Davranış Bozuklukları 5 Yaşına girecek oğlum,asla yalnız ve odasında yatmıyor..

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

taylaninannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2012
507
132
83
Ankara
2-3 yaş sendromunu cok agır gecirmiş bir evlada sahibim :) Pedagogla görüşmemizde "ilgisiz baba modelinden dolayı cocukta anne bagımlılıgı oluştugunu" söylemişti..Zaten hicbir zaman benım koynumdan ayrılmamıs bır cocuktu ama simdilerde durum daha da beterleşti..Yatagında yatırıp uyutuyorum masal okuyorum veya anımasyon cd ızlıyoruz..uykuya dalıyor, odama gecıyorum,takrıben ıkı saat kadar sonra,dehsete kpılmıs bır sekılde cıglık atarak yanımıza gelıyor.aramıza gırıp yatınca rahatlamıyor yıne de ve sabaha kadar tepınerek ustunu acıyor (sureklı de üşütüyor bu arada tabi) okudugum yontemlerı uygulamaya calıstım, tek basına zor da olsa ugrastım, artık sert cıkmaya basladım, cunku gunduz de son derece zor bır cocuk zaten..NAsıl basa cıkacagımı ve nasıl psikolojisi duzgun bır cocuk yetıstırecegımı bılmıyorum..Fikirlerinizi paylasırsanız sevınırım..

benim kızımdada aynı sorun var.
dogdugundan beri hep uyku problemimiz var.
gece aglamıyo ama sürekli beraber yatmak istiyo ,
uyuttuktan sonra max.2 saat sonra yanıma geliyo,
birbirimize çok düşkünüz ,şimdi ikincide geliyo nasıl alıştırıcam nasıl olcak bilmiyorum.
kendi kendinede asla uyumuyo hep benimle.
çok zor allah yardımcımız olsun

benim kızımdada aynı sorun var.
dogdugundan beri hep uyku problemimiz var.
gece aglamıyo ama sürekli beraber yatmak istiyo ,
uyuttuktan sonra max.2 saat sonra yanıma geliyo,
birbirimize çok düşkünüz ,şimdi ikincide geliyo nasıl alıştırıcam nasıl olcak bilmiyorum.
kendi kendinede asla uyumuyo hep benimle.
çok zor allah yardımcımız olsun

Senin kızın kac yasında canım? Simdi ben de ıkıncıyı dusunuyorum,cunku oglum cok cok ıstıyor,sankı bu fikre hazırmıs gıbı gelıyor bana da.Sankı kardesi olsa duzelecekmiş gibi..Aslında krese baslayınca duzelır demıslerdı ama olmadı. Gecen yıl kres, bu yıl da anasınıfında ama gıtgıde daha kotulesıyor sanki :((

Senin kızın kac yasında canım? Simdi ben de ıkıncıyı dusunuyorum,cunku oglum cok cok ıstıyor,sankı bu fikre hazırmıs gıbı gelıyor bana da.Sankı kardesi olsa duzelecekmiş gibi..Aslında krese baslayınca duzelır demıslerdı ama olmadı. Gecen yıl kres, bu yıl da anasınıfında ama gıtgıde daha kotulesıyor sanki :((
benim kızım da 5 yaşında
aynı kreş gecen yıl bu yılda anaokulunda ,kardeş sevdasıyla yandı ,kardeş geliyo şimdi daha kötü oldu.
bana hergün ''''o çocuk seninle yatıyo bende seninle yatıcam '''diye hergün aynı hergün...
off nasıl düzelcek bilmiyorum

benim kızım da 5 yaşında
aynı kreş gecen yıl bu yılda anaokulunda ,kardeş sevdasıyla yandı ,kardeş geliyo şimdi daha kötü oldu.
bana hergün ''''o çocuk seninle yatıyo bende seninle yatıcam '''diye hergün aynı hergün...
off nasıl düzelcek bilmiyorum

yapma yaa :(( daha karnındayken kıskanmaya basladı oyle mi :(( yanı aslında denılıyor kı sabırlı olun ve onu yatagına yonlendırmekte kararlı olun..ama ınsan yorgun dusuyor..sabah 6da kalkıcam ıse gıtmek ıcın.dolayısıyla butun geceyı onu ıkna etmeye calısarak gecıremıyorum..belkı de hatayı burda yapıoruz, yanımıza gelınce kabul edıyoruz cocukları:50:

