• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 yildir hic bir tahlil yaptirmiyorum(Check Up Hakkinda)

orangecounty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2016
54
106
93
34
Arkadaslar merhabalar.
5 yil once yurtdisina geldik ve geldigimizden beri kan tahlili yaptirmiyorum korkumdan dolayi.
Coook kilo aldim,vucudumda tuylenme,sivilcelenme ve adet gecikmesi gibi problemlerim basladi.Doktor tiroid,seker,guatirdan olabilir dedi.Kisacasi kilo vermen gerek dedi ,ki hakli 98 kiloyum...Bu yaz Turkiye'ye gelicem ve detayli check up yaptirmak istiyorum ama kan aldirmaktan coook korkuyorum ve bi kac birsey sormak istiyorum.

1.Amerika'da kan aldirmaktan korkanlari bayiltiyorlar.Turkiye'de de boyle birsey varmi ?
2.Herseyime bakilsin istiyorum,hangi tahlilleri yaptirmam gerekli?

Simdilik aklima gelenler bunlar :) Simdiden cok tesekkur ederim...

Yok canım burda bayıltanı duymadım görmedim. Tam kan tahlili hormon tahlili ve vitamin tahlilleri yaptırman lazım. Ama doktora şikayetlerini anlat o testleri ister bin türlü kan testi var. Zaten tiroitin veya insülin direncin varsa kilo veremezsin. İlaç kullanman gerekli.

Arkadaslar merhabalar.
5 yil once yurtdisina geldik ve geldigimizden beri kan tahlili yaptirmiyorum korkumdan dolayi.
Coook kilo aldim,vucudumda tuylenme,sivilcelenme ve adet gecikmesi gibi problemlerim basladi.Doktor tiroid,seker,guatirdan olabilir dedi.Kisacasi kilo vermen gerek dedi ,ki hakli 98 kiloyum...Bu yaz Turkiye'ye gelicem ve detayli check up yaptirmak istiyorum ama kan aldirmaktan coook korkuyorum ve bi kac birsey sormak istiyorum.

1.Amerika'da kan aldirmaktan korkanlari bayiltiyorlar.Turkiye'de de boyle birsey varmi ?

Kan aldırırken bayıltmıyorlar.
Tam kapsamlı Check-up yaptırın, tam kapsamlı Check-up'ta tüm kan ve idrar tahlilleri, EKG, jinekolojik muayene, mamografi, akciğer grafisi, tüm iç organların ultrasonu, yani tepeden tırnağa herşeyiniz gözden geçiriliyor ama bunu devlet hastanelerinde yapıyorlar mı bilmiyorum, özel hastane de yaptırmıştım ben.
Türkiye'ye gelince isterseniz önce devlet hastanesine sorun tam kapsamlı Check-up yapıyorlar mı diye, sonra özel hastaneleri arayın, fiyat alın.

Yok canım burda bayıltanı duymadım görmedim. Tam kan tahlili hormon tahlili ve vitamin tahlilleri yaptırman lazım. Ama doktora şikayetlerini anlat o testleri ister bin türlü kan testi var. Zaten tiroitin veya insülin direncin varsa kilo veremezsin. İlaç kullanman gerekli.

Evet cok fazla cesit cikiyor karsima,Sehir Firsatlarindan bir kac tane check up secenekleri gordum ordan alabilirim.200 Tl ayrintili check up :) Tesekkur ederim cevabiniz icin.

Tam kapsamlı Check-up yaptırın, tam kapsamlı Check-up'ta tüm kan ve idrar tahlilleri, EKG, jinekolojik muayene, mamografi, akciğer grafisi, tüm iç organların ultrasonu, yani tepeden tırnağa herşeyiniz gözden geçiriliyor ama bunu devlet hastanelerinde yapıyorlar mı bilmiyorum, özel hastane de yaptırmıştım ben.
Türkiye'ye gelince isterseniz önce devlet hastanesine sorun tam kapsamlı Check-up yapıyorlar mı diye, sonra özel hastaneleri arayın, fiyat alın.
Neyse zaten aldirirken ben bayiliyorum :))
Genel Cerraha mi muayene olmam lazim?Dahiliyeye mi?Ilk nereye gitsem ki :))
Bende ozel hastanede yaptiricam,zaten sigortam yok sehir firsatlarinda bi kac secenek gordum onlardan birinide alabilirim.
Tesekkur ediyorum cevabiniz icin :)

