• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 6,5 ayık kızıma çorba tarifleri lütfen yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nes8

Guru
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
170
4
316
Bursa
merhaba kızım 6,5 aylık ve hiç bir şekilde çorba yediremiyorum .bana çorba tarifleri verirmisiniz ve nasıl yedirebilirim yardım...çorba haricindeki ek gıdaları da yemiyor gerçi:(siz çorbaları nasıl yapıyorsunuz?:1no2::1no2::1no2::1no2::1no2:

aynen canım benim kızımda 6.5 aylık, 27 mayıs doğumluyuz siz?
Biz ek gıdalra bu ay geçtik, daha önce meyve püresi,yoğurt falan verdim.Bu ay kahvaltı meyve, sebze ,yoğurt, muhallebi hepsini yetiştiremiyorum zaten bunları verince emmeye zaman kalmıyo dr da doğru düzgün bişey demedi bu sefer ben bunları veriyorum deyince ii işte geçmişsin ek gıdaya bal, tuz yumurta akı hariç herşey verebiirsin dedi.
Sebzeyi hiç sevmiyo, muz ve yoğurdu bi tek severek yiyo napcağımı şaşırdım böle beş öğün birden vererek abartım mı acaba diyorum bu akşam muhallebi vermedim, öğlende sebze vermedim ama suçluluk duyuyorum şimdide, sabah ekmekle yaptım kahvaltısını sevmedi bisküvi vermeyin diyolar aman çok zormuş şu ek gıda olayı ne yapcağımı şaşırdım, Allah yardımcımız olsun

handeor ekgıdaya bırnden mı basladın boyle ben her ya yenı bır ogun eklemıstım doktorum oyle soylemıstı ma kızımın kılo alımı yavasladıgı ıcın 5. ayda basladık ek gıdalara ara ogunde meyveyle basladık 6. ayda ogle ogunu corba oldu ayın ortasında yogurda basladım bıdahakı ay aksam ogunu corba vermeye basladım ve muhallebıye basladım ama kızım ek gıdanın rahatlıgında dolayı memeyı bıraktı acıkcası bende senın gıbı dusunup bu kadar yemege memeye zaman kalmadıgı ıcın bende bıraz boslayınca meme vermeyı tamamen bıraktı 8 aylıkken sana tavsıyem ek gıdadan once emzır ac karna ıctıgını ıcsın sonra ek gıdadan ne kadar yerse ver yokda oda kesılıverır memeden allah korusun
nes8 cnm bazı bebekler boyle oluyo malesef ben hıc boyle bı sıkıntı cekmedım ılk gunden berı ne verdıysem yedı oyuzden sana extra bebeklerın sevdıgı bı tarıf veremıcem bıldıgımız sebze corbasıyla basladım patates havuc kabak ve bı tatlı kasıgı kadar ırmıgı suda hasladım pure halıne getırdım en cok bu corbayı sevıyo kabızlık cektıgımız ıcın balkabagı corbası yaptım balkabagıyla ptataesı hasladım ve pure halıne getırdım kayınvalıdem corbaların ıcıne azcık toz seker at yer oyle olunca derdı bana benım yedırme gıbı sorunum olmadıgı ıcın yapmadım ıstersen dene ama cok atma sonucta seker faydalı bısı dııl bıde deneyerek hangı sebzeyı sevdıgını ogrenebılırsın mesela ben patetes olmadan yatıgım corbaları yedıremıyorum ozellıkle patates puresıne bayılıyo onu suyla sutu karıstırıp patateslerı oyle haslıyorum ..ama yemesede zorlama sakın daha kotu olur sonucları yavas yavas alısır elbet...

insallah alışır artık çok sıkıldım dr. diyorki sabah kahvaltı - ara meyve suyu -yada püresi - öğlen çorba ara yoğurt - akşam muhallebi - gece devam sütü + anne sütü (benim kızım pek emmiyo gece zor zar uykuda emziriyorum zaten çalıştığım için gündüz emme ihtimali yok) 3 öğünü mutlaka yedir ara öğünleri yemesede olur aç karnına ana öğünleri ver diyo bilmiyorum deniyorum dün mercimek yaptım onu da yemedi.arkadaş bana diyoki makarna ver sen herşeyi ona özel yapıyosun sizin yediğiniz şeylerden ver diyor o öyle yapmış ve çocuğu gerçekten maaşallahlı kafam karıştı?

gogly marka sutlu pırınc unu var ben onu kullanıyorum sadesı elmalısı ve muzlusu var degıstırıpdegıstırıp yapıyorum bu pısırılerek yaplıyo onuda kullanabılırsın muhallebı ıcın

Ek gıda dönemine gelmiş çocuklarınıza mümkün olduğunca hazır mama vermeyin herşeyi evde yapmaya gayret edin.

