Bebek Beslenmesi 6,5 aylık kızıma sebzeli kemik suyu çorba

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

123a

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2009
82
0
96
Bursa
merhaba 6 ay 15 günlük kızıma kemik sularını bardaklara hazırlayıp buzluğa koydum.Sebze çorbalarını yaparken 1 bardağını çıkarıp kullanıyorum .İlk önce sebzeleri ufak doğruyorum düdüklünün içine üzerinede kemik suyu koyuyorum 1 bardak.10 dk düdüklüde pişiriyorum ama bu şekilde yapmam doğrumu çünkü piştikten sonra bazen suyu çok fazla geliyo heralde bende suyunun fazlasını dökmek zorunda kalıyorum.Acaba sebzeleri ilk önce normal suda düdüklüde pişirip fazla suyunu atıp sonradan kemik suyunu atıp kaynatmalıyım? yardımcı olursanız sevinirim.

neden kimse cevap yazmıyor :-((

Sebzeleri niye ayri pisiriyorsunuki. Kemik suyunda pisirsen daha iyi olmaz mi? Hem suyu fazla gelmez. Kemik suyu çok kalorili ve besleyicidir. Biz köy tavugunun ayaklarini kaynatip jöle kivamina gelince veriyorduk yigenime.

suyunu daha az koy,mesela yarım bardak ya da düdüklünün kapağını açıp biraz daha kaynat suyu azalana kadar.

ben de sizin gibi bardakta saklıyorum kemik suyunu oğlum için. ben şöyle yapıyordum; düdüklünün buharda haşlama ayarında yoksa bi tencerede buharda haşlayabilirsin sebzeleri haşlıyordum. sebzeleri eziyor üzerine kemik suyunu ve haşlanan sebzenin alttaki suyunu ekleyiyordumkıvamında sıkıntı olmuyordu sebzenin suyunu az koymak lazım. olaki suyu fazla geldi bi yemek kaşığı irmik atn az daha kaynatın daha besleyici.yardımcı olmuşumdur inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…