50'ye yolculuk...

princesss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2011
1.946
1.072
198
Ankara
uzun uzun ve sık yazdığım için başka konuları kapatmayayım dedim.

yeniden kendime bir konu açtım.

yeniden diyorum zira daha önce çok konu açıp başaramamışlığım var.

dukan diyetinden tut, diyetisyene kadar. hepsinde konu da açtım.

bu son olsun.

şöyle başlayayım. öncelikle hep 45-50 kilo arasında olmuş bir insandım. son iki üç senede 15 kiloya yakın aldım. bizim kilolar normalde çok fazla değil aslında. ama ben kendimde fazla buluyorum.

sonra başladım diyetlere.

zayıflatıcı haplardan tozlara her şeyi içtim. spora gittim, bir ayda bıraktım (ilk ay şiştim gene ondan bıraktım, tek kilo bile veremeyince), bölgesel zayıflamaya gittim, masaj yapıp sauna bandı gibi bir şeye sokuyorlardı, incelme garanti diyorlardı. gittiğimde 57 kilo idim, yaklaşık 10 kez gittim hala 57'de kaldım ve bıraktım.

bir şekilde gitmedi işte bu kilolar...
en son doktora gittim, bir rahatsızlığım mı var diye... öyle bir şey de yok, tiroid vs yok.

buradan da diyetisyenin yolunu tuttum.
iki farklı diyetisyene gittim.

ilk gittiğimde öyle bir liste aldım ki elime, normalde yediğimden fazla. (normalde çok az yiyen bir insanım)

ilk hafta 0.7 gram gitti, bir heveslendim. ikinci hafta aynı kaldım, üçüncü haftada ise o 0.7 geri geldi, totalde 1.5 geri geldi. 61.8 ile başlamıştım diyetisyene, nerdeyse 63 ile de bıraktım. (o diyetisyen burada da reklamı yapılan, daha doğrusu kendisi girip reklam yapan biriymiş, saflığıma geldi. övgülere kanıp gittim.)

sonra yeni bir diyetisyene başladım.

oraya başladığımda gene kendi çabamla 61.8'e düşmüştüm.
üç hafta gibi bir sürede 59.7'yi gördüm.

50'li kilolar benim için hayal gibi, aylardır 50'lileri görememiştim. çok mutlu oldum, diyeti sürdürdüm. listem hiç değişmiyordu biraz ona bozuktum.

sonra kadın yurtdışına falan gitti, o sıra randevu alamadık. benim de kilo vermem durdu. öylece kaldım.
şimdi kiloları tekrar almış haldeyim.

o sırada burada çok konu açtım. öyle ki dukan diyetinden tut, kalori saymaya, diyetistene... hepsinde birer konu açıp birkaç gün düzenli gittim. olmadığını görünce de bıraktım.

şu an 62.5 kiloyum. iki gündür tartılmıyorum. normalde dakikada bir tartılan biriyim ama bu sistemde üç dört günde bir tartılayım diyorum.
regl de olmak üzereyim biraz da onun etkisi.
en son geçen hafta sabah tartıldığımda 63'ü gördüm.
dünden önceki gün ise 62.5 ile diyete başladım.

yani tam 25'inde başladım. 1 ay boyunca dayanmayı planlıyorum.

programım ise tamamen şu...
belki biraz kulaktan dolma olacak ama...
en yakın arkadaşımla hemen hemen aynı kilodaydık.
üç ay görüşmedik şehir dışındaydı.
geldiğinde 11 kilo vermiş.
1'ini geri almış sadece.

gündüzleri yemek yemiş, ama akşamları bulunduğu evden dolayı hiçbir şey yiyememiş.

yani öğlen 15'ten sonra falan yemeği kesmiş bir şekilde.
çok acıkırsam çay içiyordum ya da ağzıma bir tane fındık atıyordum diyor.

sonra da bakmış kilo veriyor bunu sürdürmüş.

ben de üç gündür bunu yapıyorum zira ben şuna eminim kendi adıma, akşam yediğim kalıyor bende.

diyette de gündüz daha yoğun yer akşamı az yersem kilo veriyordum.
ama gündüz az yiyip oradaki öğünü akşama atarsam ertesi gün bile kilo almış uyanıyordum.

