• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

50 mm lik kist, lütfen yardım edin...

runnet

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2007
66
1
286
İzmir
Sık adet görme sebebiyle doktora gittim ve ultrason sonucu 50 mm lik kist gördü. Ne kisti diye sorduğumda bunu hemen anlayamayız dedi ve bana orgometril ilaç verdi günde 3 defa alıyorum bu ilacı. İlaç bittikten sonra adet olacağımı ve adetimde tekrar gelmemi istedi. Bende kaçıncı günü geleyim diye sordum(ağzından cımbızla laf aldım kadının) 2. yada 3. günü dedi. Yaz ayından beri cildem çok yağlandı ve sivilcelendi, ergenlik dönemimde bile sivilce çıkmamıştır bende. Birde dün aynaya baktığımda favorilerimde kıllanma var gibi geldi(belkide psikolojik olarak bana öyle gelmiş olabilir). Sizce doktorumu değiştireyim mi yanlış yoldamı yönlendiriyor beni. Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Birde bu orgometril ilaç için ciltte leke yapıyor çok ağır bi ialç diye okudum forum sitelerinde. Bilgisi olan hemen yazarsa çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkür ederim...:50:

Sık adet görme sebebiyle doktora gittim ve ultrason sonucu 50 mm lik kist gördü. Ne kisti diye sorduğumda bunu hemen anlayamayız dedi ve bana orgometril ilaç verdi günde 3 defa alıyorum bu ilacı. İlaç bittikten sonra adet olacağımı ve adetimde tekrar gelmemi istedi. Bende kaçıncı günü geleyim diye sordum(ağzından cımbızla laf aldım kadının) 2. yada 3. günü dedi. Yaz ayından beri cildem çok yağlandı ve sivilcelendi, ergenlik dönemimde bile sivilce çıkmamıştır bende. Birde dün aynaya baktığımda favorilerimde kıllanma var gibi geldi(belkide psikolojik olarak bana öyle gelmiş olabilir). Sizce doktorumu değiştireyim mi yanlış yoldamı yönlendiriyor beni. Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Birde bu orgometril ilaç için ciltte leke yapıyor çok ağır bi ialç diye okudum forum sitelerinde. Bilgisi olan hemen yazarsa çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkür ederim...:50:

bende 10 cm kist vardı korkma doğum kontrol hapıyla tedavi ediyolar istersen başka bir doktora daha git

bende 10 cm kist vardı korkma doğum kontrol hapıyla tedavi ediyolar istersen başka bir doktora daha git

Az öncede bir doktorun yazısını okudum. Kistler için doğum kontrol hapı tedavi edici değildir zaman kaybıdır diye. Kanser riskinide arttırıyormuş. Neyin yanlış neyin doğru olduğunu şaşırdık artık insan doktorlarada güvenemiyor artık...Cevapın için de teşekkür ederim....

bende de kist çıktı, bir doktora gittim doğumkontrol hapını kesinlikle kullanma adetin 2 ci günü gel ultrasonla bakalım bu kistler adetle atılır dedi, adet olunca gittim gözün aydın tertemiz dedi. içim rahat eve giderken iyi bir hekim olduğunu duyduğum başka bir kadın doğum doktoruna da randevu aldım işim garanti olsun diye çünkü kisti ilk gören doktor ciddi bir durum olduğunu söylemişti.-aradan iki üç gün anca geçmiştir- randevu günü gittim ultrasonla baktı ikinci doktor.4 cm kistin var dedi :53: nasıl olur adetle atıldı dedi diğer doktor dedim.bu kistler adetle atılmaz doğum kontrol hapı vereceğim onu kullan inşallah düşer dedi. bende bu iş böyle olmayacak diye prof a randevu aldım. ultrason tomo mr herşeye baktılar. 6cm dermoid kistim varmış. tek kurtuluşu ameliyat. ekimde ameliyatımı oldum kistim 7cmdi.patolojisi temiz çıktı.ama doktoruma göre tekrarlama ihtimali varmış.uzun süre bekleme bir an önce bebek düşün dedi. seni korkutmak istemem ama işin ehli bi doktora gitmeni tavsiye ederim her kafadan farklı bir ses çıkıyor çünkü :kkk:

ben neredeyse 1 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum, ve polikistiğim çok çok azalmış. ama seninkisi polikistik değil başka bir şeydir tabiki 5 cm olduğuna göre. bence ilaçlarını ihmal etme, çünkü ihmal edersen büyüyor.

Back