Bebek Beslenmesi 6 ,5 aylık bebeğim ek gıdaları kabul etmiyorrrr

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tektanem

AyşegüL
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2009
305
4
118
Ankara
merhaba arkadaşlar;6,5 aylık bebeğim var ve yaklaşık 2 haftadır ek gıda vermeye çalışıyorum ama asla almıyor.beni derseniz benide emmiyor ama açlıktan ağlamıyorda anlamadım yanii.ancak uykusunda emiyor.ne yapmam lazım.nasıl alıştırabilirim sebzeye meyveye?yardım lütfen

sıcaktan sanırım. benim bebeğim de böyle. sadece organik kavanoz meyvelerinden istiyor. ek gıdaya alışması ve beslenebilmesi için bir dene istersen. aç olabileceğini, beslenemediğini düşününce çok üzülüyor insan değil mi? kolay gelsin...

Son düzenleme:
benimki yedi aylık olacak aynı durumdayız.hem sıcak hem diş derken pişirip pişirip döktüğüm çorbaların muhallebilerin haddi hesabı yok

merhaba benim oglumda tam 7 aylik ama ayni problemi bende yasiyorum 1.5aydir ugrasiyorum hergun hic bi ilerleme olmadi simdide dislerimiz cikti valla bende ne yapacagimi sasirmis durumdayim sadece annne sutu aliyo tabi o da bi yerden sonra yetmiycek biberonda almiyo o gunu sabirsizlikla degil sabirla bekliyorummm.....

bugün kontrole gittik,7aylık oldu.son bir ayda ala ala 30gram kilo almış ne yapacağımı şaşırdım hiçbirşey yemiyor tüm gıdaları reddediyor sadece emmek istiyor o da yetersiz kalmış artık.şu anda 7300gr.boyu da 68cm

arkadaşım ben de aynı konuyu açmak için girdim ama aynı sorun sen de de var ben ne yapacağım yaa:bbo:
bu gün 1.5 tane kayısı kurusu(haşlayıp püre yapıyorum) 30 cc yoğurt,20 cc soğanlı yoğurt çorbası bütün bir gün yedikleri bunlar.ağzını kilitliyor sütüm de yetiyor diyemem ama açlıktan da ağlamıyor :bbo: anlamadım ben de sizinkiler ne yiyor yani hiç birşey koyamıyor musunuz ağzına?bi de benim bebeğim 5 gün sonra tam 7 aylık olacak.

kızlar ben kendimce bir çözüm buldum iki gündür ne versem yiyor sevinçten kalkıp evde halay çekicem kendi kendime nerdeyse.kaşığı ağzına yanaştırıp bekliyordum normalde,o da ağzını kilitleyip kafasını sağa sola çeviriyordu,kaşığı çekmeyip ısrarla bekleyincede ağlıyordu.şimdi bir elimle yüzünü tutuyorum,sıkmadan canını yakmadan tabii,iki baş parmağım bir yanağında işaret parmağım diğerinde hafif bastırıyorum bu şekilde ne hikmetse açıyor ağzını.ağlamıyorda ne versem yedi iki gündür.zorlamak istememiştim,ağzını açıp kendisi yesin istemiştim ama olmadı ne yapayım

canım seni üzmek istemem ama bi süre sonra ona da kanmıyolar elleriyle müdahele ediyo kaşığı tutuyo bırakmıyoda ağzınıda kitlemeye devam.bende bunun üstüne bi çözüm daha buldum. kollarını pijamasının içine sokuyorum ama kısa süreli bişey oluyo çünkü sıkılınca yada istemeyince hooop çıkıveriyor kolları aynı şekilde devam. yani o ara ne yedirdiysem kar oluyo.inş. seninki müdahale etmez güzel güzel yer mamalarını anneyi de üzmez

ay çok güldüm canım ya naapıcaz biz bu yaramazlarla

ay çok güldüm canım ya naapıcaz biz bu yaramazlarla

ya sizin bebeğiniz günde toplam ne yiyor ne içiyor?kıyaslamak babında soruyorum.benimki sadece anne sütü hala neredeyse,günde 3 çişli dolu bez yapardı şimdi 1 tane zor çıkıyor,1 haftadır kabızlığı da cabası ne yapacağımı şaşırdım.çok terlediği için mi acaba diyorum artık az çiş yapıyor :uhm: kafam çok karışık.

