• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 6-12 ay bebek sütü kullanan var mı uygun mu?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cansxixnsen

^^anasının kuzusuu^^
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
1.038
0
116
45
İstanbul
arkadaşlar dr.umuz kahvaltılara başlattırıyor ve bebe sütlerinin içine işte yumurta sarsı bebe bisküvisi gibi.. eklerle. bu pınarın 6-12 ay için bebe sütünü kullanan var mı ya da sizce doğru mu kullanmak ?

6-12 ay diye bir süt mü var yav ?
12 ay üstü diye biliyordum ben de.
Vallaha biz sütle büyümüşüz bir şey olmamış.Bu ara ben de normal süt katsam mı kahvaltıya diyordum.Çünkü doktorun biri süt verebilirsin demişti,ama öbürü de dalga geçmişti onla.

Bizimki hala yasak koymakta gerçi benim oğlum emiyor en son gittiğimizde tuz,bal inek sütü verilmicek dedi.

6-12 ay diye bir süt mü var yav ?
12 ay üstü diye biliyordum ben de.
Vallaha biz sütle büyümüşüz bir şey olmamış.Bu ara ben de normal süt katsam mı kahvaltıya diyordum.Çünkü doktorun biri süt verebilirsin demişti,ama öbürü de dalga geçmişti onla.

evet varmış bende dün öğrendim dr. umuz söyledi sadece sabah kahvaltısında 100 ml bebek sütüne yumurta sarısı,bebe bisküvisi... ekle yedir dedi.pınar ın ve nestlenin var dedi,gerçektende pınarın marketlerde 6-12 ay ilk adım bebek sütü diye varmış aldım ama merak içindeyim kullanan var mı diye...CADIARZU

Bizimki hala yasak koymakta gerçi benim oğlum emiyor en son gittiğimizde tuz,bal inek sütü verilmicek dedi.

belki sizin bebeğiniz hala emdiği için yasak koymuştur benim sütüm azaldı bu ay ondan belki de veriyor ama sadece kahvaltıda ,çalıştığım için sütümü eskisi gibi sağamıyorum ve oldukça azaldı benneyaptımki

oğluma vermek için bir süre önce ben araştırdım... Pınar'ı elinizde çalışma varmı diye aradım mesaj çektim...abuk subuk cevap veren biri döndü ben çocuk beslenmesi ile ilgili makale varmı diyorum (akademisyenim bu yüzden bilimsel çalışmaları istedim) o bana yok gizli bilgi veremeyiz falan diyor nesi gizli kardeşim ürünün üzerinde içeriği yazıyor bilimsel çalışma yayınlanır ilgili ilgisiz isteyen alır okur...sonra kendim "DEVAM MAMALARI VE DEVAM FORMÜLLERİ TEBLİĞİ"ni buldum oradan okudum nihayet ürünü aldım sade ve muzlusu var sadesine vanilya aroması koymuşlar oğlum tadını beğendi ama sonra aromada olsa katkı içeren bir ürünü vermekten vazgeçtim...

Son düzenleme:
bizim doktorumuz 9.ayı doldurduğumuzda yarım yağlı inek sütünden günde 2-3 kahve fincanı verin dedi. yarım yağlının kalsiyum oranı daha yüksekmiş
birkaç defa denedim ama içmedi hala beni emdiği için bende zorlamadım.
ama çorbalarına bazen kullanıyorum

oğluma vermek için bir süre önce ben araştırdım... Pınar'ı elinizde çalışma varmı diye aradım mesaj çektim...abuk subuk cevap veren biri döndü ben çocuk beslenmesi ile ilgili makale varmı diyorum (akademisyenim bu yüzden bilimsel çalışmaları istedim) o bana yok gizli bilgi veremeyiz falan diyor nesi gizli kardeşim ürünün üzerinde içeriği yazıyor bilimsel çalışma yayınlanır ilgili ilgisiz isteyen alır okur...sonra kendim "DEVAM MAMALARI VE DEVAM FORMÜLLERİ TEBLİĞİ"ni buldum oradan okudum nihayet ürünü aldım sade ve muzlusu var sadesine vanilya aroması koymuşlar oğlum tadını beğendi ama sonra aromada olsa katkı içeren bir ürünü vermekten vazgeçtim...

