Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım fikir istemişsin bende fikir vereyim..tabi yine sen kendin karar vereceksin. ama sana tavsiyem şu farklı olsun diye kızına anlamsız abuk subuk isimler koyma.. iyi araştır anlamını her duyduğunada inanma.. yok cennete düşen ilk yağmur damlasıymış yok cennetteki çiçekmiş,bilmem su damlasıymış cennete kim gitmişde görmüş.. Tabi kuranda geçen Kevser,Firdevs, Tuba, İrem, Huri, Meryem,Melek ,Nisa,Nur , Havva gibi isimleri düşünebilirsin.. tabi Kuranda geçmesi şart değil anlamı güzel olsun yeter....
Senin kendi ismin mi bilmiyorum ama asya benim hoşuma giden isimlerden ve kızım olursa koymayı düşündüğüm bi isim..
diğer örnekler
peygamber efendimizin kızları Zeynep, Fatıma, Rukiye,Gülsüm
Hanımları Ayşe, Hatice Kübra,
Sahabe hanımlardan,Sümeyye,Sümeyra,Afra,Selma,Esma, Cemile,
Benim en sevdiklerim.. Zeynep,Elif, Beyza, Zehra,Asya, Hira, Hilal,daha vardır genelde hep kız ismi düşünürüm ama bukadarı geldi..
Nisa ismini bende çok seviyorum. Değişik olarak elçim isminide çok seviyorum veya elçin. Ece,zehra,ışıl,duru ada,öykü..
canım asya çok hoşuna gidiyorsa koy derim benimde düşündüğüm bi isim yanına da daha anlamlı bi isim koyarsın..Asya benim en sevdiğim isim. Evlenmeden önce bile kızım olursa Asya koycam diyodum.ama şimdi is ciddiye binince daha anlamlı bisey olsun diye düşünüyoruz.
Allah yardimcin olsun, iyi dogumlar
ilk bebeginizmi?
bizim bir kizimiz var Esila suan 7 aylik hamileyim ve oglumuza isim ariyoruz?!
Begendigim KIZ isimler arasinda,
sidelya , ikra, ceylin, sara aleyna, hira, miray, melda, Melin veya melinay, Eslem, ravza, buğlem, nilda, mislina, sanem...
Allah yardimcin olsun, iyi dogumlar
ilk bebeginizmi?
bizim bir kizimiz var Esila suan 7 aylik hamileyim ve oglumuza isim ariyoruz?!
Begendigim KIZ isimler arasinda,
sidelya , ikra, ceylin, sara aleyna, hira, miray, melda, Melin veya melinay, Eslem, ravza, buğlem, nilda, mislina, sanem...
evlayı ilk defa duydum anlamınıda bilmiyorum ama bende duyulmadık olsun diye abuk sabuk isimler konulmasına karşıyım irem düşünmüştük onunda anlamı yanlış biliyormuş o yüzden vazgeçtik asya benim de düşündüğüm bir isim cemreyede ateş parçası dediler duru alya tuana eslem esila ecrin ceylin ceyla oldu şimdiki bütün çocukların adı o yüzden şeçmek zor
evlayı ilk defa duydum anlamınıda bilmiyorum ama bende duyulmadık olsun diye abuk sabuk isimler konulmasına karşıyım irem düşünmüştük onunda anlamı yanlış biliyormuş o yüzden vazgeçtik asya benim de düşündüğüm bir isim cemreyede ateş parçası dediler duru alya tuana eslem esila ecrin ceylin ceyla oldu şimdiki bütün çocukların adı o yüzden şeçmek zor
Aklimdaki isimlerden biride REYYAN zatenEsila
Çoğu anne ve baba isim koyarken iki şeye dikkat ediyor: kulağa hoş gelmesine ve Kuran-i-Kerimde geçmesine.
Bu yüzden son zamanlarda Esila ismi ön planda.
Fakat Esila Asilayla karıştırılıyor. Asila Kuranda geçen ve akşam anlamına gelen bir kelimedir.
Araplar Asila kelimesini isim olarak kullanmıyorlar.
Esila ise Kuranda geçmeyen ve anlamsız olan bir isimdir!
Buğlem
Internette yazan anlami: Cenneti müjdeleyen melek
Gerçek anlami: eski bir kızılderili dilinde 'bereket yüklü bulut'
Ikra
Anlam:
1.Oku diye emretmek
2. Selam göndermek
3. Kiraya vermek
Nilda
Nilda son zamanlarda hakkında en çok soru aldığım isimlerden biri.
Bazı sitelerde Nildanın anlamı Cennet kapısındaki meleklerden birinin adı olarak geçiyor.
Nilda her ne kadar kulağa hoş gelen bir isim olsa da, anlamı bu değil...
Nilda Ispanyol/Italyan kökenli bir isimdir ve 'savaşa hazır olan kadın, kadın asker' gibi anlamlar taşır.
Iddia edildiği gibi Cennet kapısında bir melek değil!
Sanem
Anlam:
1. Kâfirlerin, önünde ibadet ettikleri heykel, put.
2. Çok güzel olan
eylin
Çoğu yerde Ceylinin anlamı Cennet kapısı olarak belirtilmiştir. Fakat Ceylin Kuran-ı-Kerimde geçmeyen ve Cennet kapısı anlamına gelmeyen bir isimdir! Cennetin sekiz kapısı vardır: Salat, Cihad, Reyyan, Sadaka, Hac, Af, Eymen ve Zikir-İlim kapısı. Gördüğünüz gibi Ceylin bu kapılar arasında yer almıyor.
Ceylin Ingiliz bir isim olan Jaylinin Türkçeleştirilmiş halidir. Jaylin sakin manasına gelen bir isimdir. Ceylin veya Jaylin ismini koymak bir Müslüman için uygun değildir.
Ceyl Farsçada 'yengeç' demek. Ceylin'in baska bir anlami: yengeç yuvasi.
Evet ilk bebeğim,zorlanmamsaniyodum bu isim konusunda ama zor bı ismiş, aslında kararsız değilimde ama isim konusunda bı türlü karar veremiyoruZ. EVLA diye düşünüyorum nasıl sizce
Evla::: :) Daha uygun, daha layık, daha iyi üstün. Hayırlı amel
Begendim, anlami güzelmis, anlami önemli begenilen isimlerde, cocuk tasiyor...
hayirlisiyla kucagina almani dileirm... hayirli olsun simdiden, bakalim ben bulabilecekmiyim begenebilecegim bir isim, varmi begendigin erkek isimleri?
Evla daha iyi daha üstün anlaminda