp blendırdan geçiriyorum..bugünde balkabağı havuç prinçi haşlayıp ezdim yedirdim şimdide mama vericem ...cokacimcoook

bende kızım 3 aylıkken senin gibi düşünüyodum.ama düşündüğün gibi olmuyo işte.bebekler ek gıdaları reddediyor.mamayı daha çok seviyolar

6. aydan sonra yeni bir konu açmassın inş.bebeğim ek gıda yemiyor mama istiyor diye ..çünkü ne olacağı hiç belli değil onlar bize değil biz onlara uymak zorundayız ve ne istecekleri belli değil.bir gün öyle bir gün böyle bu bebekler sağı solu belli olmuyor..

alkisalkisalkis

oy oy oy öyle söylemekle olsaydı, benim sütüm fışkırıyodu, ama bebeğim 4 aylıkken emmeyi reddetti, pompayla sağıp vermeye çalıştım ama zamanla kesildi, hadi gel de mama verme, bebeğin anne sütüne ihtiyacı var tamam ama eğer anne sütü yoksa mutlaka mama almak zorunda, mamada onun için gerekli besinler var, inek sütü işleniyo ve mama yapılıyo, sadece yemeklerden ondan bundan vereyim desen bi kere yeterli gelmez bu bir, ikincisi de bebekler ek gıdaya başlarken çok zorluk çıkartıyolar, yeri geliyo kaşığa alıştıramıyosun illaki biberon dio, pürelere çorbalara başladığın zaman onları ne zamana kadar biberonla verceksin, üstelik bi çok gıdayı reddediyo, ağzını kilitliyo, aç da olsa almıyo, aç olduğu için de hırçınlaşıyo, alabileceği ve kendine en uygun tad mama oluyo, mecburiyetten değil verilmesi gerektiği için verilmeli mama, inek sütü 1 yaşına kadar yasak,i çeriğindeki bazı maddeler yüzünden kansızlığa neden oluyo, üstelik inek sütündeki besinler bebeğin için yeterli değil, mama da sütten yapılıyo tamam ama işleniyo, bebeğin için gerekli maddeler ekleniyo, arkadaşların da dediği gibi öyle istemekle olmuyo canım, bebeğin sana değil sen bebeğine uyuyosun, açlıktan zırıl zırıl ağlarken yok ben mama vermicem illaki normal gıdalardan vercem mi diceksin

ben kızıma her türlü sebze meyva et doğal yollarla veriyoruz sütümü sağıyorum gün içinde onu içiyor fakat alması gereken bir çok şeyde o mamaların içinde var mesela 1 yaşına kadar süt içemiyorlar onun için biz uykudan önce yada sonra devam sütü veriyoruz ve gece yatarkende 7 tahıllı mamayı ve milupanın sütlü bisküvili muhallebi mamasını karıştırıyorum ileride sağlıklı olması için şimdiden temellerini atmak şart

acıkcası bende oğluşuma 3 yaşına gelen kadar mama vercem.eskiden mamalar bukadar iyi değildi ama şimdi o kannaatte değilimm.tabi sizinde görüşünüze saygı duyarımmm

canım 6 aylık olan bi bebeğe sürekli sebze,meyve yediremezsinki onun daha süte ihtiyacı olur.senin sütün yoksa napıcaksın gece uyandığında sebze püresimi vericeksin.mecburen inek sütüne başlayana kadar süt ihtiyacı için devam sütü vermen gerek.kaşık mamalarıda onun ihtiyacı olan bütün vitamin ve mineralleri karşılıyor.hem sağlıklı hem pratik hazırlamasıda çok kolay.üstelik her bütçeye göre mamada piyasada mevcut.

Evet mamaya karşıyım ama burada böyle bir konu açılmasına daha da karşıyım.
Emzirememek ne sebeple olursa olsun anneler için tramatik bir durumdur.
Böyle konularla daha da incitmekten başka bişey yapılmaz.
Siz bebeğinize mama verin bir diğeri vermesin diğeri emzirsin vs vs vs.

Ben kızımı 16 ay emzirmiş bir anne olduğum halde sütten kestiğimden beri hala kendimi suçlarım mesela. Biraz daha emzirsemiydim acaba derim hep.

