• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 yaş çocugum hayatimi burnumdan getiriyor benimki gibi cocugu olan var mi?

handegunerler

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2023
168
-124
13
38
Cocugum 5 yasinda gun geçtikçe çıldırıyor.Sinirli sürekli hayir diyen bir cocuk oldu.Söz dinlemiyor bana vuruyor babasına vuruyor.Alçak sesle de konuşsam kendisi bağırarak cevap veriyor.Alttan alıyorum olmuyor sakin konusuyorum olmuyor kızıyorum olmuyor bazen ben de vuruyorum bacaklarına çaresi kalıyorum şaştım kaldım ne yapacağımı bilemez durumdayım.Ayni durumu yaşayan anneler var mi?

Cocugum 5 yasinda gun geçtikçe çıldırıyor.Sinirli sürekli hayir diyen bir cocuk oldu.Söz dinlemiyor bana vuruyor babasına vuruyor.Alçak sesle de konuşsam kendisi bağırarak cevap veriyor.Alttan alıyorum olmuyor sakin konusuyorum olmuyor kızıyorum olmuyor bazen ben de vuruyorum bacaklarına çaresi kalıyorum şaştım kaldım ne yapacağımı bilemez durumdayım.Ayni durumu yaşayan anneler var mi?

Oyun terapistine götürürseniz faydasını görürsünüz

Universite hastanelerinde tamamen ucretsiz gelisimsel pediatri bolumleri var, oraya goturup durumunuzu anlatin, muhtemelen sorununuza yonelik olarak ya kendileri ilgilenirler ya da psikiyatri, pedagog gibi uzmanlara yonlendirirler.

Vurmayın ne olur 🥺çok çaresiz kalıyorsunuz muhakkak anlıyorum ama başka bir odaya geçip sakinleşin. Yukarda bir arkadaş da yazmış eğitim araştırma hastanelerinde çocuk gelişimi bölümüne götürebilirsiniz.
Sonrasinda çektiğim vicdan azabını anlatamam size

Eşinizle gün içerisinde iletişiminiz nasıl ya da nasıldı ? Size davranışı nasıl? Okulda arkadaşlarına davranışları nasıl kolay oyun kurabilir mi adapte sorunu var mi gün içerisinde çok mu hareketli tüm bunlar etken 5 yaş sendromunu ağır geçiriyor olabilir ya da altta yatan başka bir sorun olabilir pedagoga götürün çok faydası olacaktır.

Aynı bebeden 3 yas versiyonu bizim evde 😄 sağlık olsun düzelir diye umuyordum bunu görünce umudum bitti destek alın en iyisi

Gorumcemin oglu da böyleydi. Okula baslayinca duzeldi. O düzelince de kendisinden 4 yas kucum olan kardesi ayni boyle oldu annesiyle evdeyken. Gorumcemin fazla simartici ilgisinden kaynaklaniyor gibi görünüyordu onlarin durumu. Sizle evde yalnız olduğu ortamdan cikarsa duzelmeler olabilir. Kreşe anaokuluna gitmiyorsa baslatin bence

Aynı cocuğun 3 yasında olanından bende de var uyku yok aglama zırlama gırla.Oyun terapistine götürdük iki tarafta da ilk torun bizim de ilk cocuğumuz bakıcısı yengemiz derken sımartma degil de fazla ilgiden olmuş öyle dedi terapist.Cocuk ya dikkat cekmek icin öyle yaparmıs ya da fazla ilgiden ve sınır bilemediginden zorlanırmış da böyle yaparmış.Sınır koyma konusunda da biraz esnekmişiz siz de bir yardım alin derim ben.Terapiste gittik gideli sanki daha az tutturuyor bir seylere bir anda düzelmiyor maalesef zamanla,siz de vakit kaybetmeden götürün bence bir de ekran süresini azaltın

