• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

50 gr şeker yüklemem 150 çıktı ?

deryadenizmevzular

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2024
21
1
1
24 haftalık hamileyim. Bugün 50 gr yükleme yaptırdım 150 çıktı normal değer 140 imiş sanırım yarın sonuca gideceğim ama korkuyorum ve canım çok sıkıldı insülin kullanmak istemiyorum 😞 bebeğimde kontrollerde 10-15 gün önden gidiyor olarak gözüküyordu sıkıntı var mıdır yaşayan var mı 100 gr lık testi yaptırmalı mıyım diyetle geçer mi ? Lütfen akıl verir misiniz durumu yaşayan var mı çevremdiler irdeleme dikkat et sadece 100 gr yüklemeyi yaptırma diyor.

Bende de gebelik şekeri var ve insülin kullanıyorum, öncelikle stres yapma ben yükleme hiç yaptırmadım bebeğim önden gidiyordu benim de 2 hafta doktorum şekerden suphelendi zaten o yüzden yükleme yapmadı açlık tokluk şekerime baktı böylece anlaşılmış oldu. Sana tavsiyem sende bir daha yaptırma bence hele bir de seker varsa daha çok şeker almış oluyorsun vücuduna. Eve şeker olcum aleti al sabah açlık sonra yemekten 1 saat sonra da tokluk değerine bak bir hafta ölç ayrıca yediklerine de dikkat et, böylece şekerin varmi yok mu net bir şekilde ortaya çıkar.

Bende de gebelik şekeri var ve insülin kullanıyorum, öncelikle stres yapma ben yükleme hiç yaptırmadım bebeğim önden gidiyordu benim de 2 hafta doktorum şekerden suphelendi zaten o yüzden yükleme yapmadı açlık tokluk şekerime baktı böylece anlaşılmış oldu. Sana tavsiyem sende bir daha yaptırma bence hele bir de seker varsa daha çok şeker almış oluyorsun vücuduna. Eve şeker olcum aleti al sabah açlık sonra yemekten 1 saat sonra da tokluk değerine bak bir hafta ölç ayrıca yediklerine de dikkat et, böylece şekerin varmi yok mu net bir şekilde ortaya çıkar.
Sizin açlık tokluk ölçümleriniz ne durumda idi ?

Bende de gebelik şekeri var ve insülin kullanıyorum, öncelikle stres yapma ben yükleme hiç yaptırmadım bebeğim önden gidiyordu benim de 2 hafta doktorum şekerden suphelendi zaten o yüzden yükleme yapmadı açlık tokluk şekerime baktı böylece anlaşılmış oldu. Sana tavsiyem sende bir daha yaptırma bence hele bir de seker varsa daha çok şeker almış oluyorsun vücuduna. Eve şeker olcum aleti al sabah açlık sonra yemekten 1 saat sonra da tokluk değerine bak bir hafta ölç ayrıca yediklerine de dikkat et, böylece şekerin varmi yok mu net bir şekilde ortaya çıkar
Sizin açlık tokluk ölçümleriniz ne durumda idi ?
Bir de doktor ölçümle olacak şey değil yükleme testi ile anlaşılır demişti

Ölçümlerde her şey normal çıkıyor aslında şu an ölçtüm mesela yemekten 1 saat sonra 112 çıktı açlıkta 80-90 arası oluyor
Bu sonuçlar güzel gayet. 1 hafta sabah akşam ölç bu şekilde çıkarsa bir sorun gözükmez, başka bir doktora daha görün ayrıca dahiliye yada endokrine de git

Insülinden önce aclik 100lerde çıkıyordu tokluk da 150 180 arası 1 saat sonraki tokluk. 1 ay diyet yaptım ama düşmedi o yüzden de insülin kullanmaya başladım şimdi tokluk 120 lerde çıkıyor
Sizin bayağı yüksekmiş geçmiş olsun çok zor bi durum ya Allah yardımcımız olsun ben çok kafaya takıyorum 😔

Sizin bayağı yüksekmiş geçmiş olsun çok zor bi durum ya Allah yardımcımız olsun ben çok kafaya takıyorum 😔
Evet çook zor ama alışıyorum artık bende ilk başlarda çok endişeleniyordum delirecek gibi oluyordum ama merak etme zaten senin sonuçların da yüksek değil sıkı takip et güzel bir diyet yap, hiçbir sorun çıkmaz insaAllah

Benim doktorum 50 lik önermedi sonuçta sonra kesin emin olmak için tekrar yine yapılıyormuş 75 lik yapıp kesin sonuc alalım dedi bende pazartesi yaptıracağım
Aç karnına mı yaptıracaksınız ben aç karnına gittim 50 gr şokta farketmez 100 gr da bizde yok zaten dedi şehir hastanesi idi Ankara da

Insülinden önce aclik 100lerde çıkıyordu tokluk da 150 180 arası 1 saat sonraki tokluk. 1 ay diyet yaptım ama düşmedi o yüzden de insülin kullanmaya başladım şimdi tokluk 120 lerde çıkıyor
Vaveyla Hanım bir de açlık şekerini nasıl ölçüyorsunuz bazısı yemekten 1 saat önce diyor bazısı ilk lokmadan hemen önce diyor ?

Vaveyla Hanım bir de açlık şekerini nasıl ölçüyorsunuz bazısı yemekten 1 saat önce diyor bazısı ilk lokmadan hemen önce diyor ?
Sabah uyanınca kahvaltıyı hazırlarken olcuyorum ağzıma hiçbir şey almamışken. Yani ilk lokmadan önce oluyor gibi. Akşam da ara öğünden 2 saat geçtikten sonra olcuyorum sonra da akşam yemeğini yiyorum

Back