5 yaşındaki yeğenim için acilll.

Bilinmeyen00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2024
13
1
27
Arkadaşlar iyi günler. 5 yaşında erkek yeğenim var. Yeğenim normal her şeyin fotoğraf ve videosunu çekerdi doğa VS. Daha sonra sadece oyun olarak kullandığı telde çıplak şekilde kendini ve cinsel organını 1 2 kere videoya alıyo. Yani odada ailesinden gizli üstünü çıkarıp videoya alıyo geri giyiyor. Ailesi bunu telefondan görüyor. Yani sizce bu ne demektir. Başınıza gelen oldu mu. Yardımcı olur musunuz

Arkadaşlar iyi günler. 5 yaşında erkek yeğenim var. Yeğenim normal her şeyin fotoğraf ve videosunu çekerdi doğa VS. Daha sonra sadece oyun olarak kullandığı telde çıplak şekilde kendini ve cinsel organını 1 2 kere videoya alıyo. Yani odada ailesinden gizli üstünü çıkarıp videoya alıyo geri giyiyor. Ailesi bunu telefondan görüyor. Yani sizce bu ne demektir. Başınıza gelen oldu mu. Yardımcı olur musunuz
5 yaşında ki çocukta telefon ne arıyor? Kendisi serbest youtube ya da başka internet sitelerinde dolanıyormu?

Başıma gelmedi ama aklıma gelen ilk şey yegeninizden bunu sanal ortamda bir başkasının istediği. Umarım böyle değildir tabi. Bir diğeri de kendi vücudunu tanıyor olabilir. İnternette gördüğü cinsel içerikli bir şeylerden etkilenmiş olabilir. Ama yaşı çok küçük ya, ne işi var telefonla?

Telefonda hangi uygulamalar yüklü, interner geçmişi vs ne var ne yok ailesi bakmamış mı?

Beş yaşında çocuk, yetişkin gibi giyinip, çıkaramaz üstünü. Kakalarını bile yapınca annelerini çağrıyorlar. Ailesi videoyu görene kadar anlamamış mı bunun üstü nolmuş diye?

Bence evden birinden görmüştür tamamen soyunup, video çekmeyi. Allah korusun umarım biri böyle yap diye öğretmemiştir.

5 yaşındaki çocuk bunu kendi istediği için cekmez. Üstünde gizlice yapmaZ. Birileri istemiş olabilir.

Ben yorum yapan arkadaslara bi noktada katiliyorum tabiki. Allah korusun birinin yonlendirmesi ile yapmis olabilir fakat sunu da soliym. Benim oglum da 5 e yaklasti. Tam cinsel organiyla ilgilendigi kesfettigi zaman. Ayrica tek basina da soyunup giyinebiliyor. Benim kontrolumde tel kullaniyor yani boyle biseye hic yeltenmedi fakat cinsel bolgeyle vok ilgili bi suredir. Mesela tuvaletini yaptiginda bak anne buyumus falan dio. Arada giyinirken kendi kendine oyun yapiyor pipis kilottan disari kacti die. Ben uzerinde durmuyorum ozellikle iyice odaklamamak icin. Bir de bu surekli olmuyor tabi arada bunu yapiyor. Dediginiz gb beni babasini biseyleri cekmeyi de cok seviyor birbirimizin fotograflarini cekiyoruz. Arada kendini cekiyor. Yegeniniz de sirf oyun olsun diye boyle bi is yapmis olabilir. Sonra silmek falan ne bilsin. Yada yapmamasi geteken bisey yaptiginin farkinda degildir. Bes yasindaki cocuktan disardan biri bunu isteyemez telefon yoluyla. Okumai bilmez gondermeyi bilmez. Boyle ters bi durum varsa zaten icinizden biridir o da videoyu akabinde imha ederdi. Bunun dusuk ihtimal oldugunu dusunuyorum. Be syasinda cocuk telefonla basbasa birakilmamali. Ben yanimda veriyorum cogu uygulamada kilitli mesela sadece oyunlarina girebiliyor. Siz yine de temkinli olun tabiki. Yegeninize sorsaniz size cevap verir kendince neden yaptigini.

