• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık 5 gün sonra kızım olcak ama hala ismi yok! Stres oldum ben ya!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

asya44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
68
1
46
Sivas
Sizler nasıl uygun görüyorsunuz isimleri cocuklarınıza? hiç bir ismi yakıştırmıyorum, korkuyorum sonunda alelade bir isim olcak diye,çünkü az zaman kaldı.

Canım fikir istemişsin bende fikir vereyim..tabi yine sen kendin karar vereceksin. ama sana tavsiyem şu farklı olsun diye kızına anlamsız abuk subuk isimler koyma.. iyi araştır anlamını her duyduğunada inanma.. yok cennete düşen ilk yağmur damlasıymış yok cennetteki çiçekmiş,bilmem su damlasıymış cennete kim gitmişde görmüş.. Tabi kuranda geçen Kevser,Firdevs, Tuba, İrem, Huri, Meryem,Melek ,Nisa,Nur , Havva gibi isimleri düşünebilirsin.. tabi Kuranda geçmesi şart değil anlamı güzel olsun yeter....

Nisa ismini bende çok seviyorum. Değişik olarak elçim isminide çok seviyorum veya elçin. Ece,zehra,ışıl,duru ada,öykü..

Senin kendi ismin mi bilmiyorum ama asya benim hoşuma giden isimlerden ve kızım olursa koymayı düşündüğüm bi isim..
diğer örnekler
peygamber efendimizin kızları Zeynep, Fatıma, Rukiye,Gülsüm
Hanımları Ayşe, Hatice Kübra,
Sahabe hanımlardan,Sümeyye,Sümeyra,Afra,Selma,Esma, Cemile,

Benim en sevdiklerim.. Zeynep,Elif, Beyza, Zehra,Asya, Hira, Hilal,daha vardır genelde hep kız ismi düşünürüm ama bukadarı geldi..

Canım fikir istemişsin bende fikir vereyim..tabi yine sen kendin karar vereceksin. ama sana tavsiyem şu farklı olsun diye kızına anlamsız abuk subuk isimler koyma.. iyi araştır anlamını her duyduğunada inanma.. yok cennete düşen ilk yağmur damlasıymış yok cennetteki çiçekmiş,bilmem su damlasıymış cennete kim gitmişde görmüş.. Tabi kuranda geçen Kevser,Firdevs, Tuba, İrem, Huri, Meryem,Melek ,Nisa,Nur , Havva gibi isimleri düşünebilirsin.. tabi Kuranda geçmesi şart değil anlamı güzel olsun yeter....

Tesekkur ederim,bende anlamlı olsun istiyorum, o yüzden cok eliyorum.ku
Aga hoş geliyo ama bı bakıyorum anlami saçma.

Senin kendi ismin mi bilmiyorum ama asya benim hoşuma giden isimlerden ve kızım olursa koymayı düşündüğüm bi isim..
diğer örnekler
peygamber efendimizin kızları Zeynep, Fatıma, Rukiye,Gülsüm
Hanımları Ayşe, Hatice Kübra,
Sahabe hanımlardan,Sümeyye,Sümeyra,Afra,Selma,Esma, Cemile,

Benim en sevdiklerim.. Zeynep,Elif, Beyza, Zehra,Asya, Hira, Hilal,daha vardır genelde hep kız ismi düşünürüm ama bukadarı geldi..

Asya benim en sevdiğim isim. Evlenmeden önce bile kızım olursa Asya koycam diyodum.ama şimdi is ciddiye binince daha anlamlı bisey olsun diye düşünüyoruz.

Allah yardimcin olsun, iyi dogumlar

ilk bebeginizmi?

bizim bir kizimiz var Esila suan 7 aylik hamileyim ve oglumuza isim ariyoruz?!

Begendigim KIZ isimler arasinda,

sidelya , ikra, ceylin, sara aleyna, hira, miray, melda, Melin veya melinay, Eslem, ravza, buğlem, nilda, mislina, sanem...