Aynı cocuğun 3 yasında olanından bende de var uyku yok aglama zırlama gırla.Oyun terapistine götürdük iki tarafta da ilk torun bizim de ilk cocuğumuz bakıcısı yengemiz derken sımartma degil de fazla ilgiden olmuş öyle dedi terapist.Cocuk ya dikkat cekmek icin öyle yaparmıs ya da fazla ilgiden ve sınır bilemediginden zorlanırmış da böyle yaparmış.Sınır koyma konusunda da biraz esnekmişiz siz de bir yardım alin derim ben.Terapiste gittik gideli sanki daha az tutturuyor bir seylere bir anda düzelmiyor maalesef zamanla,siz de.vakit kaybetmeden götürün bence bir de ekran süresini azaltın

Aynı cocuğun 3 yasında olanından bende de var uyku yok aglama zırlama gırla.Oyun terapistine götürdük iki tarafta da ilk torun bizim de ilk cocuğumuz bakıcısı yengemiz derken sımartma degil de fazla ilgiden olmuş öyle dedi terapist.Cocuk ya dikkat cekmek icin öyle yaparmıs ya da fazla ilgiden ve sınır bilemediginden zorlanırmış da böyle yaparmış.Sınır koyma konusunda da biraz esnekmişiz siz de bir yardım alin derim ben.Terapiste gittik gideli sanki daha az tutturuyor bir seylere bir anda düzelmiyor maalesef zamanla,siz de.vakit kaybetmeden götürün bence bir de ekran süresini azaltın
Merhaba bende oglumu yarın baslatıyorum oyın terapistine bizde de kural ve sınır tanımama sorunu var umarım iyi gelir bizede sizin nasıl geçti terapiler? Bizimki oyun grubunda falan durmuyor sınıfta kural ne bilmiyor sorunumuz bu

Merhaba bende oglumu yarın baslatıyorum oyın terapistine bizde de kural ve sınır tanımama sorunu var umarım iyi gelir bizede sizin nasıl geçti terapiler? Bizimki oyun grubunda falan durmuyor sınıfta kural ne bilmiyor sorunumuz bu
Ilk basta oturmuyordu yerine oyun grubunda ya da terapistle sohbet esnasında kadin bir sey soruyor kizim bambaska cevaplar veriyor falan ona da öfke nöbetlerini sergiledi simdi azaldı biraz ama babaannesini her görüşte başa dönüyoruz sanki görmüyor görmüyor bir görüyor tepetaklak oluyoruz babaannesini uyariyoruz ama ben napiyorum ki diyor kadin otururken bile kizimdan izin alıyor onu öyle yapalım mı izin verir misin vs. Cocuk birden emir veren saygisiz biri haline geliyor.Babannesinden sonra bir basa dönüyoruz bu terapi süreci tamamlanana kadar görüstürmeyeceğim ben cidden cok yoruldum ciddi mamada yaşlandım bunu hissedebiliyorum buna ek olarak uyku sorunumuz da var

Ilk basta oturmuyordu yerine oyun grubunda ya da terapistle sohbet esnasında kadin bir sey soruyor kizim bambaska cevaplar veriyor falan ona da öfke nöbetlerini sergiledi simdi azaldı biraz ama babaannesini her görüşte başa dönüyoruz sanki görmüyor görmüyor bir görüyor tepetaklak oluyoruz babaannesini uyariyoruz ama ben napiyorum ki diyor kadin otururken bile kizimdan izin alıyor onu öyle yapalım mı izin verir misin vs. Cocuk birden emir veren saygisiz biri haline geliyor.Babannesinden sonra bir basa dönüyoruz bu terapi süreci tamamlanana kadar görüstürmeyeceğim ben cidden cok yoruldum ciddi mamada yaşlandım bunu hissedebiliyorum buna ek olarak uyku sorunumuz da var
Ben de ne kadar kibar olursam kızım o kadar saygısızlaştı artık tam kibar davranmıyorum yerine göre sert yapıyorum kendimi ben ne kadar yumuşak oldukça tepeme çıktı

Back