• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar 6 ay çektiğim saç dökülme derdim bitti :)

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

zgbang

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2014
99
83
88
İzmir
bu başlığı atabileceğimi hiç düşünmemiştim,çünkü o kadar karamsar ve mutsuzdum ki dökülme hiç bitmeyecek sandım. polikistik over hastasıyım.yıllardır diane adında ilaç kullandım 6-7 yıldan bahsediyorum.bu zamana kadar hiç saç dökülme derdim olmadı.saçlarım öyle gür ve kalın telli ki hiç azalacağını böyle bi derde düşünceğimi tahmin etmedim.geçen sene bu zamanlar protein diyeti yaptım.kısa zamanda epey kilo verdim.sonra diyeti bıraktım.aradan 2 ay geçti ve saçlarım avuç avuç dökülmeye başladı.dökülme en fazla 2buçuk ay kadar sürdü sonra durdu.4 ay kadar dökülme normaldi fakat sonra benim yaptığım ufak bi diyetten sonra tekrar dökülmeye başladı.6 ay hiç durmadan döküldü.o döküldü ben ağladım her banyo kabusa dönüştü rüyalarımda bile saçlarım dökülüyodu ve saçlarım epey bi azaldı.yani az saçı olan bi insan olsam kel kalmıştım şimdiye.yanlardan hafiften açılma oldu ama cok dikkat çekmiyo sadece ben farkediyorum taktığım için.bu arada 6 ay sürmesinin nedeni de demir depolarımın yani ferritin değerimin 7.4'e çinko değerimin de 69 a düştüğü içinmiş.neyse doktor ilaç verdi ferro sanol,zinco ayriyetten priorin kullandım.priorin kullanalı 3buçuk ay oldu.dökülmeyi engellemiyor ama saç telini kalınlaştırıyo güçlendiriyo bu kesin.5 ay sonra tekrar kan değerlerime baktırdım 7.4 49 a yükselmişti çinko da öyle normal seviyeye çıkmıştı ama dökülmem durmuyodu 3 ayrı dermatoloğa göründüm.en sonunda ilk gittiğim üniversite hastanesine gittim.ordaki doktor bana kullandığım diane ilacınn en fazla 1 ay kullanılması gerektiğini içeriğinde zararlı bi maddenin olduğunu söyledi ve ben şoklardayım.1 ay ne yaa 7 yıl kullandım ben o ilacı.hemen kestim ve soğan kürüne başladım..Allah bin kez razı olsun ibrahim saraçoğlu sayesinde adet oluyorum artık.saçlarım için ise prominoxil şampuan ve creastim serum verdi.sanırım şampuan işe yaradı 3.yıkamada dökülme durdu.acayip mutluyum korkudan banyoya giremeyen ben hemen banyoya atladım.inanır mısınız yazın ortasında bile 5 günde 1 duş alıyodum o saç dökülmesini görmemek için.çeken bilir Allah kimseye vermesin insan psikolojik olarak çöküyor resmen.bu mutluluğumu da sizinle paylaşmak istedim.ve lütfen pes etmeyin.uğraşın düzeltene kadar.umutsuz bir insan yaşayan ölüye benzer...

Back