kızlar samsunglarda yazı tipi değiştirme var arkadaşlarımda gördüm çok hoşuma gitti netten araştırdım ve bizim de değiştirebilceğimizi öğrendim:hooray:
ilk önce telimizi usb ile pc ye bağlayıp depolamayı seçiyoruz
2. olarak resource klasörünü açıyoruz.(hafıza kartınızda böyle bir klasör bulamazsanız yeni klasör açıp adını resource yapıp kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.)
bu klasörün içinde yeni klasör oluşturup adını fonts yapıyoruz.
bu bir kenarda böyle duruyor.
pc de bilgisayarımdan c ye girip windows a giriyoruz ve orda da fonts klasörüne giriyoruz.
karşımızda birsürü font var fakat hepsi türkçeye uygun değil malesef.
"ben
comic sans ms kalın
book antiqua kalın italik
consolas kalın italik
denedim ve 3ü de çok güzel oldu.
şuanda consolası kullanıyorum ama book antiqua olanı da şiddetle öneririm"
bu fontlara çift tıklayınca bir sayfa açılıyor orda ç ş vb. türkçe harfler varsa uygun demektir.
fontumuzu seçtikten sonra ctrl-c ile kopyalayıp hafıza kartına açtığımız fonts klasörüne yapıştırıyoruz.
4 tane yapıştırmamız gerekiyor o yüzden her yapıştırdığınızın adını 1 2 diye adlandırın.
4 tane yapıştırdıktan sonra sırayla adlarını
S60ZDIGI
s60tsb
s60ssb
s60snr
olarak değiştiriyoruz.
telefonumuzu kapatıp açıyoruz ve yazı tipi değişmiş oluyorkaydirigubbakcemile5
umarım yardımcı olabilmişimdir eğer takıldığınız biyer olursa sorun tekrardan anlatırım kızlarzemuszemus
ilk önce telimizi usb ile pc ye bağlayıp depolamayı seçiyoruz
2. olarak resource klasörünü açıyoruz.(hafıza kartınızda böyle bir klasör bulamazsanız yeni klasör açıp adını resource yapıp kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.)
bu klasörün içinde yeni klasör oluşturup adını fonts yapıyoruz.
bu bir kenarda böyle duruyor.
pc de bilgisayarımdan c ye girip windows a giriyoruz ve orda da fonts klasörüne giriyoruz.
karşımızda birsürü font var fakat hepsi türkçeye uygun değil malesef.
"ben
comic sans ms kalın
book antiqua kalın italik
consolas kalın italik
denedim ve 3ü de çok güzel oldu.
şuanda consolası kullanıyorum ama book antiqua olanı da şiddetle öneririm"
bu fontlara çift tıklayınca bir sayfa açılıyor orda ç ş vb. türkçe harfler varsa uygun demektir.
fontumuzu seçtikten sonra ctrl-c ile kopyalayıp hafıza kartına açtığımız fonts klasörüne yapıştırıyoruz.
4 tane yapıştırmamız gerekiyor o yüzden her yapıştırdığınızın adını 1 2 diye adlandırın.
4 tane yapıştırdıktan sonra sırayla adlarını
S60ZDIGI
s60tsb
s60ssb
s60snr
olarak değiştiriyoruz.
telefonumuzu kapatıp açıyoruz ve yazı tipi değişmiş oluyorkaydirigubbakcemile5
umarım yardımcı olabilmişimdir eğer takıldığınız biyer olursa sorun tekrardan anlatırım kızlarzemuszemus
Son düzenleme: