53 günlük bebeğim hep emmek istiyor.. Yardım..

burcak86

hiçbişe değişmesin
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2011
7.499
26.110
Arkadaşlar tecrübeli annelerden yardım istiyorum. 53 günlük bir kızım var,doğduğu andan itibaren sadece anne sütüyle besliyorum,çevremdekilerin bu çocuk doymuyor meme ver baskılarına rağmen eşimle inat ettik hiç mama vermedik,sadece anne sütü alsın istedik,başlarda sütüm gelsin,sonrasında sütüm artsın diye sık sık emzirdim,çok şükür ilk ay 750 gr,ikinci ayda 20 günde 700 gram aldı,yani doktorumuzun söylediğine göre doymakla alakalı bir sıkıntısı yok. Ama gelgelelim bebeğim memenin altında durmaya alıştı,kesinlikle kucağimdan indiremiyorum sürekli emsin uyusun orda uyansın,memenin altından gülücükler atsın ama sadece ve sadece orda kalsın istiyor. Bu durum aslında hoşuma gidiyor,ona doyduğumu hissediyorum ama hiçbirşey yapamıyorum ev işlerini zaten geçtim,tuvalete bile gidemiyorum. Aranızda buna benzer birşeyler yaşayan var mı,ne zaman geçer bu durum? Ya da herhangi bir önerisi olan var mı? Bu arada emzik filan kabul etmiyor,ev emzik çöplüğüne döndü,eşim her akşam eve yeni bir emzikle geliyor.. Ama nafile..

öncelikle sütün yetiyosa mama verme,doktorun da kilosu iyi d,yosa elalemi, boşver,kucağında evde gezdirsen ya da eşin falan kucağında oyalasa acaba aloışmaz mı,ya da pusetine koyup gezmeye falan gitseniz,yani bu kadar çok memede durması sana zor tabi,gerçi bi kaç ay sonra istesen de durmaz,hele de emeklemeye başladı mı kucakta bile durmuyolar,olmadı bi kaç ay daha dişini sık

valla arkadaşım kucağa alıştırma derim benim kız alıştı 7 aylık olacak nerdeyse hiç innmiyo kucağımdan.kendi başına oyalanmıyo hiç. o yüzden alıştırma yatağında uyusun oynasın yatağına alışsın hem onun için hem senin için daha iyi...

onu oyalamaya çalışıyorum aslında ama sonunda yorgun düşüyorum alıyorum kucağıma,ağlamasına kıyamıorum,en azından oturabiliorum dıye sevınıorum aslında.. kontrol küçük hanımda bizim bakalım nolcak böle.. sabır :)

merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım 42 gün önce 2 bebeğimi kucağıma aldım çok şükür bide kızımın abisi var 6 yaşında benim kızımda doymuyor mecburen mama vermek zorunda kaaldım ama günde en fazla 2 veya 3 defa mama yeyince uykusu daha düzenli ve rahat ediyor ama ben sürekli emziriyorum

Arkadaşlar tecrübeli annelerden yardım istiyorum. 53 günlük bir kızım var,doğduğu andan itibaren sadece anne sütüyle besliyorum,çevremdekilerin bu çocuk doymuyor meme ver baskılarına rağmen eşimle inat ettik hiç mama vermedik,sadece anne sütü alsın istedik,başlarda sütüm gelsin,sonrasında sütüm artsın diye sık sık emzirdim,çok şükür ilk ay 750 gr,ikinci ayda 20 günde 700 gram aldı,yani doktorumuzun söylediğine göre doymakla alakalı bir sıkıntısı yok. Ama gelgelelim bebeğim memenin altında durmaya alıştı,kesinlikle kucağimdan indiremiyorum sürekli emsin uyusun orda uyansın,memenin altından gülücükler atsın ama sadece ve sadece orda kalsın istiyor. Bu durum aslında hoşuma gidiyor,ona doyduğumu hissediyorum ama hiçbirşey yapamıyorum ev işlerini zaten geçtim,tuvalete bile gidemiyorum. Aranızda buna benzer birşeyler yaşayan var mı,ne zaman geçer bu durum? Ya da herhangi bir önerisi olan var mı? Bu arada emzik filan kabul etmiyor,ev emzik çöplüğüne döndü,eşim her akşam eve yeni bir emzikle geliyor.. Ama nafile..

Merhaba,
aynı şeyi ben de yaşadım ama hiç merak etmeyin 3. aydan sonra o durum giderek azalıyor.oğlum sürekli emerdi, memede uyur ve yatağına yatırmaya çalışırken uyanıp meme aramaya başlardı. cidden çok çok zor, yaşamayan bilmez... kendi annem akşam için yemek yapamadım dediğimde bir çorba da mı yapamadın diye kızardı ama yapamazdım çünkü kucaktan iner inmez ağlardı...
eşim eve gelince biraz ilgilen işlerimi yapayım derdim ama babada da durmaz kısa süre sonra yine ağlardı...
ama dediğim gibi 3 yada 4. aydan sonra o bağımlılık giderek azalacak ve emekleme dönemiyle büyük miktarda rahat edersiniz. Hiç üzülmeyin, eşiniz durumunuzu anlıyorsa sorun da olmaz sadece bir iki ay daha dişinizi sıkın...
biz de emzik verememiştik, kabul etmedi...

bu arada mama konusunda inat etmekle doğru yapmışsınız. çocuk sürekli emiyor diye aç olduğu, mama vermemiz gerektiği söylendi bize de ama ben kulak tıkadım... sonra çocuk doktoruna sordum ve bana şunu dedi "anne sütü geliyorsa süt yetiyordur, başka bir şey vermeye gerek yok." ben sadece sütüm artsın diye malt içeceği içtim ve süt arttıran yemekler yemeye gayret ettim.
zaten çocuk aç olsa sürekli emmez tam tersi süt gelmediği için memeyi bırakır ve sürekli ağlar...

Merhaba,
aynı şeyi ben de yaşadım ama hiç merak etmeyin 3. aydan sonra o durum giderek azalıyor.oğlum sürekli emerdi, memede uyur ve yatağına yatırmaya çalışırken uyanıp meme aramaya başlardı. cidden çok çok zor, yaşamayan bilmez... kendi annem akşam için yemek yapamadım dediğimde bir çorba da mı yapamadın diye kızardı ama yapamazdım çünkü kucaktan iner inmez ağlardı...
eşim eve gelince biraz ilgilen işlerimi yapayım derdim ama babada da durmaz kısa süre sonra yine ağlardı...
ama dediğim gibi 3 yada 4. aydan sonra o bağımlılık giderek azalacak ve emekleme dönemiyle büyük miktarda rahat edersiniz. Hiç üzülmeyin, eşiniz durumunuzu anlıyorsa sorun da olmaz sadece bir iki ay daha dişinizi sıkın...
biz de emzik verememiştik, kabul etmedi...

gercekten cok zor,ben o dönemı eşimin destegıyle bır de kayınvalıdemın yardımlarıyla aştım,yıne de bağımlılığı var ama neyse kı zamanla azalıyor.. cvplarınız için teşekkur ederım sabırla bebek bakımına devam diyoruz:)

Şuanda 27 günlük bir bebeğim var,te aynı durumdayım,hunim nerde :))

X