Çorbaları ben önce çekebileceği kadar su koyarak mercimek, irmik, pirinç ve bulguru düdüklüde yumuşayana kadar haşlayıp daha sonra içine patates havuç ıspanak brokoli de katarak az bir suyla haşlardım çok az tuz atar soğuyunca içine sulandıracak kadar kemik suyu katardım.

İki paket mısır ununu az bir terayağı ile hafifçe kavururur soğuyunca 1 paket yulaf unu ve 1 paket pirinç unu ile harmanlar kavanoza koyar buzdolabına kaldırırdım bu karışımı da su ve süt ile karıştırarak içine az şeker ilavesi ile sevdiği katılıkta muhallebi yapardım. Ayrıca gün içinde meyve yemediyse bu muhallebiye soğuyunca mevye ilave ederdim.

Kahvaltısını da 1 gün yumurta sarısı, ev yapımı reçel veya pekmez zeytin kek ve çok açık çay ile diğer gün peynir reçel pekmez kek ile yapardım. Kesinlikle bisküvi vermez kek yapar keki dilimler buzluğa atardım bisküvi yerine kek kullanırdım.

merhaba kızım 6,5 aylık ve hiç bir şekilde çorba yediremiyorum .bana çorba tarifleri verirmisiniz ve nasıl yedirebilirim yardım...çorba haricindeki ek gıdaları da yemiyor gerçi:(siz çorbaları nasıl yapıyorsunuz?:1no2::1no2::1no2::1no2::1no2:

merhaba canım zor bi dönemdesin ama sabırlı ve ısrarcı olmalısın 9 yaşında kız 7 yaşında bir erkek evladım var kilolarıda boylarıda maşallah ikiside yaşına kadar kustular hele oğlum 1 yiyip 5 kusanlardandı ama hiç yorulmadan usanmadan devam ettim karşılığını görüyorum öğünleri hala hiç şaşmaz ve yemedikleri inan tek bir şey yok ilk önce çok hazıra dayanma mümkünse yoğurdunu muhallebini kendin yap meyve çeşitlrini mutlaka ver hepsini yoğurda ve muhallebisinede meyve katabilirsin asla büskivi cips kraker verme eline devam sütü veriyorsan kilosuda azsa bebişin bir miktar pirinci suda iyile pişir rondodan geçir ama süt kıvamında olsun akıcı ve pürüzsüz devan mamasını bununla yap bu pirinç suyunu dolapta 2 gün tutabilirsin çorbalarıda önce bire dilimle yap 1 d. patates 1d.havuç 1d.kabak 1 yaprak ıspanak az brokoli salça kullanma dokunabiliyo biraz domates olabilir belki ilikli kemik suyu kaynatıp çorbalarına bir miktar katabilirsin ama az ağır gelebilir sürekli aynı sebze çorbasını verme bazen tek çeşit sebze yap bebeğin damak tadını anla istemediği yemeği verme 1-2 gün sonra dene ama asla yemez diye vazgeçme çevremdeki annelerin en büyük yanlışı sevmiyor diye sadece sevdiği ürünü yediriyorlar biraz tembelliğe kaçık sonra da büyüyünce benim çocuğum yemek seçiyor benimkiler hiç seçmiyor her şey annenin elinde sevmiyorsa farklı bir şekilde pişir mümkümse onunla konuşup gülüşerek çocuk şarkıları söyleyerek yedir ve bence evde her yaptığın yemekten bir çay kaşığıda olsa ver tadımlık hatta yiyebileceği bi şeyse o gün birlikte yiyin ya arkadaşlar çok yazdım ama inanın çocukları çok seviyorum annesiz büyüdüğüm için olsa gerek çok iyi bir anne olmak için uğraşıyorum yemiyen uyumayan çocuklara gerçekten üzülüyorum ama inanın diş zamanı ve hastalık günlerindeki taviz ve şımartmaları saymazsam asla taviz vermeyin nasıl alışırsa öyle gider ufak deyip geçmeyin benim iki minişimde 40 lı günlerinden beri saat 8.30 da yataklarındalar bunlar onların sağlıklı büyümesi için en önemli şeyler daha sonralarıda kurallı ve disiplinli bir günlük yaşama dönüşüyo bebişlerimi çok seviyorumm sağlıklı ve mutlu günler

Back