5 yıldır içmiyorum..

SemaNagme

isveç gelini
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2012
128
3
arkadaşlar 8 yıl sigara içmiş ve 1 günde bırakmış biri olarak bikaç bişey yazıyım dedim..
aslında önceden tasarlamıştım bir günde uygulamaya karar verdim ve hiçbir şey kullanmadım hiçbir destek de almadım çok da iradeli biri değilimdir.ama kararlıyımdır..
tavsiyem ise sigara içen arkadaşlrınızla bi süre görüşmeyin.küllük çakmak vs. kaldırıp atın.bol bol sakız çiğneyin,ve size sigarayı çağrıştıran herşeyi hayatınızdan çıkarın..

inanın bana hayattan daha çok zevk alıyorsunuz,daha az hastalanıyorsunuz,daha iyi düşünebiliyorsunuz ve en önemlisi çocuklarınıza kötü örnek olmuyorsunuz..

ayyyy ne güzel...benim de bugün 9. günüm. inşşalah hiç başlamam tekrar. çok rahatım. kendimi çok mutlu hissediyorum.

Kiskandim. Terik ediyorum Peki hic akliniza gelmiyormu kucucukte olsa gecici ozentiniz olmuyormu? Nasil bir duygudur 5sene icmemek anlatin biraz daha. kendinizde tamamen degisen fiziksel goruntunuz oldumu Mesela cildiniz? Kilonuz? biraz daha motive edin Bende biraktim bugun ilk gunum

Kiskandim. Terik ediyorum Peki hic akliniza gelmiyormu kucucukte olsa gecici ozentiniz olmuyormu? Nasil bir duygudur 5sene icmemek anlatin biraz daha. kendinizde tamamen degisen fiziksel goruntunuz oldumu Mesela cildiniz? Kilonuz? biraz daha motive edin Bende biraktim bugun ilk gunum

inşallah muvaffak olursunuz.isteyince oluyo zaten..ama bazen istemek de yetmiyo.. benim esas bırakma sebebim çocuklarımdır. onlara kötü örnek olmamak için bıraktım

evet itiraf edeyim canım sigara istiyo bazen.. ama öyle durup dururken değil yada içen birini gördüğümde de değil.

sadece eskiden arkadaşlarımla oluşturduğumuz sohbet ortamlarında arıyorum

sohbetlerin onsuz tadı çıkmaz gibi gelirdi..
sigara olmadan sohbetin de kahvenin de olmayacağı yada bi yere gitmişsin çayın gelmiş manzara ganii aaa sigarasız oturulurmu ot gibi derdim kısacası sigarasız yaşanmaz hiçbişeyin tadı çıkmaz gibi gelirdi.

eminim sizlerde böyle hissediyorsunuz arkadaşlar..ama emin olun daha güzel alıyorsunuz herşeyin tadını..sohbetinde temiz havanın da kahvenin de..

Yaaa ben de bırakmak istiyorum şu illeti, bi kaç kere denedim bırakmayı tekrar başladım...
şimdi 24 ünde doktora gidicem, bebek için tedavi görüyorum, o tarihi koydum kafama bakalım ama korkuyorum bırakamassam diye. yılbaşında bırakmaya karar vermiştim ama 10 gğn önce çok kötü günler geçirdim işyerinde, kabus gibi bi olay yaşadım, başladım yeniden :KK43:

inşallah muvaffak olursunuz.isteyince oluyo zaten..ama bazen istemek de yetmiyo.. benim esas bırakma sebebim çocuklarımdır. onlara kötü örnek olmamak için bıraktım

evet itiraf edeyim canım sigara istiyo bazen.. ama öyle durup dururken değil yada içen birini gördüğümde de değil.

sadece eskiden arkadaşlarımla oluşturduğumuz sohbet ortamlarında arıyorum

iste bende sirf bunu dusunuyorum kendimi arkadas ortamina girer girmez ot gibi hissediyorum sigarasiz gecermi oluyorum tam bir eziyet ama cok guzel soylemissin birakilinca birakiliyor yani neden olmasin. Birakan birakiyor 2. gunum bugun dun oyle gecti gitti zaten evdeydim gece bir ara aklima geldi defol dedim yattim uyudum.

benim fiziksel bagimliligim da agir basiyor bazen vucudumun nikotin diye inledigini bilirim bazende canim hic icmek istemez ama arkada sortamindaysam onu cat diye yakarim sanki onsuz gecmicek .. ama bende kararliym insallah 5yil oldu derim birgun

dünya sağlık örgütünün açıklamsında nikotin bağımlılığını sadece 72 saatte atabildğimizi
ama sosyal bağımlılığın kişiden kişiye değiştiğini okumuştum

sosyal bağımlılık da tam da sözünü ettiğimiz şey aslında sigara içilen ortamda bulunabilme cesareti..

X