Asya benim en sevdiğim isim. Evlenmeden önce bile kızım olursa Asya koycam diyodum.ama şimdi is ciddiye binince daha anlamlı bisey olsun diye düşünüyoruz.
canım asya çok hoşuna gidiyorsa koy derim benimde düşündüğüm bi isim yanına da daha anlamlı bi isim koyarsın..
örneğin kuranda geçiyor diye de her isim konmaz anlamını bilmek lazım alara mesela üzerinize demek sadece orda anlatılan bi konuda geçen sıradan bi kelime..kulağa hoş geliyor diye koyuyorlar hüma onlar demek ünzile indirildi demek ve çok popüler olan bi isim şu sıralar.. ve geçen sene ecrin Allahın hediyesi diyorlar anlamına ama arapçada karşılığı ücret birşeyin karşılığı gibi bi anlamı var..

ilk bebeginizmi?

sidelya , ikra, ceylin, sara aleyna, hira, miray, melda, Melin veya melinay, Eslem, ravza, buğlem, nilda, mislina, sanem...

Evet ilk bebeğim,zorlanmamsaniyodum bu isim konusunda ama zor bı ismiş, aslında kararsız değilimde ama isim konusunda bı türlü karar veremiyoruZ. EVLA diye düşünüyorum nasıl sizce

evlayı ilk defa duydum anlamınıda bilmiyorum ama bende duyulmadık olsun diye abuk sabuk isimler konulmasına karşıyım irem düşünmüştük onunda anlamı yanlış biliyormuş o yüzden vazgeçtik asya benim de düşündüğüm bir isim cemreyede ateş parçası dediler duru alya tuana eslem esila ecrin ceylin ceyla oldu şimdiki bütün çocukların adı o yüzden şeçmek zor

ilk bebeginizmi?

Esila
Çoğu anne ve baba isim koyarken iki şeye dikkat ediyor: kulağa hoş gelmesine ve Kuran-i-Kerim’de geçmesine.
Bu yüzden son zamanlarda Esila ismi ön planda.
Fakat Esila Asila’yla karıştırılıyor. Asila Kuran’da geçen ve ‘akşam’ anlamına gelen bir kelimedir.
Araplar Asila kelimesini isim olarak kullanmıyorlar.
Esila ise Kuran’da geçmeyen ve anlamsız olan bir isimdir!

Buğlem
Internette yazan anlami: Cenneti müjdeleyen melek
Gerçek anlami: eski bir kızılderili dilinde 'bereket yüklü bulut'
Ikra
Anlam:
1.‘Oku’ diye emretmek
2. Selam göndermek
3. Kiraya vermek
Nilda
Nilda son zamanlarda hakkında en çok soru aldığım isimlerden biri.
Bazı sitelerde Nilda’nın anlamı ‘Cennet kapısındaki meleklerden birinin adı’ olarak geçiyor.
Nilda her ne kadar kulağa hoş gelen bir isim olsa da, anlamı bu değil...

Nilda Ispanyol/Italyan kökenli bir isimdir ve 'savaşa hazır olan kadın, kadın asker' gibi anlamlar taşır.
Iddia edildiği gibi Cennet kapısında bir melek değil!
Sanem
Anlam:
1. Kâfirlerin, önünde ibadet ettikleri heykel, put.
2. Çok güzel olan
eylin
Çoğu yerde Ceylin’in anlamı ‘Cennet kapısı’ olarak belirtilmiştir. Fakat Ceylin Kuran-ı-Kerim’de geçmeyen ve ‘Cennet kapısı’ anlamına gelmeyen bir isimdir! Cennetin sekiz kapısı vardır: Salat, Cihad, Reyyan, Sadaka, Hac, Af, Eymen ve Zikir-İlim kapısı. Gördüğünüz gibi Ceylin bu kapılar arasında yer almıyor.
Ceylin Ingiliz bir isim olan Jaylin’in Türkçeleştirilmiş halidir. Jaylin ‘sakin’ manasına gelen bir isimdir. Ceylin veya Jaylin ismini koymak bir Müslüman için uygun değildir.
Ceyl Farsçada 'yengeç' demek. Ceylin'in baska bir anlami: yengeç yuvasi.

evlayı ilk defa duydum anlamınıda bilmiyorum ama bende duyulmadık olsun diye abuk sabuk isimler konulmasına karşıyım irem düşünmüştük onunda anlamı yanlış biliyormuş o yüzden vazgeçtik asya benim de düşündüğüm bir isim cemreyede ateş parçası dediler duru alya tuana eslem esila ecrin ceylin ceyla oldu şimdiki bütün çocukların adı o yüzden şeçmek zor

Evla daha iyi daha üstün anlaminda

Canım Cemre benimde hoşuma giden ve düşündüğüm isim Ama peygamber efendimiz onu Cemileyle değiştirmiş.yani konulmasını uygun bulmamış..

