Herkese merhabalar.
Benim hikayem şöyle:31 yaşında iken evlendim,4 ay sonra 3 haftalık düşük yaptım,sonra 2 kez 3haftalık düşük oldu.
çoook doktorlara gittim,1 rahim filminde sağ tüp tıkalı dediler laparoskopi oldum-güya geçiş açıldı.tedavi oldum-sonuç gene negatif.sonra 3 aşılama yapıldı-negatif.
Tüp bebeğe gittim:
1 tüp bebek:herşey çok güzel gitti,12 yumurta-6 embrion(a-kalite)-----negatif
2 tüp bebek:herşey harika 9-yumurta-7 embrion ,3 tane transfer, 4 tane donduruldu----negatif.
Moralim okadar bozukki adeta dünyam yıkıldı tamamen hayal kırıklıgı yaşadım.doktorla konuştum bana çok şaşırdığını söyledi(çok umutluydu).benim histeroskopi olmam lazım dedi--oldum(birşey çıkmadı).
3 tüp bebek:gene herşey harika dondurulmuş çözülmüş 4 tane, 2 tane seçilmiş embrion transfer edildi----12 gün kan vermeye gittim sonuç 56 çıktı,2 gün sonra tekrar kan vermeye gittim --sonuç 86 çiktı, 2 gün sonra tekrar test ve tekrar test .20 günlük hamileydim--normalde o günlerde kan testi 1000 üzerinde olması gerekirken benimki sadece 500.doktor aradı dedi ki tümilaçları bırak,kimyasal gebelik,3 günekadar adet görürsün. Bi iki gün sonra adet oldum..
Bir müdet sonra başka kliniğe gittim,okadar testler yapıldı ki dosyama sığmıyor artık.tekrar rahim filmi çektirdim(felaket gibiydi) tüpler her ikisi de tıkalı ve
bozuk çıktı artı chlamydiya testi yüksek çıktı(klamidiya bakteri yuzunda tüpte sıvı toplanıyor ve rahim içine akıyor -embrioyonu öldürüyor).doktor iki tüp de alınması lazım dedi.1 ay sonra tüplerimi ikiside aldırdım.1 ay sonra 4 cü tüp bebek yaptırdım(başka hastanede).
4 tüp bebek:herşey normaldi,kaç yumurtam toplandığını söylemediler, 5 günlük embriyon transfer edildi( blastokist denir)--------negatif
şuan 39 yaşındayım ve yetişemiyecemi düşünüyorum,o yüzden çoooooook kötüyum.ama 5 kez ya bahçeci fulya ya da memorial hastanede yaptırmayı düşünüyorum.
Allah izin verirse bebeğimi kucağıma alırım.
şimdi bahçeci fulya tüp bebek merkezde yeni bir çağ başladı diye duydum--era testi.
Yaptıran varmı?
Bu benim son şansım--çünkü ne gücüm kaldı ne de param
Beni dinleyen herkese çok teşekkür ederim.
cnm allah yardımcn olsun. Inşallah bu sefer bebeklerini kucagına alırsın. Era testi duymadım. Ama bende fulya tup merkez i ile gebe kaldım.gebelik aşısı yaptırdım 600 tl sanada tavsiye ederim çok iyi bır merkez.aytun hanımı erbıl beyı tavsiye ederim. Bırde stresten uzaklaşmk için akupunktur deneyebilirsin .adak ada ve sadaka ver.olumsuzlukları uzaklaştırsn senden.uzerınde dua taşı ben bebek dusmesin dıye (el musavvıru) yazılı bır kagıdı ve cevsenı ustumde taşıyorum.elımı karnımın uzerıne koyup 99 kere (ya mubdıu)okuyorum. Nazar dualarını oku bol bol. Hersey allahın yardımı ile oluyor. Yurekten inan hayırlısı ile olucak inşallah cnm
çoook ama çok teşekkür ederim.
Gebelik aşısı nedir ve nasıl yapılıyor anlatırmısın lütfen?
cnm yumurta toplama gunu kolundan herzamanki gıbı kan alıyor lar sonra bu kanı işlemden geçirip hucrelerıne ayrıyorlar içinde bebegın tutunmasına yardım edecek hucreler kalıyor. Transferden ıkı gun önce aynı transfer oluyormuş gıbı rahmıne bu kanı verıyorlar.ıkı gun sonra da transferin yapılıyor. çok basit bır ışlem.
canım kusuruma bakma,ama o aşı yani kan serumu rahimden akmıyor sonra?
Yok cnm akmıyor zaten azıcık bır sıvı rahım yıkanmış gıbı oluyor. Ama sıvı leke vs bısey gelmıyor işlemden snra.transferden snra ne zaman idrar yaptın? Ben ılkınde karnım patlıcak gıbı oldu çişimi yarım saat snra yaptm.ikincide .transfere gırmeden bıraz çiş yptım.ve bır bucuk saat hıc kalkmadm tuvalete. Belki onunda faydası olmuş tur.sende dene
her şeye çok güvenmeyin bol bol araştırın ...sizin yaşadıklarınızın benzerini erkek interfilesi yüzünden ben o çok övülen yerde bahçecide yaşadım...7 tüp bebek 2 si ankara 5 tanesi bahçeci...yemedim içmedim onlara yedirdim...sonunda pardon yani gibi bir şey oldu...hala devam etmeliymişim şansım varmış yuuuuh dedim...şimdi yaş oldu 40 2yıl önce bu tedavilere de nokta koyduk.. senin şansın açık olur inşallah ..ama bunların Anadolu yakasında da yerleri var doktorlar ortak yerinden dolayı fiyat daha makul diyorlar...parayı önemsemediğini tahmin edebiliyorum ama birde böyle el elde başbaş başda kocaman bir sıfır alınca daha çok için yanıyor inanHerkese merhabalar.
