• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

50 günlük bebegim kalça çıkıklığı var yardım😢

Sude63

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2021
20
-9
16
Bayanlar 50 günlük bebegim de kalça çıkıklığı var. Sol kalça alfa 55 derece, beta 60 derecedir. Sag kalça alfa 59 derece, beta 53 derecedir. Ortopediye götürdük bize dogru düzgün bir açıklama dahi yapmadı ve bize bir şey önerdi. Adını unuttum bebegin ayagını ve kokuna takıkıyor havada kalsın diye bacaklar ayrılsın diye bizde almadık zaten çocugum kolik durmuyor onda hiç durmaz diye bende araştırdım çift bez baglanıyormuş öyle yapıyorum şimdi böyle olupda düzelen varmı 20 gün böyle devam edicem sonra yine ultrason çektiricem şimdiden teşekkür ederim

Bizden ne yardımı istiyorsunuz başlığa istinaden soruyorum? Doktoru dinlememişsiniz kim olduğu belli olmayan bizi mi dinleyeceksiniz? Kendi kendinize tedavi etmeye çalışmak yerine doktor kontrolünde ilerlemeniz daha iyi olur. Ben bu doktordan iyi biliyorum mantığını anlamıyorum. Doktorunuzdan memnun kalmadıysanız başka doktor ile görüşün. Kalça çıkıklığı erken tedavi edilmezse kalıcı sakatlık olabilir Allah korusun.

Bayanlar 50 günlük bebegim de kalça çıkıklığı var. Sol kalça alfa 55 derece, beta 60 derecedir. Sag kalça alfa 59 derece, beta 53 derecedir. Ortopediye götürdük bize dogru düzgün bir açıklama dahi yapmadı ve bize bir şey önerdi. Adını unuttum bebegin ayagını ve kokuna takıkıyor havada kalsın diye bacaklar ayrılsın diye bizde almadık zaten çocugum kolik durmuyor onda hiç durmaz diye bende araştırdım çift bez baglanıyormuş öyle yapıyorum şimdi böyle olupda düzelen varmı 20 gün böyle devam edicem sonra yine ultrason çektiricem şimdiden teşekkür ederim

2003 doğumlu kız kardeşim kalça çıkığı olarak doğdu
Doktorlar hemen farketmedi.. Sonra sizin o ayaga ve boyna takılan şeyden taktılar bir süre kaldı ve daha sonra o şeyi yanlış takıldığını farkettilet bu yüzden geç kalındı tedaviye ameliyat olmak zorunda kaldı
Bence bir şekilde taktırın.
Eğer erken anlayıp, düzgün taksalardı ameliyatsız düzelme şansı vardı.

Geçen bir tanıdığım ameliyat oldu ellili yaşlarında yanlışlikla asistan demiş ki bir bacağınız daha kısa topallayacaksiniz adamın o yaşta psikolojisi bozuldu küçücük yavrunun sorunu çözülebilecekken cahil cahil hareket etmeyin vebale girersin. Gerekirse ailene git bir süre onlarla bak

Ki ekleme yapmak istiyorum ameliyat olursa ondan sonra ki süreç daha da zor
İyi oluyor mu kardeşim oldu ama daha o aparata dayanamıyorsunuz ameliyat sonrasında belden aşagıya alçıya alıyorlar uzun süre alçıda kalıyor
Alçı cıktıktan sonra iki ayakkabıyı birbirine bağlayan demir aparat var o ayakkabıyı giydirttiler.
Hatta kardeşim bacakları ayrık şekilde o aparatla yürümeyi öğrendi.
Henüz erken farkedilmişken yapmayın lütfen dinleyin doktorunuzu.
Kardeşimi hatırlıyorum kilo aldığı için daha sonra yanlış takılan aparatı, düzgün takma şansı bile olmamıştı 6 aylık ameliyat oldu

Hekim ne diyorsa onu yapın. Belki çocuk durmaz iyice sizi yorar ama hayatı boyunca ona engel olacak bir rahatsızlık bu. Birkaç ay yorulmaya değer
Merhaba hayatı boyunca engel olacak bı durum demişsiniz
Bebeklerdeki kalça çıkığı gelecek yaşamı için ne gibi bı sorun oluşturuyor bilgilendirir misiniz? İlgimi cekti

Kalça çıkıklığı nedir bir araştırın bence. Bu kadar hafife almanız akıl alır gibi değil. Ben de kalça çıkığıyla doğmuşum, annem düzgün oturmadığımı farkedip doktora götürmüş. Sizin gereksiz bulduğunuz tedaviyi bir sene boyunca bana uygulandığı için topal kalmadım.

Kızımda da kalça ultrason çekiminde az bir oran görünmüştü,Dr sık sık kanguru kullanın dedi, kullandık faydasını gördük.dr.un dediği aleti almaktan başka çareniz var mı sağlığın ötesinde bir bahane olabilir mi?

Ki ekleme yapmak istiyorum ameliyat olursa ondan sonra ki süreç daha da zor
İyi oluyor mu kardeşim oldu ama daha o aparata dayanamıyorsunuz ameliyat sonrasında belden aşagıya alçıya alıyorlar uzun süre alçıda kalıyor
Alçı cıktıktan sonra iki ayakkabıyı birbirine bağlayan demir aparat var o ayakkabıyı giydirttiler.
Hatta kardeşim bacakları ayrık şekilde o aparatla yürümeyi öğrendi.
Henüz erken farkedilmişken yapmayın lütfen dinleyin doktorunuzu.
Kardeşimi hatırlıyorum kilo aldığı için daha sonra yanlış takılan aparatı, düzgün takma şansı bile olmamıştı 6 aylık ameliyat oldu
Ameliyat olmamışım ama kardeşinizin taktığı aparattan takmışım. Bacaklarım ayrı demir aparat ve özel ayakkabılarla yürürken resimlerim var hep. Anne babamıza şükürler olsunki topal kalmadık.

Back