Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 6,5 aylık bebekte gaz problemi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

aylinmetin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2010
13
0
36
İstanbul
arkadaşlar,
benim oğlum geçen hafta ilk dişini çıkardı yanlız yaklaşık 2 haftadır gece uykusunda ilk sütünü içtikten sonra ara ara ağlayarak ve ayaklarını karnına çekerek uyanıyor. önce dişten diye düşünmüştüm. ama dişimizin sıkıntısı bu hafta geçti. malum katı gıdaya da geçiş aşamasındayız.
benzer problemler yaşadınız mı? gece yatmadan muhallebi veriyorudum. sizce kesmelimiyim. belki ağır geliyordur. ay.. bilmiyorum ne olur bana bir akıl verin

benim oğlumada aynısı oldu.diş çıkarması ve ek gıdaya geçiş dönemi aynı zamana geldi.Aynı şeklide ayaklarını karnına çekip ağlıyordu.doktora götürdük ek gıdadan olabilir bir kaç gün vermeyin dedi.vermedik.tekrar sebze ve meyve püresine başladık bu seferde 4 gün kakasını yapmadı.barsak düzenleyici ilaçla yapabildi zorlanarak.nasıl olacak nasıl alışacak bu ek gıda işine bilmiyorum.şimdilik anne sütüne devam.oğlum 6 aylık bu arada

Canım, allah kolaylık versin.
ben sütüm yetmediği için dr. tavsiyesi ile 5,5 aylıkken muhallebiler ile başlamak zorunda kaldım ama oğlum hiç muhallebiyi sevmedi. bizde 6ncı ayın başında çok azar azar tattırarak sebze çorbaları ve meyve pürelerine geçtik.muhallebiyi şimdi sadece akşam yatarken biberon ile içiyor.
sanırım sabırlı olmaktan başka çaremiz yok. oğluşum önümüzdeki hafta 7 aylık olacak. ben dr.ile konuştum. ilk 3 ayda kullandığımız gaz ilacına tekrar başlıyoruz. sende dr'una danışıp kullanabilirsin bence. katı gıdaya geçiş önemli çünkü. bu arada gaz ilacını alınca dün ilk defa düzgünce 5 saat kesintisiz uyudu. demek ki işe yarayacak.

kızım 10 aylık ama hala gaz problemi yasıyoruz denemediğimiz yöntem kalmadı sadece sabır herseye yavas yavas alışacak muhallebi yatmadan ağır geliodur dedi dr biberon maması var onu içio ama gün içinde yediği bişi biraz soguk olsun mesela meyveyi artık kendisi yiyo her yanına bulaştırarak bu sıcakta yarım saat önceden dolaptan cıkarıorum unutiim 10dk önce cıkarmış oliim gece ıkınmaktan helak oluo cocuk umarımkızıma benzemez cok zor

bebeğim 6 aylık oldu ama gaz çakıldı kaldı,sabırsızlıkla 6 ay olması bekledik,genelde geçer dediler ama tık yok.özellikle gece emiyor ve bende uykusu kaçmasın diye kucağıma alıp çıkarmadığım için bir süre sonra tepinmeye başlıyor.napcam bilmiyorum.akıl akıldan üstündür tecbürelerinizden faydanlamak istiyorum.zinco,metsil,om-x kullandım.etki etmedi.sab ve nurse kullanmadım sadece.inanaın ilk aylarda sabrettim hiç damla vermedim ama 5.ayından sonra geceleri uykuda çok zorluk çektiği için başladım.hoş,onlarında faydasını görmedim ya.emzirdikten sonra yatırıp böööööööööö diye gaz çıkardığı günleri bi görsem:(

bebeğim 6 aylık oldu ama gaz çakıldı kaldı,sabırsızlıkla 6 ay olması bekledik,genelde geçer dediler ama tık yok.özellikle gece emiyor ve bende uykusu kaçmasın diye kucağıma alıp çıkarmadığım için bir süre sonra tepinmeye başlıyor.napcam bilmiyorum.akıl akıldan üstündür tecbürelerinizden faydanlamak istiyorum.zinco,metsil,om-x kullandım.etki etmedi.sab ve nurse kullanmadım sadece.inanaın ilk aylarda sabrettim hiç damla vermedim ama 5.ayından sonra geceleri uykuda çok zorluk çektiği için başladım.hoş,onlarında faydasını görmedim ya.emzirdikten sonra yatırıp böööööööööö diye gaz çıkardığı günleri bi görsem:(

canım benim ki 4 ay bitmek üzere çok şükür bu ay ağlama krizleri bitti düşün birde kolikti.ben sab sımpleks ve nurse harveys bir arada 6 saatte bir kullandım günde 4 defa sab sımplex 7 damla kaşığa nurse ile birlikte içirdik. ama saati aksatmadan vermen gerekiyor çok rahatlattı artık emzirdikten sonra gazını çıkartacam diye uğraşmıyorum dikince kendisi ya alt taraftan yada üsten çıkartıyor bence bir dene birde hareketlendiği zaman da geçiyor diye biliyorum benimki kendini kaldırmaya falan çalışıyor belki hareketlendi diye de bitmiş olabilir ama ilaçlar iyi geldi diye düşünüyorum Allah kolaylık versin 3 ay canım çıktı çünkü her gün 3 saat ağlama krizi gece ful uykusuzluk sinirler haraptı

Back