Esila
Çoğu anne ve baba isim koyarken iki şeye dikkat ediyor: kulağa hoş gelmesine ve Kuran-i-Kerim’de geçmesine.
Bu yüzden son zamanlarda Esila ismi ön planda.
Fakat Esila Asila’yla karıştırılıyor. Asila Kuran’da geçen ve ‘akşam’ anlamına gelen bir kelimedir.
Araplar Asila kelimesini isim olarak kullanmıyorlar.
Esila ise Kuran’da geçmeyen ve anlamsız olan bir isimdir!

Buğlem
Internette yazan anlami: Cenneti müjdeleyen melek
Gerçek anlami: eski bir kızılderili dilinde 'bereket yüklü bulut'
Ikra
Anlam:
1.‘Oku’ diye emretmek
2. Selam göndermek
3. Kiraya vermek
Nilda
Nilda son zamanlarda hakkında en çok soru aldığım isimlerden biri.
Bazı sitelerde Nilda’nın anlamı ‘Cennet kapısındaki meleklerden birinin adı’ olarak geçiyor.
Nilda her ne kadar kulağa hoş gelen bir isim olsa da, anlamı bu değil...

Nilda Ispanyol/Italyan kökenli bir isimdir ve 'savaşa hazır olan kadın, kadın asker' gibi anlamlar taşır.
Iddia edildiği gibi Cennet kapısında bir melek değil!
Sanem
Anlam:
1. Kâfirlerin, önünde ibadet ettikleri heykel, put.
2. Çok güzel olan
eylin
Çoğu yerde Ceylin’in anlamı ‘Cennet kapısı’ olarak belirtilmiştir. Fakat Ceylin Kuran-ı-Kerim’de geçmeyen ve ‘Cennet kapısı’ anlamına gelmeyen bir isimdir! Cennetin sekiz kapısı vardır: Salat, Cihad, Reyyan, Sadaka, Hac, Af, Eymen ve Zikir-İlim kapısı. Gördüğünüz gibi Ceylin bu kapılar arasında yer almıyor.
Ceylin Ingiliz bir isim olan Jaylin’in Türkçeleştirilmiş halidir. Jaylin ‘sakin’ manasına gelen bir isimdir. Ceylin veya Jaylin ismini koymak bir Müslüman için uygun değildir.
Ceyl Farsçada 'yengeç' demek. Ceylin'in baska bir anlami: yengeç yuvasi.
Aklimdaki isimlerden biride REYYAN zaten

Ecrin , Aleyna , Ünzile bunlar isim değil biri bağlaç ikisi sıfat insanlar hoşuna giden isimlere kendileri anlam yükleyeme başladılar artık.

Evet ilk bebeğim,zorlanmamsaniyodum bu isim konusunda ama zor bı ismiş, aslında kararsız değilimde ama isim konusunda bı türlü karar veremiyoruZ. EVLA diye düşünüyorum nasıl sizce

Evla::: :) Daha uygun, daha layık, daha iyi üstün. Hayırlı amel

Begendim, anlami güzelmis, anlami önemli begenilen isimlerde, cocuk tasiyor...

hayirlisiyla kucagina almani dileirm... hayirli olsun simdiden, bakalim ben bulabilecekmiyim begenebilecegim bir isim, varmi begendigin erkek isimleri?

Evla::: :) Daha uygun, daha layık, daha iyi üstün. Hayırlı amel

Begendim, anlami güzelmis, anlami önemli begenilen isimlerde, cocuk tasiyor...

hayirlisiyla kucagina almani dileirm... hayirli olsun simdiden, bakalim ben bulabilecekmiyim begenebilecegim bir isim, varmi begendigin erkek isimleri?

Saol canım insallah ,bizim erkek olsaydı hazırdı ismimiz Akil EMİR:)

Evla daha iyi daha üstün anlaminda

evet canım daha iyi daha öncelikli olan gibi anlamları var ben sana bugün isim koydurtmayacağım ama önemli olduğunu düşünüyorum oyüzden çok konuştum.. dediğin gibi bi anlamı var ama bu bi isim değil yani dinde yada bi ibadette bişeyi yapmanın veya yapmamanın daha hayırlı daha uygun olduğunu ifade eden birşey yani kullanıldığı cümleleri okumanı tavsiye ederim..anlamını daha iyi kavraman için

Back
X