• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 ay kınası ve mevlidi

sezince

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
445
4
96
Diğer
Kızlar, bebeğim 6 aylık oluyor. :nazar: bu nedenle 6 ay mevlidi okutma niyetindeyiz. tam olarak neler yapılacağını bilemiyorum. öncelikle mevlid ve yasin okutacağız, bebeğimin eline kına yakacağız, tabii rahatsız edici olur diye çok durmasını istemiyorum kınanın. çorba, tavuklu, nohutlu pilav, ayran, krem şantili irmik tatlısı ikram etmeyi düşünüyoruz. sanırım çikolata ikram etmek ve kına dağıtmak gerekiyormuş. ben cevizli lokum almak istiyorum, çikolata sıcakta erir belki. tabii kına elbisesi de alacağız. duaya eşlik edenlere yazma hediye edeceğiz. başka ne yapılır hiç bilmiyorum. öğrendiklerim bunlar.

lütfen fikir verin: başka neler yapmalıyız? yanlış yaptığımız şeyler var mı?

bu arada... konuyu umarım doğru yerde açmışımdır...

her memlekette ayrı adetler var bizdede mevlit 40 çıkmadan okutulur..ben 6 aylık olduğunda bebek şekerlerinin çerçeveli modelini yaptırıp resmine isim yazdırdım çok güzel oldu lokum yerine öyle bişey dağıtabilirsin kalıcı bi hatıra olur

bebeklerinde ne çok derdi oluyo ya yok kınası yok mevlüdü şusu busu püff çok sıkıcıkaydirigubbakcemilekafamçokkarıştı

mevlidi biliyorumda kına olayını hiç duymamıştımbilmiyorumkismile

arkadaşımın kızının oldu geçenlerde.. söylediklerine ek olarak fıstıklı şerbet ikram ettik.. bide çorba sıcakta belki çok iyi fikir olayabilir:)

Back
X