teşekkürler ckozkan, peki bebeğinin kahvaltısını neye yapıyordun 6 aylık iken mamanın içine katabiliyor muyuz ?

arkadaşlar açıp netten biraz araştırın Allah aşkına sütün balın sakıncalarını
neticede bu bebekler 1 yaşından sonra bıkana kadar içecekler bu sütü
vermeyin 1 yaşına kadar

cansınsen kahvaltısını formül mamasıyla-devam sütüyle
ıhlamurlar
taze sıkılmış mevsim meyve sularıyla ıslatabilirsin arkadaşım
bence sütten vazgeç

ıhlamurlar
bence sütten vazgeç

evet bende 6 aylıkken Aptamille karıştırıp yada meyve veya meyvesuyu ile blenderdan geçirip veriyordum, gerçi bu devam formülleri ne kadar sağlıklı o da ayrı bir konu...

Çınar'la az önce doktorundan geldik. Bize tuz, sofra şekeri, şarküteri ürünleri hariç bal, süt vs verebilirsin dedi. Bende kuzenimi arayacağım şimdi daha önce de söylemiştim. Onlar işleri gereği markaları markalrın haberi olmaksızın inceliyorşar diye. Bakalım hangi süt temiz??? ona göre bende biraz biraz başlayacağım. Bakalım Çınar paşa beğenecek mi sütü??

Çınar'la az önce doktorundan geldik. Bize tuz, sofra şekeri, şarküteri ürünleri hariç bal, süt vs verebilirsin dedi. Bende kuzenimi arayacağım şimdi daha önce de söylemiştim. Onlar işleri gereği markaları markalrın haberi olmaksızın inceliyorşar diye. Bakalım hangi süt temiz??? ona göre bende biraz biraz başlayacağım. Bakalım Çınar paşa beğenecek mi sütü??

süt konusunda bizide bilgilendir xeno.

Sütten tamamen mi vazgeçtiniz

ıhlamurlar
bence sütten vazgeç

megilara teşekkür ederim önerilerin için açıkcası ilk başta dr. verdiği için tereddüt etmedim neyi ne şekilde vereceklerini bizden iyi biliyorlar ; fakat nette araştırmaya başlayınca ve dışarıdan duyduklarımla şimdi şimdi tereddüte kapılmıyor değilim.kime neye inanacağımı inan şaşırmış durumdayım benim bahsettiğim süt sadece 6-12 ay arası bebekler için dr.özellikle bunu verdi ama içime de inan hiç sinmiyor ondan zaten burda paylaşıp tavsiyeleri almak istedim ve kullanana rastlamadım daha en iyisi ben dediğin gibi meyve suyu ya da mama ile yapayım kahvaltıyı en azından içim rahat olsun...

şimdilik Aptamile devam ediyorum ama iyice bir bilen olsada danışsak son yıllara kadar nihayetinde bebekler tabii bizlerde bebekken inek sütü içmiyormuyduk? ...Sanki aptamil vs. çokmu sağlıklı

evet haklısın bizlerde inek sütüyle beslendik hem de açık süt alınıyordu ; ama işte doğal koşullar artık eskisi gibi değil dengeler değişti artık her yerde 1 yaşına kadar süt yasak diyorlar ,ama dr. da veriyor ( bebek sütü) ya açıkcası herkes bişey diyor dediğin gibi bi uzman olsa da açık açık bilgilendirse bizleri bizde rahatlasak kuşkumuzu gidersek,tabii haklısın formül mamalarda kaç şekilden geçiyor bizlere ulaşıyor ama işte hep bi soru işareti ???

Vallahi ben düşündüm taşındım ve doktorumu dinleyip bebek sütüne başlamaya karar verdim. Şimdi tek sorun kuzenime ulaşıp temiz sütü bulabilmek

Back