Benim hikayem şöyle:31 yaşında iken evlendim,4 ay sonra 3 haftalık düşük yaptım,sonra 2 kez 3haftalık düşük oldu.
çoook doktorlara gittim,1 rahim filminde sağ tüp tıkalı dediler laparoskopi oldum-güya geçiş açıldı.tedavi oldum-sonuç gene negatif.sonra 3 aşılama yapıldı-negatif.
Tüp bebeğe gittim:
1 tüp bebek:herşey çok güzel gitti,12 yumurta-6 embrion(a-kalite)-----negatif
2 tüp bebek:herşey harika 9-yumurta-7 embrion ,3 tane transfer, 4 tane donduruldu----negatif.
Moralim okadar bozukki adeta dünyam yıkıldı tamamen hayal kırıklıgı yaşadım.doktorla konuştum bana çok şaşırdığını söyledi(çok umutluydu).benim histeroskopi olmam lazım dedi--oldum(birşey çıkmadı).
3 tüp bebek:gene herşey harika dondurulmuş çözülmüş 4 tane, 2 tane seçilmiş embrion transfer edildi----12 gün kan vermeye gittim sonuç 56 çıktı,2 gün sonra tekrar kan vermeye gittim --sonuç 86 çiktı, 2 gün sonra tekrar test ve tekrar test .20 günlük hamileydim--normalde o günlerde kan testi 1000 üzerinde olması gerekirken benimki sadece 500.doktor aradı dedi ki tümilaçları bırak,kimyasal gebelik,3 günekadar adet görürsün. Bi iki gün sonra adet oldum..
Bir müdet sonra başka kliniğe gittim,okadar testler yapıldı ki dosyama sığmıyor artık.tekrar rahim filmi çektirdim(felaket gibiydi) tüpler her ikisi de tıkalı ve bozuk çıktı artı chlamydiya testi yüksek çıktı(klamidiya bakteri yuzunda tüpte sıvı toplanıyor ve rahim içine akıyor -embrioyonu öldürüyor).doktor iki tüp de alınması lazım dedi.1 ay sonra tüplerimi ikiside aldırdım.1 ay sonra 4 cü tüp bebek yaptırdım(başka hastanede).
4 tüp bebek:herşey normaldi,kaç yumurtam toplandığını söylemediler, 5 günlük embriyon transfer edildi( blastokist denir)--------negatif
şuan 39 yaşındayım ve yetişemiyecemi düşünüyorum,o yüzden çoooooook kötüyum.ama 5 kez ya bahçeci fulya ya da memorial hastanede yaptırmayı düşünüyorum.
Allah izin verirse bebeğimi kucağıma alırım.
şimdi bahçeci fulya tüp bebek merkezde yeni bir çağ başladı diye duydum--era testi.
Yaptıran varmı?
Bu benim son şansım--çünkü ne gücüm kaldı ne de param.
Beni dinleyen herkese çok teşekkür ederim.
her şeye çok güvenmeyin bol bol araştırın ...sizin yaşadıklarınızın benzerini erkek interfilesi yüzünden ben o çok övülen yerde bahçecide yaşadım...7 tüp bebek 2 si ankara 5 tanesi bahçeci...yemedim içmedim onlara yedirdim...sonunda pardon yani gibi bir şey oldu...hala devam etmeliymişim şansım varmış yuuuuh dedim...şimdi yaş oldu 40 2yıl önce bu tedavilere de nokta koyduk.. Senin şansın açık olur inşallah ..ama bunların anadolu yakasında da yerleri var doktorlar ortak yerinden dolayı fiyat daha makul diyorlar...parayı önemsemediğini tahmin edebiliyorum ama birde böyle el elde başbaş başda kocaman bir sıfır alınca daha çok için yanıyor inan
her şeye çok güvenmeyin bol bol araştırın ...sizin yaşadıklarınızın benzerini erkek interfilesi yüzünden ben o çok övülen yerde bahçecide yaşadım...7 tüp bebek 2 si ankara 5 tanesi bahçeci...yemedim içmedim onlara yedirdim...sonunda pardon yani gibi bir şey oldu...hala devam etmeliymişim şansım varmış yuuuuh dedim...şimdi yaş oldu 40 2yıl önce bu tedavilere de nokta koyduk.. senin şansın açık olur inşallah ..ama bunların Anadolu yakasında da yerleri var doktorlar ortak yerinden dolayı fiyat daha makul diyorlar...parayı önemsemediğini tahmin edebiliyorum ama birde böyle el elde başbaş başda kocaman bir sıfır alınca daha çok için yanıyor inan
Era testi aklima yatti maliyeti ne kadardir acaba pahali bisimidir fiyat ogrendinizmi
Hımm aslında pahalı ama denenebilir deneyenler olmuşmu acaba sonuc alanlar merak ettim dogrusuevet,sadece bahçecı fulya da bu test var,maliyeti 1850 tl
hımm aslında pahalı ama denenebilir deneyenler olmuşmu acaba sonuc alanlar merak ettim dogrusu