yapma yaa :(( daha karnındayken kıskanmaya basladı oyle mi :(( yanı aslında denılıyor kı sabırlı olun ve onu yatagına yonlendırmekte kararlı olun..ama ınsan yorgun dusuyor..sabah 6da kalkıcam ıse gıtmek ıcın.dolayısıyla butun geceyı onu ıkna etmeye calısarak gecıremıyorum..belkı de hatayı burda yapıoruz, yanımıza gelınce kabul edıyoruz cocukları:50:
hamileyim ve çok uykum oluyo gece dayanamıyorum:14:
sabırla gece 6 sefer kalkıyorum sabaha karşı artık dayanamayıp beraber yatıyoruz:50:
uykusuzluk beni mahvediyo ve yine sabırla düzelecegi günü bekliyorum:14:

hamileyim ve çok uykum oluyo gece dayanamıyorum:14:
sabırla gece 6 sefer kalkıyorum sabaha karşı artık dayanamayıp beraber yatıyoruz:50:
uykusuzluk beni mahvediyo ve yine sabırla düzelecegi günü bekliyorum:14:

Haklısın :( ben de aslında mucize bir yöntem arıyorum sanırım:(( 15 yasındakı yegenımın gecelerı hala kalkıp anne babasının yanına yattıgını dusununce de umudumu kaybedıyorum aslında..benım oglum aynı zamanda cok da hırcın inatcı bir cocuk...umarım ılerde kişilik bozuklugu veya davranıs bozuklugu olmaz..benı bunlar ürkütüyor..uyku sorununu cozmek lazım ama nasıl:50: Sağolasın paylastıgın için..sana hayırlı dogumlar ve saglıkla buyutmeler dılıyorum:24:

Haklısın :( ben de aslında mucize bir yöntem arıyorum sanırım:(( 15 yasındakı yegenımın gecelerı hala kalkıp anne babasının yanına yattıgını dusununce de umudumu kaybedıyorum aslında..benım oglum aynı zamanda cok da hırcın inatcı bir cocuk...umarım ılerde kişilik bozuklugu veya davranıs bozuklugu olmaz..benı bunlar ürkütüyor..uyku sorununu cozmek lazım ama nasıl:50: Sağolasın paylastıgın için..sana hayırlı dogumlar ve saglıkla buyutmeler dılıyorum:24:

slm benim oğlumda 4 yaşında hala bizle yatıyor 2 haftadır aynı odada eşiğine yatırmaya alıştırmıştımki taki sukubiduyu izleyene kadar izlediği çizgi film dikkat et oğlum halelet var deyip duruyo halelette hayelet oluyo arkadaşın çocuğu var o şaka olduğunu anlıyo aynı yaşta olmalarına rağmen benimki anlamıyo sakın zorlama çocuğu bence sabırlı ol

benim oğlum 4 yaşına girecek bizde de durum sizninden farksızdı,kendi yatağında uyumaz ,yatağa koyunca Allah vergisi sesini sonuna kadar açar heryeri inletirdi ama 2 haftadır yeni bir yöntem keşfettik... yatağının üzerine bi pano astım ve 3 gün yatağında uyursa ' oyuncak' kazanacağını söyledim. panoda her gün için içi boş bir kutu çizdim,yatağında uyandığı her sabah kutucuğa karekter yapıştırdı vee 3 günü dolduğunda söz verilen hediye alındı. şimdi eskisinden daha iyi çok şükür. bu yöntemi tavsiye ederim

benim oğlum 4 yaşına girecek bizde de durum sizninden farksızdı,kendi yatağında uyumaz ,yatağa koyunca Allah vergisi sesini sonuna kadar açar heryeri inletirdi ama 2 haftadır yeni bir yöntem keşfettik... yatağının üzerine bi pano astım ve 3 gün yatağında uyursa ' oyuncak' kazanacağını söyledim. panoda her gün için içi boş bir kutu çizdim,yatağında uyandığı her sabah kutucuğa karekter yapıştırdı vee 3 günü dolduğunda söz verilen hediye alındı. şimdi eskisinden daha iyi çok şükür. bu yöntemi tavsiye ederim

