- 14 Ağustos 2018
- 19.709
- En iyi cevaplar
- 2
- 73.985
- 598
Doktorun dediğini yapmayıp ordan burdan duyduğunuz hurafeleri yapacaksanız , çocuğun hayatını karartacaksanız (ki böyle yapanların çocuklarının devlet tarafından ellerinden alınması gerekiyor) hastaneleri meşgul etmeyin hanımefendi. O bahsettiğiniz ekipmanı bebeğine takan çok yakınım biri var, çocuk da düzeldi ekipman da çıktı. Yeterli olur mu bilemedim.Bayanlar 50 günlük bebegim de kalça çıkıklığı var. Sol kalça alfa 55 derece, beta 60 derecedir. Sag kalça alfa 59 derece, beta 53 derecedir. Ortopediye götürdük bize dogru düzgün bir açıklama dahi yapmadı ve bize bir şey önerdi. Adını unuttum bebegin ayagını ve kokuna takıkıyor havada kalsın diye bacaklar ayrılsın diye bizde almadık zaten çocugum kolik durmuyor onda hiç durmaz diye bende araştırdım çift bez baglanıyormuş öyle yapıyorum şimdi böyle olupda düzelen varmı 20 gün böyle devam edicem sonra yine ultrason çektiricem şimdiden teşekkür ederim
Çok geçmiş olsun size de.Ameliyat olmamışım ama kardeşinizin taktığı aparattan takmışım. Bacaklarım ayrı demir aparat ve özel ayakkabılarla yürürken resimlerim var hep. Anne babamıza şükürler olsunki topal kalmadık.
O aparatı takmak zorundasınız Allah korusun bebeğiniz engelli kalır. Kendi kendine geçen bir şey olsa o aparatı tak demezlerdi.Bayanlar 50 günlük bebegim de kalça çıkıklığı var. Sol kalça alfa 55 derece, beta 60 derecedir. Sag kalça alfa 59 derece, beta 53 derecedir. Ortopediye götürdük bize dogru düzgün bir açıklama dahi yapmadı ve bize bir şey önerdi. Adını unuttum bebegin ayagını ve kokuna takıkıyor havada kalsın diye bacaklar ayrılsın diye bizde almadık zaten çocugum kolik durmuyor onda hiç durmaz diye bende araştırdım çift bez baglanıyormuş öyle yapıyorum şimdi böyle olupda düzelen varmı 20 gün böyle devam edicem sonra yine ultrason çektiricem şimdiden teşekkür ederim
Kaça çıkığı yaşadık bide kızımda,sorun düzgün tedavi edilmese ileriki yıllarda ayakta aksama oluyor bariz belli oluyor buda.Merhaba hayatı boyunca engel olacak bı durum demişsiniz
Bebeklerdeki kalça çıkığı gelecek yaşamı için ne gibi bı sorun oluşturuyor bilgilendirir misiniz? İlgimi cekti
Hata yapıyorsunuz doktorun verdiğiaskıyı alıp takacaksınız,kendi kafanıza göre iş yapmayın sakın.Bayanlar 50 günlük bebegim de kalça çıkıklığı var. Sol kalça alfa 55 derece, beta 60 derecedir. Sag kalça alfa 59 derece, beta 53 derecedir. Ortopediye götürdük bize dogru düzgün bir açıklama dahi yapmadı ve bize bir şey önerdi. Adını unuttum bebegin ayagını ve kokuna takıkıyor havada kalsın diye bacaklar ayrılsın diye bizde almadık zaten çocugum kolik durmuyor onda hiç durmaz diye bende araştırdım çift bez baglanıyormuş öyle yapıyorum şimdi böyle olupda düzelen varmı 20 gün böyle devam edicem sonra yine ultrason çektiricem şimdiden teşekkür ederim
Cift bez tedavi yontemi degil. Lutfen o aparati alip takin. Bebek agliyor diye ugrasmak istememeniz tum hayatini etkileyecek farkinda misiniz?
Aa benim yengem ve kuzen öyleKaça çıkığı yaşadık bide kızımda,sorun düzgün tedavi edilmese ileriki yıllarda ayakta aksama oluyor bariz belli oluyor buda.