Devam sütü 2 yaşına kdr verilmelidir anne sütü almayan bebeğe. Mama da ek gıdaya alışanan kadar verilmek zorundadır. Elbette ek gıdalara tamamen başlayınca mama azaltılmalı bebek normal beslenmesine devam etmelidir.

ahh ahh keşke emzirebilseydim de vermeseydim...
9.5 aylık oldu hala veriyorum, yaşına kadar da vericem...
sadece ek gıdadan gerekli vitamini alamıyo.... mecbur günde bir kaç kez veriyosun...

arkadaş iyi güzel demişsin de 6.aydan sonra bu bebeklere anne sütü yetmiyor bi doyuruculuğu kalmıyor.hger öğün de ek gıda olmuyor.geçişleri hemen öyle cart diye kolay olmuyor ki.gündüz ek gıda verdin diyelim gece ne yapacaksın?sütün eskisi gibi onu saatlerce tok tutmaz.zaten şimde de yetmiyormuş bak mecbur devam sütü verirsin diye düşünüyorum.geceleri meyva sebze püresi vs yediğini düşünemiyorum bebeklerinsırnaşık şey

canım benim sana aynen katılıyorum 6 aydan sonra mamaya ne gerek var ki evdeki yaptıgını yer birini yemezse baska ver ben evdeki yapılanı bebeğim yemiyor hazırını yiyor diyenlere kızıyorum ve cok karsıyım siz bebeğinize hazır seyi alıp vermezseniz o bebek hazırın tadının nasıl oldugunu bilmezki alıssın diyesız bır iki sefer hazır mama veriyorsanız evde yapılanı yemeyebilir ben bebişime 4. ayında basladı ek gıdaya ve herseyi evde yaptım hiç hazır bişi vermedim dolayısıyla hazır mamanın tadını bilmiyor evde yapılana alısık yani yemede bi sorun yok ama katkı maddeli hazır olan mamamlar verseydim ona alısır ve evde yapılana burun kıvırabilirdi ama boyle bişi olmadı

sizin bebişleriniz emmiş galiba maşallah diyeyim.ya bebeği hiç emmeyenler ?benim gibi...o bebekler ihtiyaçlarını ek gıdalardan karşılayamaz ki.onlara mama şart diye düşünüyorum.yoksa ben de mama diye ölmüyorum

Burada bahsedilen biberon mamalarıysa, bunun 4 ay ya da 6 ayla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta anne sütüyle beslenen bebek, eğer annenin sütü yeterliyse elbette ek gıdaya geçtiğinde de mamaya ihtiyaç duymayacaktır. Ancak anne sütü alamamış, ya da belirli bir aydan sonra anne sütü yeterli gelmemiş bebeklere mama takviyesi şart. Hangi ay içinde olursa olsun, doktorların önerisi doğrultusunda, ek gıdaların yanında anne sütü yeterli olmayan bebeklere mama verilmeli diye düşünüyorum. En azından sadece 20 gün anne sütüyle bebeğini besleyebilmiş bir anne olarak benim doktorumun önerisi de bu yönde...

Ek gıdalarda hazır ya da evde yapılmış konusuna gelince, o tamamen kişinin tercihine kalmış bir şey. Yine de sindirim sistemine dikkat ederek, bebeğin gelişimine uygun olan gıdalar tercih edilmeli. Benim bebeğim nasılsa yiyor diyerek, verilmesi gerekenden erken verilen gıdalar, ileride size ve tabii ki bebeğinize sorun yaratabilir...

canım bende çok istedim kızımı emzirebileyim, ama ne yaparsam yapayım doğumundan itibaren göğsümü alamadı, bende sütümü sağıp verdim, ama tek başına sütüm yetmedi, bende mecburemn mama verdm, şimdi6. aydayız ek besinlere alışma ayımız, sebze meyve pürlerini evde yapıp veriyorum, ama daha alışma sürecinde olduğu için aç olduğu halde kaşığıo reddettiği oluyor, ne yapacam açmı bırakacam, formül mamayla öğünü tamamlıyorum.benneyaptımki

Anne olmanın cılvelerı
baŞka ne ıÇın bu kadar dertlenırız kı
hem kızım bÜyÜsÜn dıye beklıyorum hemde
ek besınlere geÇtıĞımızde yaŞayacaĞım bu ıkılemlerden
Şımdıden korkuyorum. Şımdı ne gÜzel em babam em

benim bebeğim 15 gün sonra 6aylık olucak
ek gıda veriyorum ama tam doyucak şekilde yiyemiyor
arkasından yarım saat sonra mamasını içiyor
nasıl anne sütünü bir yaşına kadar veriyorsan mamada öyle canım
daha küçükler ve emerek doymak istiyorlar çoğu zaman buda en doğal hakları
anne sütü yoksa mamayı doya doya içmeleri gerekiyor mamaya karşıyım demek yanlış bence
ben şahsen doyduğunu bildiğim için çok rahat uyuyorum geceleri çünki sütüm hep azdı ağlayarak memeden kalkardı emerken hiçbir zaman tam doymuş olarak uyumadı mamayıda içmiyordu nezaman
sütüm tamamen kesildi ozaman mamayı içti inan içtiği gün ağladım sevinçten biir aydaha sadece geceleri emzirdim şimdi sütüm hiç yok malesef

ve ne yazıkki sütü bol anneler çok gaddar yaklaşıyor mamaya
kimse bebeğine mama vermek istemez herkesin sütü olmuyor işte
kimininde sütü olur bebeği emmez yoksa meraklı değiliz paraları
mamaya dökmeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…