evet çok çok terlediği ve onun yerine yeterince sıvı almadığı için az çiş yapıyordu.hatta çişi çok koyu sarıydı,hatta domates suyu gibi pembe kırmızı lekeler vardı korkup doktora gittim yeterince sıvı almadığı için oluyormuş,
ne yediğine gelince ne verirsem vereyim kahve fincanıyla hazırlıyorum,türk kahvesi fincanı yani.tam da doldurmuyorum,onu bile bitirmiyor bazen,oyunla zorla verincede kusuyor.oğlum 7aylık.sadece emmek istiyor.hele çok açsa kıyameti koparıyor hiçbirşey veremiyorum illa emmek istiyor

ya aynı ya koyu renk idrar,sırılsıklam yastık,bady den yatağa çıkan ter.kafayı yiyeceğim.artık gün içinde eline suluk veriyorum oynarken oynarken ne içerse kar bana.
bide 6-7 gün kabızlığı sürüyor.ek gıdaya geçtiğimiz için sanıyorum.sizin bebişte oldu mu?doktora gittim Sami Ulus'a , karnından muayene etti,bir sıkıntısı yok dedi.ama ek gıda alan bi bebişin bu kadar süre kabız olması normal mi yaa;geçen fitil kullandım ilk defa öyle yapabildi çocuk,bir daha olursa getir hormonlarına bakalım dedi.vala ne yalan diim kan almalarını da hiç istemiyorum kusumdan.

sen bilirsin ama ek gıdaya geçişte birçok bebek ciddi kabızlık yaşıyor.özel hastaneleri biliyorsun,para koparmak için bi dünya gerekli gereksiz tahlil yapıyorlar.oğlumdan bi kere kan aldılar,hemşire igneyi çocuğun eline batırdı,bütün gücüyle ovu iğnenin ucundan kan damlatmaya çalıştı,dakikalar sürdü,çocuk ağlamaktan çatladı ben neredeyse bayılacaktım,ondan daha fazla ağladım günlerce mor kaldı eli.sonuç olarak bakıyoum pek te gerekli bir tahlil değildi bir dünyada para ödedim.ben oğlum kabız olunca azıcık zeytinyağı içiriyorum sonuçta çorbalarına da koyuyoruz zaten,yabancı olduğu birşey değil

öyle tabi cnm o dediğin bir kere benim de başıma geldi başka bir sebepten.çocuğum cıyak cıyak bağırdı.hep benim pimpiriklerim yüzünden.bu hafta 6 gün boyunca kakasını yapmadı hergün bir tatlı kaşığı zeytinyağı,2 tane gün kurusu banamısın demedi ama alışacak heralde yavaş yavaş.teşekkürler cnm.

Verdiğiniz ek gıdaların kabız yaptığını düşünüyorsanız ara verin. Mesela yoğurt, muz, muhallebi kabız yapabiliyor. Bir de ek gıdalara alışmaları zamanla ve sabırla olacak şeyler. Şu an havalar çok sıcak fazla zorlamayın bebişleri. Bol bol su ve taze sıkılmış meyve sularından, kompostulardan verebilirsiniz. Sanırım çoğusu anne sütü alıyor, almayanlarda devam sütü içiyordur. Bağışıklık sistemleri korunuor. Önemli olan şu sıcaklarda susuz kalmamaları. Ek gıdaya da zamanla alışırlar merak etmeyin. Benim oğlumunda arası hiç bir zaman sebze ile iyi olmadı çok zor alıştırmıştım. Ama şimdi büyüdü hiç bir şey yemez oldu. Bebekken bir iki sebze çeşidi tükettiği zamanları arıyorum, ama yok yemiyor...

ne yedireceğimi şaşırdım ki.benim bebeğimde sebze yemiyor,bir tek yoğurt çorbası yiyor bende yoğurt çorbasını hergün bir sebzeyle yapıyorum,bir gün kabak,bir gün soğan,bir gün havuç:jeyyar:,şimdilerde vermiyorum pek kabız oluyor die yüklenmiyorum yedirmeye.sadece meyve püresi,2-3 günde bir yumurta sarısı ve yoğurt.yoğurtuda doktorumuz söyledi bağırsak düzenleyici etkisi varmış.suyuda zor bela içiriyorum.anne sütü alıyor zaten ama suyada ihtiyacı var.suyu verince oyuna başlıyor gargara yapıyor:)bütün yediklerimiz bunlar

bence biraz geç kalmışsın canım ben 4 aylıkken başladım yavaş yavaş parmağımın ucuyla tattırmaya.
yoğurt yumuşak kıvamlı kaşık maması tarhana çorbası ama ekmeksiz dene.meyve suları içir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…