Merhaba, salı günü benim başıma geldi. regl olur gibi kanama ve et parçaları geldi. çok korktum. tüp bebek merkezini aradım. en yakin kadın doğuma git kese var ise ilaclarina devam et dedi. ya yoksa dedim. o zaman başka konuşacağız dedi. eğer alttan muayene etmek isterse o daha iyi alttan baksın dedi tüp bebek merkezindeki hemşire. gittim doktora, galiba doktor da çıkmak üzereymiş. aradılar doktoru kanamalı hasta tüp bebek gönderelim mi dediler. kabul etti beni. ama yalvarıyorum doktora nolur iyi bir şey de diye. bana alttan baktı. kese duruyor ama kanama kesende var. düşük riskin devam ediyor dedi. şimdi serum vuralim hatta bu gece burada gözetimde kal dedi. kalırım iyi olsun bebeğim dedim. acilde 2 serum vurdular. kanama azaldı durma noktasına geldi. tekrar nöbetçi doktor kontrol etti. o dedi 2 kese var ama biri kanama kesesi olabilir net bir şey demek için erken dedi. yatisim yapıldı. sabah 5e kadar 2 tane serum yedim. ama kanama durmuştu. gece bir ara tuvalette kabız gibiydim ıkınma yaşadım yine leke geldi. Sabah oldu doktor odasına götürdüler. doktor 1 serum daha vercem çıkışını yaparsınız, ama düşük riskin devam ediyor çok dikkat et hep yat dedi. kanama tamamen durdu tabi. dün yani persembe ufaktan kahve leke gördüm zaten iğneye hastaneye gidiyordum. gitmisken doktorun odasına çıktım kizlar kontrol kaydı açıyoruz garanti olsun git dedi. ona gore oksapar ignemi olacaktim çünkü. baktı ve burda 2. kese var ikiz bu dedi
düşük riskin devam ama çok yüksek değil sen korkma hareket etme hep yat dedi. kanama kesesi var ufaktan dedi. sol kasiklarimdan sırtıma vuran ağrı var dedim. e büyüyor kese yer ediniyor dedi. bebekleri göremedik tahminim 5 haftalik benimde. 30 eylul son regl başlangıcım. 17 ekim transfer günüm.
bir de doktor dedi ki tüp bebeklerde genelde yaşanan durum bu. genel olarak çoğunda kanama oluyor.
yani demem o ki hiç korkma. sadece hep yat. yataktan tuvalete gitmem 5 dk o kadar küçük adımlarla yürüyorum ki
ailenden biri gelsin yanına, yemegini hazirlasin yardim etsin. ben hazir sofraya oturup kalkıyorum.
Allah'in izniyle bebeklerimize sağlıkla, hayırlısıyla zamanında kavuşmak nasip olsun