6-7 kez ateşli havale

Dilek Selim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2016
7
5
86
35
Hanımlar merhaba benim bebeğim henüz 1 yaşındayken ilk ateşli havalesini geçirdi . Ve yaz ayları hariç şuana kadar hep ateşli enfeksiyona bağlı havaleler geçirdi . Şuan 2 yaşında ve yaklaşık 6-7 kez ateşli havale geçmişimiz var . 2 kez eeg çekildi ve birşey çıkmadı. Mr önerildi ama çocuk sürekli hasta ve hırıltılı . O yüzden bir türlü mr çekilemedi bu kadar sık ateşli havale geçmişi yaşayanınız var mı . Lütfen bilgi paylaşımı yapında biraz olsun içim bir şekilde rahatlasın.

Çok geçmiş olsun. Sürekli olması normal değil doktorlar her türlü önlemi almalı. Ben ortaokulda yaşamıştım havale geçirmek üzereymişim hatta 41 dereceydi ateşim. Ayaklarımı ilk defa hissedemez hale gelmiştim yürüyemedim inanılmaz kötü bir histi. Kemiklerim kırılmış, ruhum bedenden çıkıyormuş gibiydi. Acile gittik doktor iğne vurdu geçti. Ben genelde iğneyle ayaklanan biriydim hala öyleyim. Doktora götürdüğünüz de hiç ilaç, iğne vs. verdi mi?

Çocuğun maşallah testleri temiz genel zeka durumu motor ve gelişim özellikleri de normal olduğundan çok önemsemediler açıkçası. Eeg lerde temiz ama bu sıklıkta havale çok korkutucu her kış hastalanıp direk ateşlenip havale geçiriyor . Aile bağlantısı var mı bilmiyorum çünkü eşim 13 kardeş kaynanam sık sık benim çocuklarda geçiriyor dedi ama hatırlaması mümkün değil diye düşünüyorum. Sonuç olarak kafam çok karışık ve moral yerlerde . Aile geçmişi olan varsa paylaşabilir mi ?

Bizim oğlumuz 2,5 yaşında oda dün 8. Ayeşli havalesini geçirdi kreşe başladı 2 yaşında , o zmndan beri beş kere geçirdi . Ateşi çok dirençli 40/41. Bizim de testler temiz ateşlenince bi ilac verdiler ama o ilk gün zaten geçiriyor yani anlamadan birden fırlıyor ateş. Yarın tekrar nörologa gideceğiz. Bnm eşimde geçirirmiş ama cidden korkunç 1 dakikadan uzun sürmüyor fakat anne baba olarak çöktük .. inanılmaz korkutucu. 5/6 yaşa kadar nasıl dayanabilirim bilmiyorum..

Rabbim şifa versin şuan ki durumu nasıl gelişim olarak çünkü onları göz önünde bulundurup bir şey olup olmadığına kanaat getiriyor doktorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık şuan diş çıkarıyor tekrar ateşli psikolojimiz kaldırmıyor artık. Her an havale geçirecek endişesi yaşıyoruz. Genetik testler önerildi bize onuda yaptırdık ama çıkması 2-3 ayı buluyormuş.

01.06.21 doğumlu, bezi 2 yaşında bıraktı, konuşuyor, 10 a kadar sayıyor, fransızca ve türkçe biliyor iki dili de anlıyor ama daha çok türkçe konuşuyor, araya fransızca kelimeler katıyor. Gelişimi güzel 96cm 14kg. Sosyal ve çok duygusal. Temas bağımlısı resmen dokunarak herkese sarılıp herkesle konuşur. Tam bir komedyen . Tek başınada oynar grup oyunuda kuruyor. Ama anne bağımlısı.. gelişiminde sorun yok diye düşünüyorum ama her doktora gittim özel devlet, eğitim araştırma . Kimse beni yönlendirmedi . Doktora götürünce anlık antibiyotik ateş düşürücü veriyorlar sonrada tekrar gönderiyorlar. 2 yaşında geniz eti ameliyatı oldu sürekli orta kulak iltihapı oluyordu. Kulaklar tıkanmıştı tüp taktılar. Öyle bizim durum .. bilmiyorum neden bu kadar dirençli bir ateşi olduğunu.. 41/42 lere kadar çıkıyor şoka giriyoruz herseferinde dahada çıkmaz diyoruz düştü düşecek diyoruz yok düşmüyor ne fitil ne calpol ne bişey (( sizede allah kolaylık versin en iyi ben anlarım sizi gerçekten sürekli korkuyla yaşamak çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…