590 bin kişi daha: İşsizlik yüzde 12.1’e, genç işsizlik yüzde 22.6’ya yükseldi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
2016’nın kasım ayında işsizlik oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre 1.6 puan artarak yüzde 12.1’e yükseldi.

Böylece işsizlerin sayısı aynı dönemde 590 bin kişi artarak 3 milyon 715 bin kişi oldu.

Genç işsizliği artıyor
15-24 yaş arası genç işsizliği 3.5 puan birden yükselerek yüzde 22.6’ya ulaşırken, 15-64 yaş grubunda bu oran 1.6 puanlık artış ile 12.3 olarak gerçekleşti.

Tartım dışı işsizlik de 1.9 puanlık artış ile 14.3 olarak belirlendi.

İstihdam edilenlerin sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre 391 bin kişi artarak 27 milyon 67 bin kişi oldu. İstihdam oranı ise değişim göstermeyerek yüzde 45.8 oldu.

İstihdam edilenlerin yüzde 18,7’si tarım, yüzde 19,6’sı sanayi, yüzde 7,4’ü inşaat, yüzde 54,2’si ise hizmetler sektöründe yer aldı.
http://www.diken.com.tr/590-bin-kisi-daha-issizlik-yuzde-12-1e-genc-issizlik-yuzde-22-6ya-yukseldi/

Şimdi benim anlamadığım bisey var.ben üniversite mezunuyum asgari ücretle calisiyorum.bana o paraya çalışılırmi diyen 3 üniversite mezunu işsiz arkadaşım çalmadığı kapı kalmamasına rağmen kendisi evet ci.ama ben onun ve kendi durumuma üzüldüğüm için hayırciyim.beyinler ters çalışıyor galiba

Biraz da gençlerin hatası yok mu, hepsi aynı ünilere aynı fakültelere gidiyor hepsinin tek amacı memur olmak
Katılıyorum, gençlerinde hatası var, çoğunlukla kamuda atanabilecekleri bölümleri seçiyorlar lakin popüler olmuş, iş imkanının daha çok olduğu bölümler dışındakilere de ülkede istihdam yok, ayrıca bizde hangi bölümü bitirirsen bitir her işi yapıyorumcu yaptılar gençleri.
Misal yanılıyorsam eğitimci arkadaşlarım düzeltsin, ziraat mühendisi oluyorsun, kendi branşında istihdam edilemeyince bir formasyon hop öğretmensin.

Bu durum üniversite okumayıp serbest meslek sahipleri içinde geçerli, bir dükkana giriyorsun adam elektrikçi ama sıvada yapıyor, boya badana yapıyor, güvenlik sistemi de takıyor.
Adım başı her işi yaparımcı dükkan olunca biri dükkanını ayakta tutabiliyor, diğerleri kapatmak zorunda kalıyor, öğretmenlerde öyle, eğitim fakültesinde okuyan açıkta kalabiliyor.

Birde düşünsene yıllarca dirsek çürütüp astronomi okuyorsun ama senin yerine hayvanat bahçesi müdürü atanıyor, sen şok

Maşallah işsizlik istikrarlı bir şekilde artıyor, ama ekonomimiz süper, batıda bizi kıskanıyor daha ne isteyelim herşeyin HAYIR lısı

inanmayın inanmayın, buradaki arkadaşların "bir tanıdıkları" 3. şirketlerini açıp, 20. arabalarını alıyorlar.. hatta "hiç böyle refahlık içinde yüzmemiştik" diyorlar o yüzden yok öyle bir şey bunlar hep algı(!), inanmayın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…