Tedavi başarılı olmadıysa ondanda oluyor,yada ihmal ediliyor yani.Aa benim yengem ve kuzen öyle
Kalça çıkığından demek ki
Doğuştan oyl diyorlardi
Allah evladınız ve torununuzi size bağışlasınTedavi başarılı olmadıysa ondanda oluyor,yada ihmal ediliyor yani.
Bu durum doğuştan oluyor,ya kan uyuşmalığı yada akraba evliliğinden kaynaklı yada doğumsal sıkıntı.
Benim kızımda vardı önce ameliyat oldu platin ve çivi takıldı sonra 6 ay alçıda kaldı,bir 2 ay daha alçılı dnemi oldu.
Kaç sene kontrollere gittik,şu anda çok iyi maşallah torun doğuncada hemen doktora götürdük neyse bişi çıkmadı.
Benim ev arkadaşımda tedavi edilmemiş. Hafif aksak yürüyordu. Yine bir arkadaşımda da vardı o da nasıl desem çarpık değil fakat bacakları bayağı ayrık yürüyordu. Ama ilk dediğim arkadaşım engel raporuna sahipti. Tamamen topallama gibi değil nasıl desem aksak yani. Ki derecesi yüksek olanda aksama da yüksek olur.Merhaba hayatı boyunca engel olacak bı durum demişsiniz
Bebeklerdeki kalça çıkığı gelecek yaşamı için ne gibi bı sorun oluşturuyor bilgilendirir misiniz? İlgimi cekti
Çok teşekkür edrim sağolunAllah evladınız ve torununuzi size bağışlasın
Cehalete gel!Bayanlar 50 günlük bebegim de kalça çıkıklığı var. Sol kalça alfa 55 derece, beta 60 derecedir. Sag kalça alfa 59 derece, beta 53 derecedir. Ortopediye götürdük bize dogru düzgün bir açıklama dahi yapmadı ve bize bir şey önerdi. Adını unuttum bebegin ayagını ve kokuna takıkıyor havada kalsın diye bacaklar ayrılsın diye bizde almadık zaten çocugum kolik durmuyor onda hiç durmaz diye bende araştırdım çift bez baglanıyormuş öyle yapıyorum şimdi böyle olupda düzelen varmı 20 gün böyle devam edicem sonra yine ultrason çektiricem şimdiden teşekkür ederim
Kız çocuklarında oluyormuş. Bizim tanıdıktada vardı çift bezle atlattılarBayanlar 50 günlük bebegim de kalça çıkıklığı var. Sol kalça alfa 55 derece, beta 60 derecedir. Sag kalça alfa 59 derece, beta 53 derecedir. Ortopediye götürdük bize dogru düzgün bir açıklama dahi yapmadı ve bize bir şey önerdi. Adını unuttum bebegin ayagını ve kokuna takıkıyor havada kalsın diye bacaklar ayrılsın diye bizde almadık zaten çocugum kolik durmuyor onda hiç durmaz diye bende araştırdım çift bez baglanıyormuş öyle yapıyorum şimdi böyle olupda düzelen varmı 20 gün böyle devam edicem sonra yine ultrason çektiricem şimdiden teşekkür ederim
25 sene önceki tedavi yöntemi hala kullanılıyor mu ya.. Bende de varmış doğumda çıkmış kalcam geç farkedilmiş ve o demirden takılmış am eliyat vs. Bence durmaz diye riske atmayın çünkü bu sebeple topal yürüyen insanlar var. Kolik durumu gecicidir ama topallık bir ömür kalır zaman kaybetmeyinBayanlar 50 günlük bebegim de kalça çıkıklığı var. Sol kalça alfa 55 derece, beta 60 derecedir. Sag kalça alfa 59 derece, beta 53 derecedir. Ortopediye götürdük bize dogru düzgün bir açıklama dahi yapmadı ve bize bir şey önerdi. Adını unuttum bebegin ayagını ve kokuna takıkıyor havada kalsın diye bacaklar ayrılsın diye bizde almadık zaten çocugum kolik durmuyor onda hiç durmaz diye bende araştırdım çift bez baglanıyormuş öyle yapıyorum şimdi böyle olupda düzelen varmı 20 gün böyle devam edicem sonra yine ultrason çektiricem şimdiden teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?