5 yaş çocukta sınırda otizm 😔😔

Dolunay2018

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
7.231
26.158
Selam kizlar kısaca konudan bahsedeyim 5 yaşında erkek evladım var . Dün doktora götürdüm ve doktor sınırda otizim dedi. İlaç başladı. Ama otizim de ne var ne yok diyemem dedi. Hareketli bı çocuk olduğu için sorulara bazisina yanıt verdi bazisina vermedi. Aklı hep farklı yerlerde
Üç hafta sonra gidicez. O zman muayene edicek ama ben o kadar moralsiz ve üzgünüm ki içim de fırtınalar kopuyor dünden beri.
Bana göre dikkat eksikliği var. Dikkati dağınık. Kendimi telkin edemiyorum .. olumlu şeyler söyleyin bana . Ha bu arada bu sene anasınıfına baslicak. Ama benden de ayrılmak istemiyor.

Merhaba canim beş yaş için geç tanı degilmiki otizm tanısının konması acaba yani beş yaşına gibi birşeyler farketmedinizmi
Aslinda dedim ya hiperaktivite bir çocuk ama dünkü doktor öyle söyledi. Yani farkedilicek bariz bı durumuda.yok. onun öncesi gelişim testi yapıldi doktora sordum. Dikkat dağınıklığı var otizm değil dedi.

Göz teması, tekrarli hareketler takıntılar varmi? 5 yaş çok geç değil mi, okul içinde geç bir yaş artık çocukları evde oyalamak imkansız. Oyun grubu vs katıldı mi akran ilişkileri nasıl?
Göz teması iyi . Tekrarlı hareket dinazorlari çok seviyor onlarin taklitini yapar.. kreşe verdim öğretmen çocuğu disladi sırf durmak istemediği iicin. Bizde günlük.etkinliklere gidiyoruz arkadaşları ile arası iyi oynar oyun kurar. Ama etkinliği yapmak istemez.. yada bı parka gidelim oynar.

Telefona bakıyordu tamamen kestim bir ay kadar tvyede günde 40 dakika bakiyor
Maalesef telefon tabletle çok vakit geçirince otizim belirtileri çok gösteriliyormus. Takip ettiğim iki uzman da aynı şeyi söylüyor . Biri Handan Kılınç ona lütfen insta dan göz gezdirin bu konuyla ilgileniyor. Bildiğim kadarıyla ekranı sıfıra indirip tamamen çocukla iletişimde kaldırıyor ama tabi ki bunun bir yöntemi vardır muhakkak profesyonel desteğiyle yapılmalı ki ters tepmesin

İlk defa okula başlayacaksa geç kalmışsınız maalesef. Otizm şüphesi erken yaşta oluşur ve hemen harekete geçilir. Çocuğunuzu yaz okuluyla başlatın. Oğlum 19 aylıktı kreşe verdim. Çalışıyordum ama annem bakıyordu. Konuşma yoktu. Tek kelime yoktu. Telefon tablet televizyon asla vermemiştim. Kreşe başlatıp ben de sürekli etkinlik yaptırmıştım. 1 yıl sonra sonuç vermişti. Anne baba demeye başlamıştı falan. Üzülmek yok. Çocuk için meler yapabilirim diye odaklanma zamanı. Çaresi olan şeyler neyseki bunlar.

İlk defa okula başlayacaksa geç kalmışsınız maalesef. Otizm şüphesi erken yaşta oluşur ve hemen harekete geçilir. Çocuğunuzu yaz okuluyla başlatın. Oğlum 19 aylıktı kreşe verdim. Çalışıyordum ama annem bakıyordu. Konuşma yoktu. Tek kelime yoktu. Telefon tablet televizyon asla vermemiştim. Kreşe başlatıp ben de sürekli etkinlik yaptırmıştım. 1 yıl sonra sonuç vermişti. Anne baba demeye başlamıştı falan. Üzülmek yok. Çocuk için meler yapabilirim diye odaklanma zamanı. Çaresi olan şeyler neyseki bunlar.
Kreşe vericektim daha küçükken bezinden dolayı almadılar çok yere sordum. Bezide geç bırakınca bı yere verdim . Öğretmen birebir oyun grubuna götürün dedi disladi oğlumu. Bende aldım ordan etkinliklere götürüyorum hala.

Cocuk 1 yil sonra 1. Sinifa baslayacak ne otizmi..
Bir tanisi vardir, fakat tanının dogrulugu ve surecin devami icin birden fazla doktorla gorusun
Yani bende öyle düşünüyorum herşeyi anlıyor. Göz teması kuruyor. Sadece dikkati dağınık ama asistan doktor kesin konuşmasada hemen tanıyı koydu üstelik oğlumu ilk kez gördü. Yine goturucem farklı doktorlara bu şekilde zaten bekleyemem

Maalesef telefon tabletle çok vakit geçirince otizim belirtileri çok gösteriliyormus. Takip ettiğim iki uzman da aynı şeyi söylüyor . Biri Handan Kılınç ona lütfen insta dan göz gezdirin bu konuyla ilgileniyor. Bildiğim kadarıyla ekranı sıfıra indirip tamamen çocukla iletişimde kaldırıyor ama tabi ki bunun bir yöntemi vardır muhakkak profesyonel desteğiyle yapılmalı ki ters tepmesin
Tamamdir takip edicem teşekkür ederim

X