şimdiden bu yöntemle kendimi hafif hissetmeye başladım. ve cidden güveniyorum bu sisteme.

haaa ama şöyle.. akşamları çok acıkırsam ağzıma bir domates atıyorum ya da bir salatalık.

hah çok mu açım, saat daha 18'mi? o halde balık yapıyorum azıcık kendime.

7 tane istavrit falan. mümkün olduğunca yavaş yiyorum.
sofradan doymamış kalkıyorum.

en azından şiş değilim. sabahları göbeğim azıcık içe gitmeye başladı

dilerim tez vakitteee 50'leri görürüz birlikte...

55 altına indiğim anda zaten kutlamalara başlarım ben...

ha bir de ben geri sayım yapmayı planlıyorum kendimde.

yani 30 günde bu diyetle 7 kilo falan veriliyormuş.
ben 7 veremem diye düşünüyorum ama 5 bile yeter.
yeter ki 30 gün dayanabileyim...
sonrası gelir zaten

şu an kaldı 27 güüüüün :)))

bir de var ya... biraz azaldığımı görsem, ne bileyim bir dört kilo falan vermiş olsam arkası gelir bende. o kilolar gitmedikçe şevkim kırılıyor, bırakıyorum diyeti falan.

bir de dün ve bugün yediklerimi yazayım.
dün: sabah yoğurt-yulaf karışımı, öğlen 2 galeta, yeşil çay, biraz ceviz, akşam 7 tane tekir balığı, bir turşu. bu kadar

bugünse sabah yine yoğurt-yulaf ( bunun tadını da seviyorum) öğlen yani az önce iki tane konya gevreği, cubuk şeklinde, şimdi şekersiz kahve, akşamı da ya boş geçerim ya da sebze yerim. iki domates bi salatalık tadında...

ben akşam yememeliyim, gündüz fark etmiyor da...

sık sık yazarım artık gündüzleri.
bozmadığım sürece yazıyorum zaten. bozunca kaçıyorum

3 gün doldu şu an. kaldı 27 gün...

Son düzenleme:
merhaba bende 3 gündür başladım.diyet demiyorum sağlıklı beslenmeye çalışıyorum.2 sabah kahvatltıda nesfit ve süt yedim.öğlen iş yerinde yiyorum.dün piliç nuget ve makarna vardı pek hoşuma gitmedi piliç nugettan 2 çatal makarnadan 2 çatal alıp bıraktım.ikindi yoğurt ve galeta yedim.akşam çorba ve bulgur .bugün sabah 2 dilim kepek ekmeği peynir zeytin ve çatalın ucuyla reçel öğlen çorba 3 yemek k. kadar kuru fasulye ve pilav ikindi elma akşamda balık ve bol salata var menü de.önceden çikolata cips çerez çok tüketiyorduk.akşamları tv karşısında çayın yanında tıkabasa doyuncaya kadar yiyorduk.artık bu alışkanlığımızdan vazgeçiyoruz.

yoğurt ve çok iyi yağ yakıcıymış yeşil çayda iyiymiş.yoğurdu ve yeşil çayı hergün tüketmeye çalışıyorum.birde sürahinin içine 3 çabuk tarçın attık akşam sürahiyi doldurup sabaha kadar bekletiyoruz ve o suyu içiyoruz sabahları aç karna bu su da tatlı isteğini azaltıyormuş.

sana eşilik ederek 4-5 kilo fazlamdan kurtulmak isterim.Bu arada 3 gündür akşamları abur cubur tüketmediğim için midem boşaldı sanırım.(yağ kaybı olduğunu sanmıyorum bu kadar kısa sürede yağların yakılacağını sanmıyorum çünkü).57,1 gelirken bu sabah 55,9 u gördüm ve çok sevindim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…