- 1 Mayıs 2024
- 171
- 93
- 30
- Konu Sahibi norayildiz
Merhaba hanımlar yine ben. Bir kaç haftadır burayı meşgul ediyorum. Betanın yavaş artması ile ilgili. Şöyle ki ilk öğrendiğimde 82 iki gün sonra 181. Buraya kadar iyi ama dört gün sonra 270 sonuç ile doktorum dış gebelikten şüphelendi. Vajinal ultrason ile baktı ve keseyi gördü. Dış gebelik değil on gün sonra gel kalp atışını duyalım dedi. Neyse dört gün sonra yine kan verdim 376 çıktı. Yine doktora gittim. Bu seferde boş gebelik iki gün sonra kan ver kesinleştirelim dedi. İki gün sonra 390 çıktı! Tamam dedi ya kendi düşer ya da kürtaj dedi. Tamam dedik be yapalım herkesin başına gelebilir sonuçta. Ve ilk hamileliğim. Neyse bugün yine kan verdim 519 çıktı. Doktorum gel bir daha bakalım dedi vajinal ultrasonla. Ve mucize bir şekilde kalp atışını duyduk. Kimse bir anlam veremedi. Laborantı çağırdı yanlışlık mı yaptın diye. O da bir seferde yanlış olsa bile yine aynı oranda artması lazımdı önemli olan kalp atışını duymuşsunuz hayırlı olsun falan dedi. Ben çevreme de soruyorum internete de ama bu kadar düşük beta ile kalp atışını duyan birine rastlayamadım. Acaba bu durumda sağlıklı bir gebelikten söz edilebilir mi? Ne dersiniz hanımlar?