• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6.5 aylik kizim uykusunun yarisinda uyaniyor

aysnrmt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
11
0
36
36
Merhaba anneler. Ben daha once de yazmistm uyku egitimi vermek istiyorum die ama kizim cok agladi bn de kiyamadim maalesef. Ama artik cok zorlaniyorum. Cunku ayagimda sallanmaya alisti cok gazliydi. Sorun ayagimdan biraktiktan 10 dk sora uyanmasi. Kizim 6.5 aylik ve aylardir bole. Ne yaptiysam olmadi. Emziksiz uyuttum. Uyanir uyanmaz hemn tekrr uyuttm. Biraktim belki kndi uyur die. Ama yook. Bizim cimcimeye hicbiri kar etmedi. Buyudukce huyu aliskanliklari degisir mi.
Ya da naapmaliyim. Uyku egitimi versem
durum duzelir mi. Bu tarz
durumlar yasayan tecrubeli anneler
fikirlerinize ihtiyacim var. Simdiden tesekkurler..

buyudukce herseyleri degisiyo benim kizimda 6 aylikken ayaklarimda uyurdu sabaha kadar oyle yatardik sonra kanguruyla uyumaya basladi sonra tv izlerken uyudu simdi 3 yasinda kendi kendine uyuyo cok sikintili zamanlar ama olsun onlarin cani sagolsun

Ben dogdugundan itibaren hiç ayakta sallamadim emzirirken ya da biberon içerken uyurdu yatağına koyardım. Sonra kv ye iki haftalığına tatile gittik 6 aylikti, kv biz disardayken kucağına alıp pis pis yaparak uyutmus alışmış çocuk hep ku ak istiyordu. Eve geldik eski düzeni kuramadim 9 aylık olana kadar bende kucakta salladim ama agirlasmaya başlayınca bi dur demek lazım dedim uyku eğitimi verdim. Yatağa koydum sırtını sivazladim ama bana misin demiyor çok ağlıyor kucağıma alıp sakinlestirip tekrar koydum yine ağlıyor yarım saat filan ağladı aglamaktan katılacak hale gelince kucağıma aldım. Aglamaktan o kadar yoruluyordu ki kucağıma alınca sakinlesip hemen uyuyordu. 3 gün böyle yaptım yine kucağımda uyumus oluyordu ama pispis yapmadan ve çok kısa. Hazir değil diye düşündüm 4. Gün pis pis yapmak için kucağıma alınca kendini yatağa attı ben de yanına uzandım hiç dokunmadim arkasını döndü uyudu sonraki günler de böyle oldu. Şimdi 1 buçuk yaşında kendisi uyur ben hiç bi şey yapmam sadece yanına yatarım o kadar

huyu degisir tabi.
gunduz sallamalarini o kadar takmayin cunku zamanla gunduz uykusu teke duzecek ama aksam uykusunda egitim demiyelim ama aliskanlik kazandirabilirsiniz.
ben ogluma mamasini yedirirdim,susamasin gece diye suyunu verirken kucagimda uyurdu aksam.
uyandiginda da yine besler,pispislar yatagina koyardim.
simdide yanina uzaniyorum 10 dk sonra kendiliginden uyuyor.
gunduz uykularinda ayagimda salladim acikcasi ama simdi 2,5 yasinda ve artik gunduz uykusu uyumuyor boylece ayakta sallamada tarih oldu

Ayagimda sallamaktan yana sikayetim yok sadece biraktiimda uyanmasi sorun oluo. Gece de dalana kadr 2 3 saat salliyorum. Emmedigi icin gece cok sık uyanmiyo. Uyansa da biraz pispisliyorrum yataginda. Peki gunduz uykulari nezmn teke duser. Bnm kizim zatn cok uyuyan bi bebek diil gunduz. En uzun uykusu 1.5 saat

Merhaba anneler. Ben daha once de yazmistm uyku egitimi vermek istiyorum die ama kizim cok agladi bn de kiyamadim maalesef. Ama artik cok zorlaniyorum. Cunku ayagimda sallanmaya alisti cok gazliydi. Sorun ayagimdan biraktiktan 10 dk sora uyanmasi. Kizim 6.5 aylik ve aylardir bole. Ne yaptiysam olmadi. Emziksiz uyuttum. Uyanir uyanmaz hemn tekrr uyuttm. Biraktim belki kndi uyur die. Ama yook. Bizim cimcimeye hicbiri kar etmedi. Buyudukce huyu aliskanliklari degisir mi.
Ya da naapmaliyim. Uyku egitimi versem
durum duzelir mi. Bu tarz
durumlar yasayan tecrubeli anneler
fikirlerinize ihtiyacim var. Simdiden tesekkurler..

Beşiğe bırak ve uyumasını bekle. Her hık mık dediğinde koşma. Koşullandırman gerek.

şuan o kadar küçük ki sana, kokuna, uyuyabilmek için ilgi ve şefkatine ihtiyacı var. bu zamanları biraz yorucu ve zor oluyor biliorum ama mümkün olduğunca onun istediği şekliyle uyumasına yardım etmeye sabır göstermeye çalışmanı tavsiye ederim. bir de dikkat et sıçrayarak mı uyanıor?

şunu da özellikle söylemek istiorum bebeklerin ağlama ve uyanıp kucak istemelerinin şımarıklık ve alışkanlıkla ilgisi yoktur, ihtiyaclarıdır onların ve ihtiyaçlarını ne kadar çabuk ve sevgiyle karşılarsanız şimdi yorulsanız da geriye dönüşleri o yorgunluklarınızı alıp götürecek cinsten olucaktır.

Benim kizim 8 ayina girmedi daha emerwkbuyur ama memeye bi aliskanligi yok sadece beni yaninda istedigi icin oyle uyuyo emer sirtini doner kwndi kendine uyur bazen ama genelde emerek uyur yatagina koyarim bebeklerin belli dinemlerde buyume ataklari oluyo benim kiz 6 aylikken hic uyumadigini bilirjm aksama kadar dururdu gozler kancanagi kipkirmizi olurdu ama uyumazdi belli zaman sonra duzeliyo simdi cok guzel emer uyur bazen besikte sallayarak uyur bilmiyorum uyku egitimi bana gore degil kiyamiyorum aglamasina

Back