56 çocuklu, 200 torunlu Hamo Ağa'nın 60 torunu karne aldı!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
56 çocuklu, 200 torunlu Hamo Ağa'nın 60 torunu karne aldı!
Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Işıklar Mahallesinde yaşayan "Hamo Ağa" lakaplı ve 5 eşinden 56 çocuk, 200 torun sahibi olan 67 yaşındaki Mehmet Arslan, bugün karne alan 60 torununun mutluluğunu paylaştı.
Sitene Ekle

Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

AA

Bismil'deki öğrencilerin çoğunluğunun Arslan soyadını taşıdığı Işıklar İlköğretim Okulu'nda, öğretmenleri tarafından alınan yoklamalarının ardından, öğrenciler karnelerini aldı.
60 öğrenci, bir yandan karne almanın sevincini yaşarken, diğer taraftan mutluluklarına ortak olmak için sabahın erken saatlerinde okul bahçesinde bekleyen, "Hamo Ağa" lakaplı dedelerinin elini öpmek için heyecanla sıraya girdi.

Okul bahçesinde torunlarının karne sevincini paylaşan Arslan, elini öpen torunlarını çikolata ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Hamo Ağa lakaplı Mehmet Arslan 2001 yılında dönemin Diyarbakır sağlık Müdürü Emirhan Yardan tarafından aile planlaması konusunda özel olarak bilgilendirilmişti. O dönem Hamo Ağa'nın 55 çocuğu ve 46 torunu vardı.

Hamo Ağa ise o dönem şunları söylemişti:

"Sağlık ekipleri köye geldi. Bize o lastikten verdiler ve nasıl kullanılacağını anlattılar. O zaman bir daha çocuk sahibi olmayacağıma dair söz vermiştim. Sözümü tutmak istedim. Ancak, eşlerim kabul etmiyor. Ne kadar olursa olsun biz razıyız dediler. Yapacak bir şeyim yok"

http://www.milliyet.com.tr/56-cocuklu-200-torunlu-hamo-gundem-2264181/

bu okul hep benim torun

karne harçlığı ne kadar dağıttı acaba

Neyse aile planlamasını öğrenmiş kondomdan sonra bi tane kaçmış :)

Çok eşlilik illegal değil miydi bu ülkede, yoksa herşey gibi o da mı değişti? Ama artık her türlü kanun kağıt üzerinde, her türlü kanunsuzluk uygulamada.
Bir de marifet gibi poz verdirmişler.

5237 S.lı Türk Ceza Kanunu MADDE 230
Birden çok evlilik, hileli evlenme, dinsel tören
(1) Evli olmasına rağmen, başkasıyla evlenme işlemi yaptıran kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Kendisi evli olmamakla birlikte, evli olduğunu bildiği bir kimse ile evlilik işlemi yaptıran kişi de yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır.

(3) Gerçek kimliğini saklamak suretiyle bir başkasıyla evlenme işlemi yaptıran kişi, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(4) Yukarıdaki fıkralarda tanımlanan suçlardan dolayı zamanaşımı, evlenmenin iptali kararının kesinleştiği tarihten itibaren işlemeye başlar.

(5) Anayasa Mahkemesi'nin 10.6.2015 tarih ve 29382 sayılı R.G.'de yayımlanan, 27.5.2015 T., 2014/36 E. ve 2015/51 K. sayılı Kararı ile iptal edilmiştir.

(6) Anayasa Mahkemesi'nin 10.6.2015 tarih ve 29382 sayılı R.G.'de yayımlanan, 27.5.2015 T., 2014/36 E. ve 2015/51 K. sayılı Kararı ile iptal edilmiştir.

İptal edilen 5. ve 6. fıkralar:
(5)Aralarında evlenme olmaksızın, evlenmenin dinsel törenini yaptıranlar hakkında iki aydan altı aya kadar hapis cezası verilir. Ancak, medeni nikah yapıldığında kamu davası ve hükmedilen ceza bütün sonuçlarıyla ortadan kalkar.

(6) Evlenme akdinin kanuna göre yapılmış olduğunu gösteren belgeyi görmeden bir evlenme için dinsel tören yapan kimse hakkında iki aydan altı aya kadar hapis cezası verilir.

Hepsine ayrï bir karne hediyesi alırsa ağalık falan kalmaz valla.

Kalır kalır, o çocukların parası hep bizim cebimizden çıkıyor, adamların öyle bir kaygısı yok ki, bakan var nasılsa.
Ben 3. Çocuğu bile bi karar verip bir cayıyorum gelecek kaygısı var. Neyin kafası bu acaba.

Ben 3. Çocuğu bile bi karar verip bir cayıyorum gelecek kaygısı var. Neyin kafası bu acaba.

Sende ^Allah rizkini verir' mantığı ile sadece karnını doyurmaya odaklı düşünürsen sende olumlu karar verebilirsin hatta 10. Çocugu bile yaparsın
bunlar sence geleceğine kafa yorulmuş çocuklar mi?

Sende ^Allah rizkini verir' mantığı ile sadece karnını doyurmaya odaklı düşünürsen sende olumlu karar verebilirsin hatta 10. Çocugu bile yaparsın

Kızlar adet olunca 60 yaşında adamlara 5. karı olacak, erkekler tatil bölgesinde 13 yaşında turist kızlara saldıracak, kendi kızlarından biri severse aile namusu diye ahırda boğulacak, bizim binbir fedakarlıkla yetiştirdiğimiz çocuklarımıza çeteleriyle kimbilir hangi sebeple dayak atacaklar, 'Nerde çokluk orda bokluk' diye boşuna dememiş atalarımız.
Keşke gerçekten allah rızklarını veriyor olsa, benden kesilen vergileri ben haram ediyorum bunlara benim ve çocuklarımızın rızkından çalıyorlar. Ağaymış, papucumun ağası.
İyice ormana döndü ülke, yazık...

Sana katılıyorum.

O cocuklara cok üzüldüm. Ona özel ilgi ve egitim veren kimse yok o kadinlara desen ayri üzüldüm.
Bak cocuklar ortalama 3 cocuk dogurmuslar. Dedeleri gibi degiller en azindan.

Bi olamadım bu kadar gamsız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…