-54 derecede yaşam mücadelesi (resimli)

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.096
18.285
bu fotoraflar rusyanın Norilsk/Rusya kentinde çekilmiştir
kar yağışları ağustos ayında dahi olmaktadır ve velilerimiz işe giderken otobüsün önündü
kar temizleyen araçlar önden gitmektedir ki otobüs yoldan geçebilsin -54 derece soğukta
burda hava ısınıyor dendiğinde -10 derece oluyor ve evde olma özlemimi fazla olmuyor
bu şehir hapishanedeki tutuklular tarafından kurulmuştur

ay o soğukta yaşanırmı ya.
güzel memleketim benim. Türkiye işte bi başka memleket.
ama şunu anladımki rus kızları demekki orda kürklerle bu soğukta geze geze, bizim memleketi görünce ipinden salınmış gibi oluyorlar, nerdeyse çıplak gezecekler delikafadulden :roflol: :roflol:

ben bu havada antalyada üşüyorsam orada bir saat bile yaşayamam soğuktan ölürüm-tatlicadiarzu-

insan o kadar soğuğa nasıl dayanbilir ki.ben asla yaşayamazdım orda sıcağı çok seviyorummmm....

O soğukta yaşanır mı ayol!!!akannehir
Tamam soğuğu severim ama o soğukta da kardan adam olurum ben!!

Bu kadarına da dayanılmaz herhalde.Çok zor olmalı yaşam orada.Soğukla hiç aram iyi değildir. :1no2::1no2:

ister inanın ister inanmayın.
bende aynı seyı sordum üsümüyomusunuz dıye.tanıdıgım ruslara
yooo dedıler hatta havanın onlara göre sıcak oldugunu söledıler.
ınanmadım resımlerını gösterdıler.
hemıde mini etek gıymısler hepsı...

Öğrencilik günlerim aklıma geldi:nazar:
-50 leri 60 ları gördük..
2 buçuk sene o coğrafyada yaşadım..

Yemin ediyorum evden okula gidene kadar donar buz kesilirdik..
saçlarımın buz tuttuğunu hatırlarım:bbo:

Herkes kendi coğrafya koşullarına göre donanımlı ; bu büyük bir mucize:)
Kara kışın ortasında istedikleri gibi giyinebilme kapasitesine sahipler ..
Bravo..

24 saat sıcak içecek - Maccoffe - sıcak çikolata tüketirdik o yüzden:) en baharatlısından deli gibi ısıtır insanın içini..

Ha tabi meşhur kürkleri vardır bir de envai çeşit..
Ben çok beğenirdim bazılarını ; anneme de götürmüştüm hatta ; ama yok gardaşım bu kürkler bize göre değil:1ninca:
Kutuplardan fırlamış gibi olduk en irisinden ; bi de şapkaları vardır
hatıra diye duruyor işte ama özledim vallahi soğuk moğuk çok hoş anılarımız ; hayatımızın tatlı bir dönemini yaşadık..

Yanlız şimdi gelin görün ki bu sefer de Çöle düştük..Allahım neydi günahım:roflol:
Soğuktan totomuz donarken şimdi sıcaktan terliyoruz şıp şıp..

Ortası yok bu işinkaydirigubbakcemile3

Ve işin garip tarafı..Araplar da bu iklime alışık olduklarından terlemiyorlar ..
Biz dakikasında 10 kilo verecek kadar su kaybederken onlar maşallah zıpkın gibi fişşek gibikaydirigubbakcemile3

Gözünü sevdiğim Türkiyem..

Hadi atlat şu gribi de gönül rahatlığıyla kavuşalım sana:kedi:

Çenem iyi açıldı ; vuslat arefesinde..

pardonyerimseniben

Son düzenleme:
en son -30 gordum.usumemeyi ogrendim bazen tr sartlarindaki paltomla sokaga ciktigimda garipseyerek bakiyorlar asiri soguklarda bende kurtkami,deri eldivenlerimi giyip cikiyorum..eve gelince bakiyorum bacaklarim kipkirmizi, vucudumda buz gibi sadece o an usuyorum..
slav kizlari kisin mini etekle cok dolasiyorlarr:icecream: en cok sastigim incecik uzun topuklarla buzun uzerinde nasil yurudukleri:sm_confused:kurkleri ve ici tuylu cizmeleri oldugu icin icleri ince hatta o sogukta biz kat kat corap giyerken onlar file yada ince corap giyiyor..şıklıktan ve seksilikten asla taviz vermiyorlar..kara kista bile..

otobüslerin içine nasılda kar dolmuş öyle bizim türkiyemizde dört mevsim birden yaşanıyor ne kadar şanslıyız çok şükür türkiyede doğmuşum gerçektende yarı çıplak rus kızları orda donmuyolarmı yoksa türkiyeye sağ kalanlarmı geliyor

anlayamadığım otobüsün içine kar nasıl dolmuş.fisfisfis

dağına göre kışını veriyor demekkki kurban olduğum allah...

ama duduğuma göre el bacak donup kangrene yakalanıp kesilen oluyormuş .

aman amann kalsın herkez kendi memleketinde.

Off üşüdüm valla
Biz şükredelim valla allah korusun bu kadar soğuğa can dayanmaz

X