Ben 5 yaşındaki çocuğun kendini , kendi özel bolgelerini videoya alacağını düşünmüyorum. Başkası istemiş olabilir, başkasından görmüş olabilir. Çok cokk tehlikeli bir durum.

Benim erkek kuzenim de yapıyordu baya araştırdılar bsy çıkmadı pedagog’a falan da götürdüler, kendini keşfetmek istiyor gibi bir sonuca varıldı

Bu tür davranışlar belirli bir ölçüde normal kabul edilebilir. 5 yaş civarındaki çocuklar, kendi bedenlerini keşfetme ve çevrelerindeki dünyayı anlama sürecindedirler. Bu yaşlarda çocuklar merak duygusuyla bedenlerine ve mahremiyet kavramına dair keşifler yaparlar. Çocuğun kendini görüntülemesi, büyük ihtimalle bu merak ve keşif dürtüsünden kaynaklanıyor olabilir. Bu tür davranışlar, ebeveynlerin doğru yönlendirmesiyle çoğu zaman kendiliğinden sona erer. Aile, durumu büyük bir mesele haline getirmeden, çocuğa bedeninin özel olduğunu ve bazı şeylerin yalnızca kendisine ait olduğunu açıklayabilir. Çocuğun bu konudaki merakını normal karşılamak ve ona yaşına uygun bir şekilde mahremiyet ve sınırlar hakkında bilgi vermek en sağlıklı yaklaşım olur. Ancak, eğer bu davranış sürekli hale gelir veya çocuk kendini rahatsız eden bir durum ya da kişiyle karşılaşmış gibi görünüyorsa, bu durumda bir çocuk gelişim uzmanı veya psikoloğa danışmak faydalı olur. Bu sayede, hem çocuğun gelişimi hem de ailenin yaklaşımı konusunda rehberlik alınabilir.

Ben yazılanlara katılmıyorum 5yaşında çocuk okuma yazma bilmez kim nasıl isteyecekte ona göndericek.
Muhtemelen kendini keşfediyordur.
Sorun 5yaşındaki çocuğun elinde telefon olması ve bu kadar vakit geçirmesi.

Arkadaşlar iyi günler. 5 yaşında erkek tek yeğenim var. Yeğenim normal her şeyin fotoğraf ve videosunu çekerdi doğa VS. Daha sonra sadece oyun olarak kullandığı telde çıplak şekilde kendini ve cinsel organını 1 2 kere videoya alıyo. Yani odada ailesinden gizli üstünü çıkarıp videoya alıyo geri giyiyor. Ailesi bunu telefondan görüyor. Yani sizce bu ne demektir. Başınıza gelen oldu mu. Yardımcı olur musunuz
Tek tek yorumları okudum. Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederiz. Pedogoga götürdük. Videoyu izlettik. Dr kendini keşfettiğini söyledi. Tabiki takip edilmesini ön gördü. Ailesi zaten gayet takipteydi. Lütfen yorum yaparken dikkatli olursak sevinirim. Eline sürekli verilmiyor telefon tablet. Haliyle çizgi film izlemesi için arada bir veriliyor. Onun dışında ondan ona atladıysa bilinmez. Ve bu yaşlarda çok olabiliyormuş böyle şeyler. Kendini tanıdığı için. Onun dışında zaten çocuk psikiyatriyede götürdük. Oda aynı şeyi söyledi. Videoyu izledi Endişelenecek bişey yok. Çocuk kendini tanımaya merak etmiş. Dedi çocuğa sorular sordu. Takipte olmamızı söyledi. Korktuğumuz herhangi Bi durum olmadığında söyledi.

Haliyle çocuk okuma yazma bilmez. Videoyu atmayı hiç bilmez. O kaydettiği tel kendinin bile değil. Yani kamerayla her şeyi çekmeyi seven biri normal ortamda bile. Dr bunları hep göz önünde bulundurarak ve izlediği videoya göre ve çocuğa sorular sorarak, tepki ve cevapları sonucunda çok şükür sadece kendini tanımanın ve merakta olmanın olduğu tanısına vardı. Tabiki takipte olmalı her zaman. Günümüzde her şey çocuklar için çok tehlikeli maalesef. Rabbim herkesin çocuğunu esirgesin.

X