• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5bc embriyonun genetik teste gönderilmesi

minosetplusssss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2024
90
54
3
merhaba 2 kere transfer oldum. Ikiside negatif geldi. Eşimde hiç sorun yok benim genetiğim bozuk çıktı. 3. Kez tüp bebek tedavisine başladim. Yumurta toplama yapıldı. 10 yumurtadan 1 yumurta 5bc olarak geldi. Doktorum genetiğe göndermek istiyor. Sağlıklı çıkan oldu mu hiç ? Göndermek mantıklı mı ?

Genetigim bozuk cikti derken , rahatsizliginiz nedir ? Pıhtılaşma falan mı yoksa bir gen hastalığı mi?

Tekrar negatif sonucu kaldirabilecekseniz teste gondermeden yukletin. Zaten tek embriyo var anladığım kadarıyla. Ya tutarsa misali.

Ama yok kaldıramam zaten bende de ciddi bir sorun var tutsa bile bebek düşebilir ya da hastalıklı doğabilir diyorsanız gönderin.

Bizde kalite problemi vardi.26 tane toplanan yumurtadan sadece 6 tanesi 5.gune geldi. Teste gonderdik 2 tane sağlam bulduk. Geriden geldiği söylenen Bc kalite ile 1 tanesini yuklettik ve 11 aylık oldu bile bebeğim

Bende genetik sorun çıktı 46 xx olmasi gereken kromozomlar 45x çıktı %10 luk bir hata varmış evet bir tane var şuanda gerçekten mi sabahtan beri o kadar üzgünüm ki sağlam çıkanlardan mıydı bebeğiniz?

Yani bir gen hastalığı söz konusuysa teste göndermek en iyisi. Doktorum bana Şunu demişti, hamile kalmak kolay. Amaç eve bir bebek götürmek degil, eve sağlam bir bebek götürmek.

Hamile kaldıktan sonra bunu o kadar iyi anladım mi. Gebelik boyunca sürekli stres altındasınız. Her an acaba bisey olacak mı korkusuyla yaşıyorsunuz. Bu 45x kromozom konusunda bilgim yok. Yani bebeğin engelli doğmasına ya da kalıcı bir hastalığa sahip bir şekilde doğacaksa mutlaka ama mutlaka genetik taramalı embriyo transferi yaptırın.

Ben çok uğraştım. 3 opu 5 transfer sonucu yavruma kavuştum. Pes etmeyin. Rabbim nasip ettiyse olacaktır. Elinizden gelenin en iyisini yapıp sürece teslim olun

Yani bir gen hastalığı söz konusuysa teste göndermek en iyisi. Doktorum bana Şunu demişti, hamile kalmak kolay. Amaç eve bir bebek götürmek degil, eve sağlam bir bebek götürmek.

Hamile kaldıktan sonra bunu o kadar iyi anladım mi. Gebelik boyunca sürekli stres altındasınız. Her an acaba bisey olacak mı korkusuyla yaşıyorsunuz. Bu 45x kromozom konusunda bilgim yok. Yani bebeğin engelli doğmasına ya da kalıcı bir hastalığa sahip bir şekilde doğacaksa mutlaka ama mutlaka genetik taramalı embriyo transferi yaptırın.

Ben çok uğraştım. 3 opu 5 transfer sonucu yavruma kavuştum. Pes etmeyin. Rabbim nasip ettiyse olacaktır. Elinizden gelenin en iyisini yapıp sürece teslim olun
Çok teşekkür ederim umarım benimde güzel sonuçlanır geriden gelen yumurtalarimdan 2 tane daha geldi biri 5bc diğeri de 5bb geldi toplamda 3 tane gönderdik genetiğe umarım guzel haberlerle gelirim 😊

Merhaba benim de genetige giden dort embriyomdan biri saglikli gelmisti. 5.gun 3ab idi ama genetik bakilabilecek kalitede dedikleri icin ona da baktirmistik.iyi ki baktirmisiz bir tek o en minik embriyom saglikli geldi genetikten🙏🏼 muhakkak gonderin bence doktorunuz da onermis

Back