Neyse zaten aldirirken ben bayiliyorum :))
Genel Cerraha mi muayene olmam lazim?Dahiliyeye mi?Ilk nereye gitsem ki :))
Bende ozel hastanede yaptiricam,zaten sigortam yok sehir firsatlarinda bi kac secenek gordum onlardan birinide alabilirim.
Tesekkur ediyorum cevabiniz icin :)
Check-up'ı Dahiliye servisi yapıyor, eğer bir check-up alacaksanız kan ve idrar tahlillerinin kapsamına bakın, laboratuvar incelemeleri adı altında geçen kısımda şu tahlillerin olmasına dikkat edin.
Alkalen Fosfataz (ALP)
Albumin
Glukoz
Kolesterol, HDL
Kolesterol, LDL
Trigliserid
POTASYUM,SERUM
SGOT (AST)
SGPT (ALT)
Kalsiyum
ESR
Ürik Asit
ANTİ-HBs
HBsAg
CRP, HS
TSH
Kan Sayımı
Vajinal Smear

Check-up'ı Dahiliye servisi yapıyor, eğer bir check-up alacaksanız kan ve idrar tahlillerinin kapsamına bakın, laboratuvar incelemeleri adı altında geçen kısımda şu tahlillerin olmasına dikkat edin.
Alkalen Fosfataz (ALP)
Albumin
Glukoz
Kolesterol, HDL
Kolesterol, LDL
Trigliserid
POTASYUM,SERUM
SGOT (AST)
SGPT (ALT)
Kalsiyum
ESR
Ürik Asit
ANTİ-HBs
HBsAg
CRP, HS
TSH
Kan Sayımı
Vajinal Smear

Kardiyolojik muayene; Uzm Dr.Hüseyin Deniz Kılıç tarafından yapılacaktır.

EKG: Kalbin elektriksel iletisini değerlendirir.

Eko: Kalp ultrasonu. Kalp yetersizliği, kalp krizi, kapak problemlerini, kalbin yapısal özelliklerini, doğumsal problemlerini inceler.

EFOR TESTİ: Gizli kalp damar tıkanıklığı,eforkapasitesi tayini

AKŞ(Glukoz): Açlık kan şekeri

Kreatinin: Böbrek fonksiyon testi

LDL Kolesterol: Kötü huylu kan kolesterolü

HDL Kolesterol: İyi huylu kan kolesterolü

Trigliserid: Kötü huylu kan kolesterolü

Hemogram: 18 parametrelik tam kan sayımı

Ritim Holter: Taşınabilir cihazla 24 saat evde kalp ritmi kaydı.(ARİTMİ TETKİKİ)

Tansiyon Holter: Taşınabilir cihazla 24 saat evde tansiyon kaydı

Bunlar varmis check up'larinda,digerlerinide doktorla gorusup ek olarak yaptirmam gerek o halde.Cok tesekkur ediyorum..

İyi günler acaba hangi şehirde yaptirdiniz check up ve fiyatı nasıldı bende düşünüyorumda yaptırmayı doğum yapacağım hastaneye bir soracağım önce sizlerdende bilgi alayım dedim

Arkadaslar merhabalar.

Ben İstanbul'da bilmiyorum ama Ankarada yaptırdım bu sene. tam kapsamlı bi programdı. Hatta kanser taramaları falan da vardı çok şükür bişey çıkmadı girmeden önce çok korkmuştum :D valla hem de 450 tl.ye yaptrdım ben. İLgilenirsen sana detaylıca açıklarım da canım. aklına gelebilcek her şeye baktılar çok kısa bi sürede.

Arkadaslar merhabalar.

Suan nerdesiniz istanbuldaysaniz yardimci olurum

Arkadaslar merhabalar.

Back