Cuma gunu ıtıbarıyle 5imizi doldurduk biz ve daha onceden motıve etmıstım onu dogumgununden ıtıbaren yerınde yatacaksın dı mı oglum, ben de sana kocaman bı tır alıcam fılan dıye...tırı aldım..o da sözünü tutmaya calıstı..yerınde uyudu ve yıne ıkı saat sonra aglayarak gelıp koynumuza yettı...ve hatta bu sefer bı de "anne bılıyomusun ben gece yanınıza geldıgımı hatırlamıyorum" demezmı:((iyice dehsete soktu benı..psıkolog bı arkadasımla gorustum, ilgilenelim bıraz dedı...canım cok sıkılıyor bu haline..Allah baska dert vermesın tabi ama umarım duzelir..

benimde 4 yaşında oğlum var...
2 ay içinde odasını ayırıcam,oğluma oglum sana yatak alalaım,şöyle güzel falan diyorum
şimdden reddediyor...benim odam,yatagım orası die yatak odasını işaret ediyoo
çok zor olacagının farkındayım,bide bu aralar korku çıkardı dün akşam siyah ip görmüş yastıgında hareket ediyomuş:50:
gece yastıgın yüzünü değiştirdim:37:hep çizgi filimler yüzünden oluyo bu korku işi:26:
bide allah nasip ederse bu yaz hamilelik düşünüyorum,şimdiden alışsın odasına,bebek olunca beni odaya attınız die üzülür
korku işini nasıl halletcem bilmiyorum,izledigi çizgi filimlerde korkunç deyil aslında ama izlerkenki davırlarından anlıyorum
bazı böülmlerde heycanlanıyo

aksi gibi odada biraz uzak kalıyo,yanyana odalar olsaydı iydii,başka şansımda yokk
nasılolcak bilmiyorum:50:

ben de çok sorunlu bir çocuktum. çevremde çok çocuk olmadığı için pek örnek veremiycem. ben anne babamın yanına gitmezdim ama kardeşlerimle aynı odada olduğum için, ablamın yatağına sokulmak yetiyordu. bence asıl mesele çocuğunuzun hayaletlerden, karanlıktan falan korkuyor olması. yani geceleri tek başına kalamama gibi bi korkusu var. ben geceleri ağlayarak, çığlıklar atarak uyanırdım; çünkü geceleri hep kabuslar görürdüm. her gece uyanıp yanıma gelirlerdi bişiy mi oldu diye. yanlarına alırlardı falan rahatlardım sonra. ama küçükken beni hep korkuturlardı :D kardeşim kocaman bi kızdı, açar korku filmleri izlerdi. sen izlemiyceksin derdi kovardı ama ben de biyerlere saklanıp izlerdim. anneannem de köy efsanelerinden inden cinden bahsederdi. hemen ardından da anlattığı hikayelerin kahramanları kuranı açıp okumaya başlayınca cin yanından uzaklaşmış, alelade bulduğu her yere işeyen biri cinlerin evine işemiş de çarpılmış falan... dine çekmeye çalışırken iyice tırsak etmişti beni. etrafım psikopat kaynıyordu yani :D
sonuç olarak zor bir çocukluktu ama 9 yaşına falan geldiğimde mantıklı düşünmeye başladım. ailemin elinden hiçbirşey gelmemişti mesele bende bitmişti. yavaş yavaş rahatlamıştım. annelere tavsiyem, her çocuk büyürken illaki bazı pürüzler olucak. her meselede panik yapmayın. :D

Nuryolu gibi ben de ödül yöntemini tavsiye ederim. Bizimki de yatmıyordu yatağında. Biz de 15 gün hiç gelmeden kendi yatağında yatarsa onu tatile götüreceğimizi söyledik. Gerçi zaten gidecektik ama yüzmeyi çok sevdiğinden ona ödül oldu :) Eğer bir kere gelirsen sıfırdan başlarız dedik. Biraz gaddarca gibi ama öyle demesek bizi kullanırdı. Nefsiyle mücadele ediyordu her gece yatarken. "bu akşam da gelmek istiyorum ama dayanıcam," deyip kendini telkin bile ediyordu. Biz de bu vesileyle kendi yatağına alıştırmış olduk.

Back